Andynka komentáře u knih
Jsem velmi mile překvapena, kde a jak příběh začíná. Čekala jsem klasiku vyprávění hlavně z pohledu detektiva, jak tomu bylo v prvním díle. Ale autor to pojal jinak. A máme zde vypráví příběhu, který se začíná odehrávat stejně, jako ten první. Ale tady se věnujeme jiným postavám.
Každopádně vše do sebe skvěle zapadá. Za mě je to perfektně promyšlený příběh.
A nemůžu se dočkat 3. Dilu, protože tahle kniha naznačuje, že v ní King konečně pustí uzdu své bujné fantazii.
A co si budem, za to obdivujeme Kinga asi všichni.
Autorka mě opět překvapila volbou tématu. Vůbec jsem nečekala, že se v příběhu ocitnu v roce 1916 a pak ten příběh budu sledovat po 100 Letech.
Strašně zajímavý námět, celkově i do umění, ktere bylo zabaveno vojaky za války.
Ač jsem tomu chvilku nemohla přijít na kloub. A linak z přítomnosti mě moc nebavila. Nakonec jsem tomu celá propadla. A příběh opravdu hltala. Mám ráda, když mi kniha i něco da. A po dočtení nad ní musím stále přemýšlet. Opravdu skvělý příběh!
Moc milé překvapení. Od knihy jsem nečekala mnoho. A dostala jsem o kus víc, než jsem čekala. Nikdy mi nedocvaklo z kolika filmů tohoto herce znám.
Ale asi nejvíc mě oslovil styl psaní. Bylo to psáno tak skromně. Působilo to na mě velmi upřímně. A u konce jsem byla i dojata.
Za mě tedy velmi vydařené čtení.
Letošní první "vánoční" kniha.
Vůbec jsem nevěděla, co od tak tenké knihy mám čekat. Ale to, co jsem našla na těch 70 stránkách mě docela překvapilo. Příběh o lidech, lásce, bolesti....
Byl to krátký, ale silný příběh. Za tohle má autor můj obdiv.
Kolikrát trvá třeba i 100 stran, aby jste se do knihy začetli. A tahle povídka vás chytne hned od prvních řádků !
To byla tak milá kniha !
Je tedy pravda, že během čtení jsem měnila několikrát na knihu názor.
Ze začátku jsem byla nadšená. Vypadalo to, že příběh bude přesně takový, jaký jsem si představovala.
Lehce před polovinou knihy jsem začala být znuděná... kniha byla podle mě zbytečně zdlouhavá. Ale když překlenula polovina, tak jsem si zase řekla, že vlastně to všechno chcete znát, aby jste mohli prožívat příběh s hlavní postavou. Takže jsem si nakonec řekla, že mě vlastně bavila každá část.
Byl to moooc milý příběh o knihách, lásce, Londýně...
Já jsem spokojená. Dostala jsem od knihy to, co jsem si přála. A příběh mě zahřál u srdce. :)
Wow. Další skvělá jízda!
Zase jsem byla velmi překvapená, co se v průběhu dělo.
A vím, že je to divné říkat u docela morbidní knihy, ale mě se to vážně líbilo a bavilo!
Detektiva Huntera prostě zboznuju... jeho uvažování, styl...prostě všechno.
Každopádně pořád nechápu, jak pan autor dokáže napsat tolik dílu a každý je skvělý!
Tento zatím asi nejlepší... i když to říkám skoro u všech. :-D
Ale nic tomuto dílu nechybělo. Napětí, zápletka , lehká romantická linka, drama, akce.
Prostě tuhle sérii chcete číst!
Překvapilo mě, že se jedná už o 8 díl této série.
Další originální kniha, která se zabývá docela aktuálním tématem, jak moc náš život mohou ovlivnit sociální sítě.
Oceňuji zase originalitu příběhu. I se mi líbí ty menší vedlejší "romantické " linky, kdy si můžete na chvilku odpočinout od vraždy.
