aneta.giraffe aneta.giraffe komentáře u knih

Běh o život Běh o život Richard Bachman (p)

Přečteno jedním dechem. To je prostě King.

16.01.2021 5 z 5

Špulka modré nitě Špulka modré nitě Anne Tyler

Nezaujalo mě. Líbí se mi obálka, ale obsah můj šálek čaje není.

26.02.2020 2 z 5

Hračkář Hračkář Andrew Mayne

Šelma byla lepší. Tohle na mě bylo už moc “vědecké”. I když postava Hračkáře byla dost děsivá a činy odporné.
U Šelmy mě ale mrazilo v zádech (jen představa, že bych měla jít v tu chvíli do lesa, byla strašlivá) a to mi tady chybělo.

02.05.2019 4 z 5

Tání Tání Lize Spit

Vzhledem k tomu,ze se mi pri cteni udelalo nekolikrat spatne, dala bych 3-4*. Čtivé to je,ale nemuzu napsat nic jineho,ze ze to bylo místy opravdu hnusny. Jestli se k sobe děti takhle vážně chovaji,tak to teda potěš...

15.03.2018 4 z 5

Mráz Mráz Bernard Minier

Dost dobry! Zajimave rozuzleni (v mnoha ohledech :D ). Tesim se na dalsi knihy od autora.

04.12.2017 5 z 5

Červenka Červenka Jo Nesbø

Az prekvapive dobre,hodne dobre. Harryho jako detektiva zrovna nemusim (v Nemesis mi doslova lezl na nervy),ale tady to bylo jine. Takhle vypada detektivka!

28.10.2017 5 z 5

Dracula Dracula Bram Stoker

Vyborne a desive cteni. Obzvlast denik Jonathana ze zacatku knihy me naprosto dostal. Doporuciji!

20.10.2017 5 z 5

Do vody Do vody Paula Hawkins

Jsem ráda, že jsem nic neočekávala. Jelikož kdo nic neočekává, může být leda mile překvapen (nestalo se tak). Kniha mě zhruba do půlky nezaujala. Po pár dnech, co jsem na čtení neměla čas, jsem se vůbec nedokázala orientovat v postavách. (Ve stylu: Kdo to je sakra Louise?)
V druhé půli to naštěstí dostalo spád. Dala bych 3-4*.

06.10.2017

Budoucnost Budoucnost Dmitry Glukhovsky

První kniha, jejíž čtení jsem vzdala. Zhruba v půlce. :-( Na tohle nemám žaludek. Vzdát se mi to chtělo už po prvním popisu znásilnění, ale dala jsem jí ještě druhou šanci.
Po přečtení trilogie "Metro", která mne uchvátila, jsem toto nezvládla. Jestli nás čeká taková budoucnost, jsem ráda, že se jí já a ani moje děti nedožijí.
Dvě * dávám za nápad a opravdu barvitý popis...

13.03.2017

Jeden plus jeden Jeden plus jeden Jojo Moyes

Líbí se mi už ta obálka. Skvělé čtení, vtipné, dojemné... Aneb "jak vtipně a 100x jinak popsat Normanovo slintaní". :D Dokonalé, chci další její knihu.

11.02.2017

Věčná Ambra 1 Věčná Ambra 1 Kathleen Winsor

Kniha mě nadchla. Četla se jednim dechem. A velke plus (i kdyz smutne), ze kniha nekonci happy endem. Cetla jsem ji pred nejakymi 9 roky, ale urcite se k nim vratim.

09.09.2015 5 z 5

Krysí ostrov a jiné povídky Krysí ostrov a jiné povídky Jo Nesbø

Rozporuplné pocity - něco mě celkem bavilo, do jiných povídek jsem se nedokázala vůbec začíst.
Rozhodně jsem od něj četla mnohem lepší knížky.

01.08.2024 3 z 5

Řeka Řeka Peter Heller

Nezaujalo mě, bohužel. Čekala jsem “něco víc”.

15.06.2022 3 z 5

Sněžná slepota Sněžná slepota Ragnar Jónasson

Tak jako jo. Oddechovka na prázdniny. Pokud má člověk představivost, tak ho nadchne islandská zima. Nikoliv ta islandská jména. To kolikrát nešlo plynule přečíst, tak jsem si vytvořila vlastní zkomoleniny. :-) :-)

27.08.2020 3 z 5

Temné sosny Temné sosny Will Dean

Nemohla jsem se začíst, nicméně nakonec pěkné. Ač mám přírodu ráda, ta zde popisovaná byla chvílemi děsivá. Bydlet bych tam nechtěla.

12.03.2020 4 z 5

Úplně cizí lidé Úplně cizí lidé Liane Moriarty

Je pravda, ze jsem se nemohla zacist. Nicmene ve finale to nebylo az tak zle.
Máša (to jmeno je teda des) mi teda lezla na nervy od zacatku, ale Frances s Tonym tomu davali protivahu.

22.02.2020 4 z 5

Tři hodiny v ZOO Tři hodiny v ZOO Gin Phillips

Me se to libilo. Nebyla to sice zadna super krimi zapletka,ale neco co se muze stat. Jelikoz mam deti, tak jsem to videla v zivych barvach. Jak by se clovek asi zachoval? Doprava nebo doleva? Schovat se nebo byt porad v pohybu?
4*, i za to neobvykle (fascinujici a pritom v noci trochu desive) misto deje.

26.06.2018

Úterní ženy Úterní ženy Monika Peetz

Me se to libilo. Splnilo to me ocekavani - nenarocne cteni. To co jsem cekala jsem dostala. Oddych od krimi a sci-fi.
Az z toho clovek dostane chut taky s partou kamaradek nekam vyrazit. ;-)

18.04.2018

Přítelkyně smrti Přítelkyně smrti Bernhard Aichner

Jsem z toho trochu v rozpacích. :-) Příběh byl tedy děsivý a měl spád. Ale styl psaní mě vůbec nezaujal.

01.11.2017

Krev na lopuchu Krev na lopuchu Vlastimil Vondruška

3-4* jako oddechovka dobrý, na pana Vondrusku slabší kniha.

12.10.2017