AndreaP. komentáře u knih
Zajímavá kniha popisující život Ranhojiče a jeho cestu za svým snem. První třetina, kdy byl ještě jako dítě, se mi asi líbila nejvíce, v dalších částech mi trošku vadilo obsáhlé popisování víry, pasáže byly pro mě nezáživné. Nicméně celkově hodnotím jako hezkou knihu.
Nádherný příběh. Po celou dobu jsem si představovala, jak to v které dané zemi vypadá, celostránkové ilustrace na začátku každé "země" mi to vše jen dokreslovaly. Místy je to dosti smutné, místy zase strašidelné, nejsem si jistá, zda kategorie od osmi let je úplně ideál, nicméně já jako dospělá jsem se začetla a dala na jeden zátah.
Paní spisovatelka! Další nádherný román z pera autorky, která mě bere za srdce. Dočetla jsem jedním dechem a hned jdu na druhý díl.
Skvělá kuchařská kniha nesmírně sympatické ženy (v rámci své práce jsem s paní Evou dělala dva rozhovory a je opravdu úžasná). Jedna z nejzajímavějších kuchařek, co jsem kdy viděla, četla a podle které jsem vařila. Doplněno skvostnými fotografiemi. Prostě a jasně, už se nemůžu dočkat pokračování ... a věřím, že bude :-)
Lidské pohodové čtení zasazené do předvánoční doby plné sněhových závějí. Nebylo to ani přeslazené, ani trapné, prostě bylo to pohádkové.
U této knihy prostě nevím, jak hodnotit. Jediné, co mě nutilo knihu dočíst je asi fakt, že příběh je podložen skutečným dějem, a takové knihy já miluju a během čtení jsem si i dohledávala informace na netu. Hlavní postava - a netuším, zda ve skutečnosti byla opravdu taková - mě prostě vůbec nezaujala, ba naopak mě často až iritovala. Vystupuje jako chladná, bezemoční a do sebe zahleděná a věčně zasmušilá žena. Vlastně na tu dobu vedla "pohodový" život, měla vše (myšleno zejména do doby, než začla válka) a přesto jí to nestačilo. Nic nemusela, měla milujícího manžela, zdravé děti, služebnictvo a přesto dle ní bylo vše špatně. Byla taková živá - mrtvá. Daleko sympatičtější mi byl její manžel.
Druhá mnou přečtená kniha této autorky a opět jízda. Skvělé prolínání přítomnosti a minulosti, které se nakonec spojí v celistvý příběh. Autorka prostě opravdu umí. Dojemný příběh o neskutečném talentu, tajemných houslích a těžkých časech hlavních postav. Skělé čtení.
Krásný irský venkov, milí svérazní lidé, laskaví doktoři a fantasická hospodyně Kincaidová (její povídání s recepisy na konci jsou vždy třešničkou na dortu každého dílu). Miluju tuto sérii, je to fantastická pohádka pro dospělé, únik, když je vám smutno, místo, kde naleznete pohlazení.
Tato kniha mě opravdu bavila a jsem nadšená, že má tolik dílů. Hned pokračuji dalším. Příjemná oddychovka z lékařského prostředí umístěného do poklidného venkova.
Tato kniha je vlastně spojením dvou dříve vyšlých románů, a sice Stanice odložených lásek a Dokud se budeš smát. Laděna, Kamila, Ilona - tři životní příběhy z doby, kdy se žilo ještě tak nějak jinak až po dobu už po revoluci. Je to doba, kterou jsem už zažívala i já, a proto je mi toto vyprávění velice blízké. Krásné příběhy plné bolesti, naděje, zklamání, lásky, karambolů, vzletů i pádů. Kniha je prostě popisem života samého. I přes to, jak je to objemná bichle, se četla úplně sama. Plný počet hvězdiček si zaslouží.
Nádherný románový příběh z konce 18.století. Už první díl mě přesvědčil, že si musím přečíst celou sérii, neb osud Hermíny a její sestry mi přirostl k srdci. I tento druhý díl, kdy se jejich osudy dále rozplétají a naopak i nově zaplétají, mě nezklamal a hned se pouštím do třetího.
Krásný příběh šlechtického rodu z konce 18.století. Hlavní hrdinka Hermína mi byla od první stránky velmi sympatická a velmi ráda budu její další osudy sledovat v pokračujících dílech.
Taková nenáročná oddechovka krátkých vtipných fejetonů z každodenního života, trošku mi to připomíná styl Haliny Pawlowské.
Tuto knihu bych zařadila do povinné výbavy každé knihovničky a povinné četby pro širokou veřejnost. S nadhledem, ale obrovským potenciálem bohatých zkušeností, je zde popsáno vše, co se nám může při poskytování první pomoci zásadně hodit. A aplikaci záchranka už mám v mobilu. Díky, autore!
Prostě wauuu. Nádherná kniha, ve které se prolínají dvě časové linie. První je z 19. století (příběh těžce osudem zkoušené Mei Lien) a druhý pak ze současnosti (příběh Inary, která po nálezu v domě, který zdědila, pátrá po osudu Mei Lien), kdy nakonec se obě linie protnou. Příběh pohltí a už nepustí. Dotkl se mé duše a mého srdce, kdy jsem se zatajeným dechem četla a u příběhu Mei Lien polykala slzy. Kniha, na kterou asi nikdy nezapomenu.
Miluju knihy, sama jsem knihomolka, takže naprosto jsem soucítila s hlavní postavou a vlastně, chtěla bych být jako ona a žít její život. Krásná oddechovka, která pohladí po duši, ideální pro letní dny.
Tato kniha se téměř nedá popsat slovy, protože je to kniha plná emocí. Musí se přečíst a přežít. Proč? Protože jsem velice často zadržovala dech hrůzou, zděšením, smutkem, bolestí, jako bych se vcítila do hlavní hrdinky. Od poslední třetiny knihy jsem už měla téměř strach otáčet každou stránku s myšlenkou, že více už nevydržím ani já, a že více už nemohla vydržet ani Mary. Tolik bolesti na straně jedné a tolik vnitřní síly na straně druhé, todle dokáže jen žena-matka. O to šílenější, že celý příběh je podle skutečné postavy. Kniha, na kterou do smrti nezapomenu, a která pro mě znamená absolutní vrchol. Ani pět hvězdiček nestačí. Todle je kniha, která se zapíše do srdce.
Nádherná kniha o síle, odhodlání a statečnosti dočtená s velikým smutkem v srdci. Jedna z knih, která ve mě navždy zanechá stopu.
Láska v těžké době za nejtěžších podmínek. I tak se dá charakterizovat první díl této ságy. Hlavní hrdiny Irenu a Franze jsem si zamilovala a jejich těžký osud prožívala s nimi. Jen popisu války tam mohlo být méně. Jsem zvědavá na pokračování.
I další díl prostě nezklamal. Je to kniha, která hladí po duši,