aneleh18 komentáře u knih
Mám ráda knihy, které tvoří povídky. Jiřího Švejdu moc nemusím, jeho tvorba je už trochu mimo dobu, ale tato kniha je jedna z těch, ke kterým se někdy vracím pro nenáročné a oddechové čtení.
Krásná obálka - hned mám chuť knihu koupit a to by měla obálka v zákazníkovi vyvolat především - zájem. Po záplavě Dysneyovských přeumělkovaných knih mne mile vítá česká klasika veselých postaviček.
Úžasné čtení, které vtáhne do děje od prvních stránek. Hodně realisticky vykreslené poměry v černé africe.
Četla jsem nedávno, úžasný návrat do dětství. Jen se zamýšlím, proč musí člověk s přibývajícím věkem být tzv. seriozní a rošťárny, při kterých je velká zábava se jaksi "nenosí" .
Ať už je to jakkoliv, kniha mi moc pomohla vyrovnat se se smrtí tatínka. Když mi po prodělaném komatu řekl, že se nemám bát, že se jednou znovu setkáme, protože už "tam" byl,udělala jsem vše pro to, abych knihu sehnala. S postupem času člověk samozřejmě pochybuje čím dál více, ale pokud by měla mít minimálně hodnotu jako podpora tápajícím, velice doporučuji.
Obdivuji hlavní hrdinku a hlavně obdivuji pana Otčenáška. Který muž dokáže tak vykreslit ženskou duši?
Pro mne jeden z nejcennějších kousků v mé knihovně. Byla jsem zvědavá na komentáře ostatních - a nemýlila jsem se.
Humor a životní nadhled od začátku až do konce. Jak dojemně dokáže vzpomínat na členy své rodiny, kde není ani zrnko zloby a zášti, jen veliké pochopení. V dnešní době velice osvěžující.
Nádherný pohled do historie. nejlepší prostředek k pochopení té doby.
Miluju Benvenuta Celliniho. Strašně příjemné čtení, přenesení se do doby, kdy čest a láska jsou postaveny v žebříčku hodnot na nejvyšší příčky je někdy velice osvěžující.
Jak je kniha maličká, tak je miloučká. Pane Horníčku, kloubouk dolů před Vaší životní moudrostí a Vaším laskavým humorem.
Nedávno jsem ji objevila ve věcech po mamince. Už jen z nostalgie, ale i pro miloučké čtení dávám 5 x hvězdičku.
Opět kniha, ke které se budu vracet ve chvílích, kdy budu potřebovat trochu pohladit po dušičce...
Souhlasím s většinou komentářů - oddychové, pohodové. Jen nevím, zda se k této knize vrátím .
Od této autorky trochu vybočení, ale celkem pěkné. Trochu "limonádový" příběh a nebojím se to napsat - hraničící s červenou knihovnou.
Velice čtivé. Sandra Brown nezklamala a tato kniha se řadí mnoha dalším od této autorky, ke kterým se budu vracet.
Tak nějak jsem čekala víc. Zajímavý náhled do historie rodiny známého českého baviče, herce a moderátora, ale to je tak vše. Dočetla jsem, ale nějak mne to nenutí sáhnout po této knize znovu.
Překvapivě docela dobré čtení, když uvážíme, že autorka nepochází z řad spisovatelů. Vidět je dobrá znalost prostředí a odpustitelná je proto i úzká spolupráce s Liz Nicklesovou, která určitě musela Martinu Navrátilovou hodně vést.
Zábava, ale i realistické vykreslení anglického venkova a jeho obyvatel. Dávám 5 hvězdiček, jaké jiné hodnocení by si zasloužila kniha, která mne nutí vrátit se k ní již poněkolikáté?
Tak dobré a zároveň kvalitní čtení! Knihu jsem četla snad již pětkrát a stále mne baví. Dobrá zábava na dovolenou, ale i pro stresové chvíle, které dokáže zmírnit.