anetka.repova | Komentáře u knih | Databáze knih

anetka.repova anetka.repova komentáře u knih

Noc na Karlštejně Noc na Karlštejně Jaroslav Vrchlický (p)

Miluju Noc na Karlštejně, jak ve filmovém zpracování, tak v knižní podobě. Film můžu vidět 100x a nikdy mě neomrzí a knihu si ráda přečtu znovu. Je to naprosto něco neskutečného a to prostředí hradu Karlštejn je neuvěřitelné. Kdo to ještě nezná já věřím, že nikdo takový není, prosím o neprodlené přečtení.

Nádherný, historiký příběh. Pan Vrchlický jakého znám.

Moje srdeční záležitost.

22.05.2016 5 z 5

Polámal se mraveneček Polámal se mraveneček Josef Kožíšek

Skvělá říkanka pro malé děti, hned si vzpomenu na své dětství. :)

02.12.2015 5 z 5

Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

Jedna z nejlepších knih, jakou jsem letos četla.

Kenny se po 5. letech vrací z vězení, kde si odpykávala trest za tragickou nehodu, při které umřel její přítel Scott.

Bez peněz, přátel, rodinny se vrací do města, kde k nehodě došlo a kde vyrůstá její dcera Diem u rodičů Scotta, kteří malou mají v opatrovnictví.

Kenny svoji dceru nikdy neudržela v náručí, odnesli ji od ní hned po porodu. Teď se chce se svou dcerou setkat a být součástí jejího života. Jenže to nebude mít vůbec lehké. Všichni se na ni dívají, jako na vražedkyni, hlavně prarodiče její dcery.

Dokáže je Kenna přesvědčit o tom, že to celé byla nehoda?
Dokáže se sblížit se svou dcerou? Nebo se přes všechna úskalí rozhodne nechat všechno tak, jak je a odjet z města, nenarušit její spokojený život?

Naprosto dokonalý příběh, který jsem si zamilovala po pár stránkách. Fandila jsem hlavní hrdince, stála za každým jejím rozhodnutím. Chtěla pro svou dceru jen to nejlepší a tak by to mělo být u všech rodičů.

09.06.2023 5 z 5

Čtvrtá opice Čtvrtá opice Jonathan Dylan Barker

Tak a jsem v háji. Ja nevím co napsat. To se mi ještě nestalo. Bylo to boží a nechutné zároveň. To ja můžu. A jak to bylo čtivé, ty krátké kapitoly Vás nutili číst dál a dál. Zkrátka nešlo knihu odložit. Autor skvěle vykreslil postavy a nechutnosti, až mě z nich mrazilo. No a ten konec, ... co víc k tomu dodat. Našla jsem dalšího autora, který píše zvrácené knihy a to je něco pro mě.

Pokud milujete Chrise Cartera jako já, tak si nutně musíte přečíst tuto knihu. Carter u mě stále vede, ale tento autor mu slušně dýchá na záda.

09.03.2022 5 z 5

Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Ty jo, to bylo tak nádherné. Knihu jsem četla na doporučení mé kolegyně, která byla z knihy nadšená a stejný nazor na knihu mám i já.

Když jsem se do příběhu pustila, tak jsem byla mile překvapená, jak rychle se čte. Příběh jsem si zamilovala hned na začátku a musela jsem se nutit knihu odložit, abych ji neprečetla rychle. Nechtěla jsem se s příběhem tak rychle rozloučit.
Miluju to, autorka nádherně popsala prostředí knihovny a krásně vykreslila postavy a pocity. Klobouk dolů.

Už se těším na doplňkovou knihu.

07.06.2021 5 z 5

Chlapec, krtek, liška a kůň Chlapec, krtek, liška a kůň Charlie Mackesy

To je Vám tak krásná kniha. Ukrývá v sobě tolik nádherných myšlenek a ty ilustrace. Tuto knihu si musí všichni povinně přečíst, aby bylo na světě méně zla.

