Anavi8912 komentáře u knih
Psychologický román, který člověka nutí k zamyšlení nad složitými mezilidskými vztahy. Jako matka nedovedu pochopit jednání Jindry, která kvůli podezření z manželovy nevěry, nechá doma svého malého syna samotného.
Super historická detektivka, jak je u pana Vondrušky zvykem.
Knihu jsem objevila díky Českému rozhlasu. Je to zajímavý popis událostí roku 1968 z různých pohledů. Obdiv patří té malé skupince lidí, kteří se nenechali zastrašit represemi a vyjadřili svůj nesouhlas s okupací Československa.
Knihy B.A.Paris jsou vždy velmi zajímavé a poutavě napsané. Ani tentokrát autorka nezklamala.
Přečteno v rámci mimočítankové četby. Velké poděkování autorce za přiblížení této knihy malým čtenářům. Některým dětem se určitě kniha zalíbila a později sáhnou po původni verzi od Daniela Defoa, popř. J.V.Plevy, kde se dozvědí více. Kniha je doplněna krásnými ilustracemi.
Pomalý a nudný začátek, od poloviny se to rozjelo, ikdyž s lehce předvídatelným koncem. Nakonec docela dobré, na to že je to autorčina prvotina.
Dojemný příběh dvou bratrů, kteří si k sobě, i přes nepřízeň osudu, pokouší najít cestu. Kniha je přepisem úspěšného filmu, bez kterého by některé kapitoly tolik nevyzněly. Úplně jsem viděla vynikajícího Dustina Hoffmanna v roli autistického Raymonda a Toma Cruise v roli mladšího bratra Charlieho.
Silný emotivní příběh mladé ženy Maliky a jeji rodiny, kteří prožijí část svého života v marockém vězení nebo v izolaci. Obdivuji jejich velkou sílu a odhodlání přežít veškeré hrůzy, bidu a utrpení.
Smutné, až depresivní povídky o lidských vztazích. Reálný pohled na život. Autorka čerpá často z vlastní zkušenosti. Je to její způsob volání o pomoc.
Laskavá knížka, která pohladí po duši. Přečetla jsem s dětmi v rámci mimočítankové četby.
Klidná odpočinková knížka. Pro mne vzpominkou na místa, která jsem také navštívila.
Silný emoční příběh. Zajímavý námět nucených adopcí. Za mě slabší závěr knihy, zajímalo by mě, jak se dál vyvíjel příběh tří žen - Sabiny, biologické a adoptivní matky.
Poslechnuto na Českém rozhlase v podání Ivany Huspekové. Zajímavý příběh o drsném a těžkém životě na české vesnici v poválečné době v období kolektivizace.
Kniha mě příliš nezaujala. Od poloviny jsem měla pocit, že jí snad nikdy nedočtu. Vše se zbytečně táhlo. Knize by slušelo zeštíhlení. Sláva, konečně to mám za sebou.
Další kniha, která se snaží přiblížit dětem klasickou literaturu. Jde sice o velmi zkracenou verzi, ale ruku na srdce, kdo z dnešních dětí sáhne po původním vydání od B. Němcové. Mým dětem se kniha líbila a dokonce jsme shlédli i filmovou verzi. Za mě super.
Moje první setkání s tímto autorem. Za mě: Neurazí, nenadchne.
Kniha se čte dobře, dostala jsem se k ní díky letošní Čtenářské výzvě. Jedná se o soubor povídek o začínajícím lékaři v nuzných podmínkách v zapadlé oblasti Ruska. Povídky se opírají o denní záznamy autorovy lékařské praxe na počátku 20.století. Nechybí napětí, reálný popis situací, ani humor.
Krásný příběh malého chlapce Kristiána, který díky mamince alkoholičce nezažívá zrovna bezstarostné dětství. Dětem i mně se knížka moc líbila.
Silně emoční příběh lásky dvou mladých lidí, jimž osud nedopřál delší společné bytí. Nádherná kniha, při jejímž čtení padaly slzičky. Velké díky autorce Jessice Koch za napsání této úžasné knihy. Vřele doporučuji.
Tato kniha mě příliš neoslovila. Jsem rada, že už ji mám přečtenou.