I tato kniha si zachovává momenty překvapené, že nevíte dokonce o koho se jedná. Máte v hlavě desítky tipů, kdo by mohl být vrah, ale já jsem na to zatím nepřišla... jen většinou tuším, kam se po něm povídat. Tyhle zvraty a ta zvrácená mysl mě na knize opravdu baví.
Patří to ke knihám, u kterých nemohu přestat číst a potřebuji zjistit, kdo je vrah.
Nakonec nejvíc doceňuji poslední větu této knihy.
Krásné zakončení.
Dala jsem si od Chrise Cartera malou pauzu a očividně mi jen prospěla.
Když jsem se teď vracela k další jeho knize, nemohla jsem se téměř odtrhnout.
Detektiva Huntera jsem si opravdu oblíbila a už mi chyběl.
Další příběh z detektivního prostředí se povedl.
Oddělení vražd se zde honí za mužem, který vysílá vraždu svých obětí online. A ještě ke všemu si stíhá z policie dělat dobrý den.
Opravdu zajímavé, nikde žádné vodítko po tom, kdo je vrah. Ten to příběh mě bavil o to víc, že byl hodně zapleten do minulosti a životních příběhů hlavních hrdinů.
A ten konec? No, to chce samozřejmě hned další díl, tak snad se k němu dostanu zase, co nejdříve.
Moc hezky napsaná kniha o rodinné historii. Bála jsem se, že se budu nudit, ale naopak to bylo jednoduše napsané a velmi zajímavě.
Příběh začíná před první světovou válkou, kde nás postupně příběhem provedou tří generace .
Opravdu mě to bavilo, bylo to nenásilné. Zapojilo se zde i dění v té době a zároveň se zde objevuje i láska.
Jediné, co mi trošku vadilo, bylo odskakování v příběhu k jiných osobám, které nebylo nijak odděleno. Takže jste najednou četli plynule o někom jiném. To mi v tom dělalo ze začátku bordel, než jsem si na ten styl psaní zvykla. Nakonec jsem opravdu spokojena a byl to velmi zajímavý příběh. Za mě mnohem lepší jak Hana.
Velmi se mi líbil styl psaní, který byl rozdělen do několika postav. Ačkoli to bylo ze začátku trochu zmatečné, postupně jsem se chytla.
Příběh je velmi zajímavě psaný. A i když mě kniha zas tak nepřekvapila. Že byl vrah zahradník, na to jsem přišla celkem brzo ( není to spoiler )....
Tak děj rychle utíkal a byl napínavý. Knihu jsem přečetla velmi rychle.
Jen teda ani jedna postava mi nebyla sympatická, ale to snad u knih tohohle žánru ani němá být... když každý zde může být vrah. :D
Z knihy jsem byla naprosto nadšená. I když je to takový tuctový příběh, který již z hororů známe.
Chvílemi mi běhal mráz po zádech, v noci jsem se bála jít si i pro pití. Ale ten konec.... to je taková škoda, úplně to tu strašidelnost a to napětí rozdupalo.
Je to škoda, že se spisovatelka nedokázala držet trochu víc při zemi, aby to nebylo tak moc přitažené za vlasy.
Každopádně i tak to není moc příjemné čtení na noc. :)
Tohle bylo pro mě překvapení. Čtivé od prvních stránek. A nejvíc jsem překvapená, jak někdo dokáže psát příběh o 13 leté holce, tak čtivě. Že si dokonce tu hlavní postavu oblíbíte. 13 letý Ilan je naprosto dokonale ztvárněn a jeho poznávání života mě prostě baví.
Wow, tohle byla pecka. Do příběhu jsem se začetla hned od začátku a užila si ho až do konce.
I když nejsem člověk, co by hrál různé hry, o které se v knize píše, tak jsem se opravdu bavila ! Bylo to skvělé, nápadité, zábavné .
Příběh je předvídatelný, ale to Vám nemůže ten zážitek z knihy pokazit.
Perfektně napsaný. Čte se to samo, ani na chvilku jsem se nenudila. Velice zajímavé! A i jsem se občas zasmála nad celou tou ironii astronauta. Watney je hrdina se vším všudy!!!