24.05.2021 5 z 5

Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Čekala jsem od knihy průměrný román, ale tento příběh byl tak krásný.

Hlavni postava Nina, byla tak sympatická a milá, že jsem si ji zamilovala hned na začátku příběhu. Byla nespokojena se svým životem a naskytla se ji možnost odjet do Paříže. Zde poznala skupinou lidi, kteří přišli na cukrařský kurz a hned se z nich stali přátele.

Nádherný, milý, laskavý příběh zamilovala jsme se jak do postav, které se v příběhu vyskytovaly, tak do prostředí mé milované Paříže.
Autorka krásně popsala prostřední cukrárny, to bylo tak krásné, hned jsem se tam viděla.

Samozřejmě tu byla i romantická dějová linka, která celý příběh pěkně okořenila.

Určitě si knihu přečtu znovu.

22.04.2020

Poslední píseň Poslední píseň Nicholas Sparks

Další krásná kniha z pera mého nejoblíbenějšího spisovatele.

Knihu jsem přečetla na jeden zátah, nedalo se od ní odtrhnout. Sparks umí udržet spisovatele u knihy, protože jeho příběhy vás chytí za srdce, zkrátka nebudete chtít knihu odložit.

Právem se řadí mezi mé oblíbené knihy, protože se jedná o velice silný příběh, plný emocí, naděje, lásky, touhy. Krásný a silný příběh.

Doporučuji.

01.04.2020 5 z 5

Omyl Omyl Elle Kennedy

Ze začátku jsem si musela zvyknout, že v knize jsou jiní hlavní hrdinové. Stýskalo se mi po Wellsce a Gerretovi, kteří mi byli neskutečně moc sympatičtí v knize Návrh a občasná zmínka o nich v této knize mi to vynahradila. Nicméně jsem se ztotožnila i s Grace a Johnem. kteří byli tak roztomilý, občas na zabití a to především John, ale jinak jsem skvěle bavila.

Krásný, milý, vtipný příběh u kterého se člověk odreaguje a i pobaví a nezklame. Autorka navíc píše poutavě a to mám na knihách ráda.

Řadí se mezi mé hodně oblíbené knihy.

03.09.2019 5 z 5

Galerie mrtvých Galerie mrtvých Chris Carter

Tak to byl další nářez. Já věděla, že to bude výborné, ale že až tak moc výborné, to jsem teda nečekala. Knihu jsem si musela dávkovat, protože jinak bych ji přečetla na jeden zátah a to jsem na jednu stranu nechtěla. Protože s tak brilantním příběhem jsem se nechtěla tak brzy rozloučit.

Kniha se čte sama a to díky krátkým kapitolám, které jsou navíc zakončené tak neskutečným způsobem, že zkrátka musíte číst další kapitolu, aby jste věděli, jak to bude celé pokračovat.

No já se bavila od začátku knihy až do konce. Pan Carter má tak brilantně napsanou každou kapitolu a celý děj je natolik napínavý. S každou vraždou Vám zůstává rozum stát. Říkáte si, že to ani není možné, aby to mohl vymyslet. Je vidět, že se tím nějakou dobu zabýval a zkrátka ví o čem píše.

Kniha netvoří jenom příběh o sériovém vrahovi, který zabíjí oběti sadistickým způsobem, ale je taky nabytá informacemi jak z vyšetřování v Los Angeleském oddělení Ultra násilných zločinů, ale také ze samotné patologie.

Už mnohokrát jsem si při čtení příběhu zapsala názvy z patologie a taky ze samotného vyšetřování, které si vyhledám na internetu. Zkrátka mě zajímá více, než je popsáno v knize.
A o to více jeho knihy nabývají na hodnotě. Člověk má možnost nahlédnout pod pokličku vyšetřování trochu více, protože sám autor přesně ví o čem píše.

Knihu jsem si nesmírně moc užila a už teď se těší na další příběh s detektivní dvojicí Los Angelského policejního sboru Ultra násilných zločinů. Oba jak Robert Hunter, tak i Carlos Garcia mi jsou neskonale moc sympatičtí.

