Andrée Andrée komentáře u knih

Havran (dvojjazyčná kniha) Havran (dvojjazyčná kniha) Edgar Allan Poe

Krásná ponurá báseň, tajil se mi dech.

31.12.2018 5 z 5

První člověk - Život Neila Armstronga První člověk - Život Neila Armstronga James R. Hansen

"That's one small step for [a] man, one giant leap for mankind."

Příběh muže, který se jako první procházel po povrchu Měsíce a přesto po tom zůstal normálním a skromným člověkem. Možná za to můžou okolnosti, které tomu všemu předcházely. Tahle kniha pro mne byla jasným "must have" a má své právoplatné místo v knihovničce. Je to neuvěřitelné a všechno mi to přijde jako dost povedené scifi, jenomže ono je to vše těžká realita.

Samozřejmě jsem viděla už i filmové zpracování, které rozhodně ostudu neudělá. Jediné co mě trochu mrzí je přebal, protože bych ráda u takové biografie měla i autentické foto, ale na druhou stranu, v knize jich je také dost. Dávám plný počet hvězd.

27.10.2018 5 z 5

Hrobař Hrobař Lisa Jackson

Moje první kniha od autorky, kterou jsem četla na doporučení a vůbec nelituji.

08.04.2018 5 z 5

Dášeňka čili Život štěněte Dášeňka čili Život štěněte Karel Čapek

Kdo by neznal Dášeňku.
Krásné vzpomínky na dětství.

08.04.2018 5 z 5

Trhlina Trhlina Jozef Karika

Napětí a pocit strachu to sem tam i vyvolalo, ale čekala jsem děsivější atmosféru a příběh celkově.

30.04.2024 3 z 5

Ryby - Útok z hlubin Ryby - Útok z hlubin Džundži Itó

Děsivé, nechutné a šílené. Bavilo mě to. Jsem ráda, že v tomto případě nelze přes knihy cítit ten smrad, který se postupně šířil Japonskem.

26.03.2023 5 z 5

Střední je peklo Střední je peklo Jordie Bellaire

Super komiks, úplně pecka kresby. Věřím, že brzy bude další díl, protože ten konec si prostě žádá další díl!

Střední je peklo... Tak v podstatě střední škola v Sunnydale k tomu nemá tak úplně daleko, ale peklo to nemá tak jednoduché, protože na tuhle střední chodí přemožitelka. Zlatý devadesátky! Úplně mě to vrátilo zpět do mého dětství. Když tak nad tím přemýšlím, Buffy byla moje první superhrdinka a vlastně ji mám dodnes moc ráda. Jooo, když si vzpomenu na ty časy. To dětem necpali vymydlený upíry, ale pořádný zrůdičky, když na věc přišlo... A mezi námi, jsem team Angel a je super, že tohle můžu napsat v roce 2021.

27.04.2021 5 z 5

Návrat Sherlocka Holmese Návrat Sherlocka Holmese Arthur Conan Doyle

Sherlock Holmes se vrací, po boku jeho věrný přítel Dr. Watson. Klasika z viktoriánského Londýna mne moc nenadchla.

31.01.2021 3 z 5

Sametový slib Sametový slib Jude Deveraux (p)

Knihu jsem poprvé četla ve čtrnácti a byl to pro mě opravdu zážitek.
Musím říct, že si na Juditu a Gavina, jakožto na literární postavy vzpomenu docela často.
Z celé série je pro mne Sametový slib tím nejlepším dílem a ráda si knihu přečtu ještě jednou.

01.11.2018 5 z 5

Tampa Tampa Alissa Nutting

Celeste je mladá narušená úča, která má zálibu v ještě mladších "rachitických" koloušcích. Pokud jim nedej Bůh začne rašit strniště nebo se na jejich těle objeví chloupek, přestávají být středem jejího zájmu. Prostě čím mladší, tím lepší. Jo a velkou výhodou jsou zkušenosti nula, neboť to se potom Celeste cítí jako královna.

Zajímavá sonda do hlavy sociopatky, jen doufám, že takových tady moc nepobíhá. Závěr knihy mohl být dle mého napsán mnohem dramatičtěji.

22.05.2017 3 z 5

Wonderland: Země divů Wonderland: Země divů Jennifer Hillier

Moc jsem se těšila, recenze byly sakra dobrý. Sledovala jsem, kdy kniha bude na pultech a už samotné "Raději se hoďte v práci marod, protože od této knihy nedokážete nikam odejít, dokud ji nedočtete" bylo hodně lákavý. Vážně!?! No tohle byla přesně ta chvíle, kdy jsem byla tak blbě naivní. Je to taková lepší detektivka. Nic proti Vanesse, ale...

Když jsem knihu kupovala, doufala jsem, že muzeum klaunů bude propíráno o něco více. Bohužel tomu tak nebylo. Ovšem přečtení určitě stojí za to.