Tuhle knihu hodnotím až po dočtení druhého dílu. Který vyzdvihnul hodnocení rozhodně víc. Protože jsem měla už možnost nakouknout, jak je pojato pokračování série.
Když ale vezmu samotnou knihu. Tak i ta byla dobrá, ale trošku jsem se u ní nudila. Na Kinga mi to přijde tak neuvěřitelně normální, že jsem pořád hledala, kde přijde nějaká ujetost. Alespon trošku.
Nepřišla. A o to víc jsem příběh ocenila. Příběh o šílenství, které zabilo velké množství lidí.
Já jsem se bavila, ale přišlo mi to místy trochu hluché a nudné. Až po přečtení druhého dílu, jsem docenila ten první díl. A série mě dostala.
Jsem naprosto překvapená, že mě kniha nezklamala. Většinou, když je kolem knihy nějaký humbuk, tak jsem připravena na zklamání.
Ale tahle kniha mě oslovila, stejně jako zbytek nadšenců.
Bylo to skvělé čtení! A celý život Evelyn Hugo jsem naprosto prožívala. Vlastně jsme měla pocit, jak kdyby byla herečka slavná i v našem reálném životě. A mě se dostal do ruky její biografie. Myslím, že tohle měl být i účel knihy. A u mě to zafungovalo. Zhltla jsem jí skoro na jeden nádech.
Další naprosto skvělý díl ze série Roberta Huntera.
Bylo zde hodně prostoru i pro ostatní postavy. A nejvíc se mi líbilo, jak je příběh zamotaně napsaný. Že vám na konci dá všechno naprostý smysl.
Příběh se střídá z pohledu detektiva Huntera a vraha.
Prostě celé to zpracování je skvělé... Každým dalším dílem se jen utvrzuji , že Chris Carter je opravdu skvělý spisovatel.
Outsider se mi trochu hůř hodnotí. Pořád mám totiž potřebu srovnávat nová Kingova díle se starými. Ale bohužel těm starým se nic nevyrovná. ..
Každopádně, tohle byla velmi čtivá kniha, i když já jsem čekala ještě víc tajemna.
V knize jsou skvělé sympatické postavy, které si oblíbíte.
Zase se zde Kingovi podařilo zakomponovat osobu, kterou můžete znát z jeho jiných knih. A to ja zbožňuji. Jen je občas těžké si vzpomenout. :-D
Co je ale za mě škoda, je ten konec.... bylo to tak nějak rychlejší... čekala jsem, že s příšerou to bude napínavější. A ono to bylo tak nějak "lehčí ".
Každopádně, tuhle knihu rozhodně řadím do lepších knih od Kinga, ke kterým se ráda budu jednou vracet. A doporučuji pro atmosféru, číst knihu především večer a v tichu.
Po dlouhé době kniha, kde mě opravdu zajímal konec.
Velmi jsem si oblíbila postavy, kterým jsem fandila.
A nejvíc mě rozčiloval ten pocit, kdy už tušíte, že přijde něco špatného a nejraději by jste přestali číst, ale nemůžete.
Jediné, co mi tedy na příběhu vadilo , jsou pocity. Podle mě jsou tedy málo popsané. Není to tak, že bych se dokázala vcítit do situace. Tedy jsem moc neprožívala ty nejdrastičtější okamžiky v knize. A to je za mě velká škoda. Jinak by kniha byla naprostá pecka.
Vůbec to nebylo špatné čtení, pokud si chcete naprosto odpočinout a vypnout.
Je to kniha o tragické rodině, která se stěhuje do Čech na zámek Kostka a stanou se z nich aristokraté. O tom, jak se vlastně u nás zpět adaptují, jak se starají o zámek a snaží se zvládat finance.
Snad poprvé se mi stalo, že mi v knize vadí všechny postavy. To, jak jsou hloupoučký, bezohledný.... nemají k sobě žádný vztah mě úplně odrazovalo od čtení.
Místy jsem se tedy i zasmála, ale že by mě to ohromilo, jako většinu , tak to rozhodně ne.