Jen tak dál Chris Carter.

24.10.2018 5 z 5

Pokrevní pouta Pokrevní pouta Angela Marsons

Na vyšetřovatelku Kim Stoneovou jsem se tolik těšila. Nezklamala, byla to zase ta stará dobrá Kim, jako jsem ji poznala v předchozích dílech.

Další báječný případ a další skvělá akce.

Miluju Angelu Marsons a její Kim Stoneovou.

08.09.2018

Palác lží Palác lží Erin Watt

Dlouho po tom, co vyšel první díl, jsem se rozhodla si knihu přečíst. Slyšela jsem přirovnávání k Selekci a to mě o to více lákalo k přečtení. Panebože, proč jsem si knihu nevzala hned jakmile vyšla? Tak to bylo něco.
Jedná se o příběh, který je už v mnoha jiných podobných knihách zpracován, ale tenhle byl jiný. Hlavní hrdinka není vůbec naivní, jako spousta jiných, zatím co jsem měla možnost číst.

Tahle série byla neskutečně návyková. Stala se pro mě nejmilovanější sérii. I když nejde o nic převratného, je to jednoduché, strhující a neskutečně čtivé. Prostě boží.

První a druhý díl končí takovým zvratem, že prostě potřebujete nutně další a pak další díl.

Tohle musíte mít a hned. Ti z vás, kdo to ještě nečetli mají neskutečnou výhodu, že už vyšly všechny tři díly a nemusí čekat na další díl. To bylo ubíjející.

Po dočtení se mi hned začalo stýskat po Elle a Royalech, nakonec nebyli zas až tak špatní, jako v prvním díle.

Kdo mi ale neskutečně vadil byl biologický otec Elly Steve. Jak ten mi lezl na nervy.

Docela je mi líto, že to už nemá pokračování.

Tihle Royalové vás zničí a to doslava.

The Best.!

27.09.2017 5 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Asi si říkáte, co je to trubku, která nemá ještě Harryho Pottera přečteného. Ano je to tak do dnešního večera jsem neměla Harryho přečteného. Proč jsem si to sakra nepřečetla už dříve!! Udělala jsem velikou chybu, když jsem se do knihy pustila před pár dny. Vím oč jde, viděla jsem film a knihu jsem si naprosto užívala. Hltala jsem stránku za stránkou. Pohltilo mě natolik, že jsem nečekala, že budu tak rychle na konci. Brzy se pustím do dalšího dílu.

09.06.2017 5 z 5

Cizinec Cizinec Harlan Coben

Úžas,úžas a zase úžas. Miluju knihy Harlana Cobena. Je to moje srdeční záležitost. Zase nezklamal a opět zabodovat. Těším se na další jeho knihy.

Tato kniha mě opět dostala na kolena a nepřestávala jsem číst a žasnout. Je to skvěle napsaný příběh. Napínavý a neskutečně chytlavé.

Doporučuji všemi deseti.

17.07.2016 5 z 5

Němý křik Němý křik Angela Marsons

Skvělá detektivka, rozhodně jsem se u ní nenudila, ba naopak, byla jsem nadšená. Nečekala jsem, že se bude tak krásně a rychle číst.
Zamilovala jsem se do šéf inspektorky Kim Stoneová a jejího detektiva. Ty její vtipné hlášky byly na místě a líbily se mi tam. Po dlouhé době skvělá volba. Už ta obálka je úchvatná,dech beroucí, tajemná až magická. Samotný příběh byl napínavý a to vykreslení postav bylo skvělé. Autorka mě napínala až do poslední stránky. Ten konec byl teda něco, rozhodně nečekaný. Vše zaměřovala do drobných detailů, které jsem nebrala zas až tak vážně a ve výsledku byly dost důležité. Takže za mně skvělé čtivo od kterého jsem se nemohla odtrhnout.

Už teď se těším na další její případy.