Dávám 3 hvězdy, protože jsem byla dokonale zmanipulována ke koupi knihy a to se mi nelíbí. :D

30.05.2016 3 z 5

Lunapark Lunapark Stephen King

Jsem naprosto spokojená. Příběh mě zaujal a na samém konci mi způsobil zimomriavky. Až mě trochu mrzí, že vyprávění Devina nebylo trošku delší.

11.02.2015 5 z 5

Vyžádejte si Andreu Vyžádejte si Andreu Noelle W. Ihli

Velmi originální příběh s prvky nadpřirozena. Hned ze startu Vás kniha nenechá v klidu. Krimi příběh, který vnáší také zajímavý pohled, jak by to možná mohlo vypadat na druhém břehu. Kladné postavy jsem si i hned oblíbila. James, nebo jak se vlastně jmenuje… Tak toho bych přetáhla pánvičkou, víme? Nechci zde spoilerovat, proto jednoznačně doporučuji všem fanoušků detektivek, thrillerů a nadpřirozena.
Jediné co mě mrzí, že jsem knihu přečetla tak rychle.

01.10.2024 5 z 5

Pád domu Usherů Pád domu Usherů Edgar Allan Poe

Snesla bych celou knihu, až mě mrzí, že je to pouze krátká povídka. Ponuré, temné!

24.04.2024 5 z 5

Gerda: Příběh moře a odvahy Gerda: Příběh moře a odvahy Adrián Macho

V druhém díle sourozenci Gerda a Lars zažívají mnohem větší dobrodružství. Opět nechybí krásné ilustrace.

01.02.2024 5 z 5

Měkká půda Měkká půda Petr Novotný

Skupinka lidí je podrobena experimentu, jejich mysl je otrávena. Vaše mysl bude otrávena z toho co právě začnete číst. Začínají se dít naprosto nepochopitelné věci. Začínáte pochybovat o tom, co je skutečné a co je pouze výplod fantazie pacienta, který si psal tady ten šílený deník. Nedokážete rozpoznat, co je realita. Vaše mysl začíná být otrávena. Musíte hledat protijed. Mezitím se stala vražda. Je tedy mezi námi vrah? Kdo to může být? Postupně podezíráte všechny nebo jste to vy? A kdo jsem já a kdo jste vy? Ztrácíte se, začínáte pochybovat o sobě. Nutně potřebujete najít protijed a prchnout co nejdále to půjde. Podaří se vám to? Nebo budete další oběť? Nebo jste vrahem vy? A vůbec, stala se opravdu vražda? Máte otrávenou mysl... Nebo ne?
Co když si vše hlavní hrdina jen představuje a nikdo další neexistuje? Zajímá vás to, žejo? Tak to si budete muset knihu přečíst a rozhodně nebudete litovat.

Autor si velmi precizně pohrává s příběhem, který se postupně stává zamotanějším a zamotanějším. Nakonec netušíte, jakým směrem se příběh bude ubírat dále. Naprosto poutavé čtivo, téměř ihned mne to vtáhlo do děje. Takové psychologické drama. Čtení jsem si moc užila a mohu doporučit.

13.01.2024 5 z 5

Pornovláska Pornovláska R. R.

Od knihy jsem si slibovala trochu víc. Samotný název knihy vybízel k tomu, že dostaneme naservírované detaily ze zákulisí této profese, o které se ví, ale už tak moc se o ní nemluví. Leč nějaké peprné detaily se v knize opravdu vyskytují, velmi rychle se přehoupneme do (s trochou nadsázky) červené knihovny, kde je primárně řešen toxický vztah a profese jde tak trochu do pozadí.
Bylo to však i tak velmi zajímavé čtení. Od ženy štírky bych však čekala větší pud sebezáchovy. Neustálé ponižování a neúcta ze strany partnera, odpuštění a návraty, neustálá snaha o přízeň

Celkově hodnotím knihu kladně. Je to prostě úplně jiný/stejný svět.

25.08.2023 2 z 5

Othello Othello William Shakespeare

Žárlivost, intriky, manipulace.
Othello je klasika, ale mne tohle moc neoslovilo. Popravdě radši zfilmované. Čtení mne prostě nudilo a proto dvě hvězdy.

24.03.2023 2 z 5

V zahradě zášti V zahradě zášti Camilla Bruce

Skvěle napsaný román o vražedkyni Belle Gunnessové. Doporučuji přečíst i doslov autorky, protože hodně věcí je na závěr objasněno, vysvětleno.

Pro tuhle kreaci ženy nemám žádné slitování, ani trochu empatie. Mrzí mne, že za svoje činy nebyla nikdy potrestána. Doufejme, že se smaží v pekle.

Poměrně obsáhlá kniha, ale velmi čtivá. Možná by mohla být o pár kapitol chudší, ale rozhodně čtení, které nenudí.

09.07.2022 3 z 5

Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

Líbilo se mi to, je to takové oddechové čtení. Některé části jsou však až příliš naivní.
Ovšem, už teď se těším na další díl a články Lady Whistledown.

23.05.2022 3 z 5