andulka1406 andulka1406 komentáře u knih

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Krásná kniha. Dlouho mě takhle žádná nezaujala. Nemám ráda tlusté knihy, ale těchto 600 stránek se četlo jedním dechem. Jak jsem začala číst jen těžko jsem se odtrhávala od čtení. Příběh mi přijde zajímavý. Hlavně postava Christiana je komplikovaná a nutí člověka k zamýšlení. Prostě krásná knížka. Těším se na další dva díly :-)

02.01.2013 5 z 5

Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

Asi musím uznat, že druhý díl je ještě lepší než první. Je v něm víc akčnosti a dobrodružství :D jediné co mi vadilo byly opakující se slova jako: Hroutila jsem se pod ním, rozsypala jsem se..což tam bylo velmi často. Jinak úžasná knížka, čte se jedním dechem a neznám lepší počtení než Fifty Shades, šup sem se třetím dílem.. i když klidně bych brala víc než tři :-)

04.02.2013 5 z 5

S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Nejsem nějaký fanoušek biografií, většinou mě to nebaví. Tom ale umí naprosto skvěle a poutavě psát. Je tady taky mnoho zákulisních informací z Harryho Pottera. Tom se s námi tak nějak podělí o celý svůj život - o dobré i ty špatné momenty. Doporučuji, a to hlavně fanouškům série Harry Potter.

03.01.2023 5 z 5

Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Naprosto skvělá knížka. Hodně dlouho jsem se na ní těšila a nezklamala mě. Moje nejoblíbenější postava byl Harry Cameron. Kniha je psaná tak, že máte chuť si o Evelyn dohledat nějaké detaily nebo si pustit její filmy. Až těžko uvěřit, že je tato postava smyšlená. Za mě naprosto skvělá kniha, plná emocí, kterou mohu jen a jen doporučit.

13.03.2023 5 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Tak to bylo celkem psycho. Jack byl naprosto nechutný člověk. Bylo to chvílemi až těžké číst. Napjatá jsem byla do poslední stránky. Upřímně jsem neměla tušení, jak to dopadne. Tato knížka pro mě byla první od této autorky a určitě se pustím i do dalších.

15.04.2022 5 z 5

Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Krásná filozofická kniha s hlubokým tématem. Myslím, že každého čtenáře donutí zamyslet se nad životem. Co kdybych udělal/a to a to jinak, jak by se můj život změnil? Životů Nory bylo možná až moc, některé mě bavily méně, některé více. Ale kniha má krásné poselství a určitě se zařadí mezi moje top tohoto roku.

12.02.2022 5 z 5

Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Krása. Takhle dobrou knihu jsem dlouho nečetla. Knížka je napínavá hned od první stránky. Postavy jsou propracované a celý příběh je neskutečný. Je to maličko záběr pro slabší povahy, ale opravdu skvělá kniha a autor to napsal bravůrně. Vraha jsem si tedy vůbec netipla, nenapadlo by mě to. Mám svého nového oblíbeného autora.

02.03.2019 5 z 5

Jiné místo Jiné místo Kateřina Karolová

Moje první kniha od autorky. Bavila mě. Myslím, že českých knih z tohoto žánru, které se ještě navíc v ČR odehrávají, je málo. Rozuzlením knihy jsem byla překvapena. Musím říct, že s koncem jsem osobně nebyla úplně spokojena. Mám ráda jasné konce.

15.02.2023 4 z 5

David Hecl: Mluví k vám kapitán David Hecl: Mluví k vám kapitán Martin Moravec

Poslouchala jsem jako audioknihu. To byla dobrá volba, jelikož kniha je formou rozhovoru. Dozvíte se snad úplně vše, co Vás o létání zajímá. Já se létat celkem bojím, ale tahle kniha mě v některých věcech podstatně uklidnila. Doporučuji.

26.05.2022 5 z 5

Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Autorka mě ještě nikdy nezklamala. Ani tato kniha není výjimkou. Naprosto skvělý psychothriller po jehož dočtení mám husí kůži a nutí mě přemýšlet o tom, co byla pravda a lež. Místy velmi zvracená kniha, která byla ale opravdu dle mého názoru brilantní.

09.01.2022 5 z 5

Gump – pes, který naučil lidi žít Gump – pes, který naučil lidi žít Filip Rožek

Moc hezká knížka. Je to trošku prvoplánové, ale stejně se mi vyprávění z pohledu psa Gumpa líbilo. Konec jsem čekala, takže žádné překvapení.

22.02.2020 5 z 5

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Docela jsem se bála toho, že je kniha napsána formou scénáře, ale velmi mě to bavilo. Je pravda, že je to jiné než předchozí díly a to taky proto, že Harry už tady není hlavní postava. Každopádně mě se to moc líbilo, návrat do světa kouzel byl po tolika letech moc fajn. Klidně bych brala, aby měla knížka více stran :-)

30.09.2016 5 z 5

Tři (s)prostá pravidla Tři (s)prostá pravidla Nikki Sloane

Erotické romány už úplně nevyhledávám, ale měla jsem chuť si výjimečně něco takového přečíst. Kniha mě bavila. Byla zajímavá a nebyly zde pasáže, že bych se nudila. Erotiky tu bylo požehnaně. Chvílemi mi maličko vadil překlad, jako třeba “nahatá”, je to takové hodně hovorové. Kniha končí tak, že další díl si určitě přečtu.

23.02.2022 4 z 5

Nejšťastnější muž na Zemi Nejšťastnější muž na Zemi Eddie Jaku (p)

Tato knížka je plná bolesti. Ale také naděje, lásky a přátelství. Určitě mi dala podněty, nad kterými se člověk má zamyslet. Eddie bude v mé hlavě dlouho, asi spíš navždy. Úžasná kniha! Daleko lepší než něco na osobní rozvoj. Tady si člověk uvědomí, co je opravdu důležité a jaké máme štěstí, kde žijeme.

16.01.2022 5 z 5

Slušní lidé Slušní lidé J. P. Delaney (p)

Před dvěma dny jsem přečetla Dokonalou manželku, která se mi moc líbila. Slušní lidé jsou opravdu ještě lepší. Dokonalý psychothriller. Nechybí zde napětí, akce, překvapení i soucit. Velmi dobře napsaná kniha bez hluchých míst. Knihu jsem přečetla během dvou dnů.

05.01.2022 5 z 5

Začít znovu Začít znovu Mona Kasten

Kniha se mi líbila, ačkoliv to bylo celkem klišé. Líbilo se mi, jak zde byla hudba ( moje oblíbená) protkána celou knihou. Byla to předvídatelná kniha, ale dobrá oddechovka.

31.01.2020 5 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Knížka mne velmi bavila, ačkoliv to jinak není můj žánr. Opravdu moc pěkně, poutavě napsané.

05.01.2018 5 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Knížku jsem přečetla za ani ne den. Je to krásný ačkoli smutný příběh. I slza ukápla.

10.05.2016 5 z 5

Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Kniha se mi moc líbila, hlavně, že probíhá v akademickém prostředí, to mi bylo sympatické. Těším se i na další knihy autorky .

03.01.2024

Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Kniha se mi líbila, autorka umí krásně vyprávět a vtáhnout do děje. Atmosféra byla dobrá. Za mě minus hvězdička za to, že jsem čekala větší duchařinu, šlo tady v podstatě spíše o něco jako zombie, ačkoliv chápu ducha a odraz v zrcadle, ale pro mě to chvíli bylo i legrační.

24.08.2019 4 z 5