09.06.2016 5 z 5

Genesis Genesis Chris Carter

Na další díl od mého milovaného autora jsem čekala pěkně dlouho. Čekání se vyplatilo.

Jakmile kniha vyšla, hned jsem si ji pořídila a pustila se do čtení. Hltala jsem stránku za stránkou.
Chris Carter je můj nejoblíbenější spisovatel, co se detektivek týče. Není to ovšem čtení pro slabé povahy.

Opět se tu setkáváme s detektivem Robertem Hunterem a jeho parťákem Carlosem Garciou, kdy musí vyřešit sérii vražd, kde pachatel za sebou zanechává spolu s mrtvolu část textu (básně, písně). Je natolik pozorný, že po něm nezůstane na místě činu žádný důkaz, který by ho usvědčil.

Hunterovi a jeho týmu se dlouhou dobu nedaří vraha dostihnout. Postupem času začnou na povrch vyplouvat nové skutečnosti a Robert si pomalu začíná dávat dvě a dvě dohromady.
Líbí se mi popis jednotlivých fázi vyšetřování, jak všechno začne pomalu dávat smysl. Líbí se mi, části z pohledu oběti nebo samotného vraha jen by mi nevadilo, kdyby byly delší.

Co přiměje vraha páchat tak brutální zločiny?
Proč několik hodin po vraždě posílá nejbližším oběti videa, na kterých je natočený způsob jakým je zabíjel?
Proč se vrah kochá jejich strachem?

Carter každou svou další knihou stupňuje brutalitu jednotlivých vražd.
Člověk si říká, že už ho nemůže nic překvapit a opak je pravdou.

Miluju jeho příběhy a těším se na další.

Kdo autora ještě nezná, doufám, že vás není mnoho, tak doporučuji. Tohoto autora si nesmíte nechat ujít. Stane se vaší drogou, na které budete závislí.

05.04.2023 5 z 5

Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Nepočítala jsem s tím, že si knihu přečtu. Bože já bych udělala takovou hloupost. Něco mě zkrátka ke knize táhlo.

Fitkivní příběh o Evelyně životě a jejich sedmi manželů. Ten příběh byl naprosto dokonalý. Zamilovala jsem se do knihy a bylo mi líto, že se právě jedná o fiktivní příběh, protože jsem měla nutkání googlit filmy a informace o hlavní postavě. Je až k nevíře, že se autorce podařilo napsat tak reálný příběh, který ve vás zanechá spoustu emocí a po dočtení budete mít chuť si knihu přečíst znovu, tak jako já. Autorka, vůbec herečku nešetřila a pěkně ji naložila, neměla to v životě vůbec jednoduché, i když si za hodně věcí mohla vlastní vinou. Spoustu životních rozhodnutí musela tajit, nakonec sebrala odvahu a o celý příběh se podělila, když už věděla, že nemůže nikomu ublížit.

Tohle si prostě musíte přečíst. Je to nejlepší kniha jakou jsem letos četla. Miluju takové příběhy. Více takových knih.

13.03.2023 5 z 5

Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Další brilantní příběh z pera Chrise Cartera.
To byl masakr. Další dechberoucí příběh, který jsem dočítala se zatajeným dechem.

Mega čtivé a do poslední chvíle napínavé. Vše do sebe krásně zapadá.

Mistr v oboru. A ted s chutí se pouštím do dalšího příběhu.

22.11.2020 5 z 5

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Ze zacatku knihy, jsem Oveho nemala rada, pak me pekne lezl na nervy a ke konci knihy jsem ho milovala.

Krasny příběh, dojemny zároveň.

16.04.2020 4 z 5

Co to tam mám? Co to tam mám? Camille Laurans

Tak jako nejsem nějaký odborník a hodnotím na základě svého názoru a ten je takový, že kniha nemůže být pro děti od 4. let.

Jako autorky se snaží dětem popsat rozdíly mezi klukem a holkou, ale nějak se jim to nepodařilo.

V životě by mě nenapadlo pořídit jednou dětem.

20.01.2020 1 z 5