anetka.repova komentáře u knih
Mrazivé, neskutečné ( pro mě), smutné, dech beroucí. Velice silný a emotivní příběh, který se bohužel stal. :( Jinak doporučuji těm, kteří se zabývají Osvětimí, nebo je nějakým způsobem zajímá. Je to jedna z hodně povedených knih.
Skvělá detektivka, rozhodně jsem se u ní nenudila, ba naopak, byla jsem nadšená. Nečekala jsem, že se bude tak krásně a rychle číst.
Zamilovala jsem se do šéf inspektorky Kim Stoneová a jejího detektiva. Ty její vtipné hlášky byly na místě a líbily se mi tam. Po dlouhé době skvělá volba. Už ta obálka je úchvatná,dech beroucí, tajemná až magická. Samotný příběh byl napínavý a to vykreslení postav bylo skvělé. Autorka mě napínala až do poslední stránky. Ten konec byl teda něco, rozhodně nečekaný. Vše zaměřovala do drobných detailů, které jsem nebrala zas až tak vážně a ve výsledku byly dost důležité. Takže za mně skvělé čtivo od kterého jsem se nemohla odtrhnout.
Už teď se těším na další její případy.
Nutně potřebuji další díly...
:O Tak to jsem nečekala, že mě kniha natolik pohltí, i když nejsem příznivcem fantasy, tak jsem hltala stránku po stránce a nutně jsem potřebovala číst dál a dál až jsem byla na konci :).
Kniha mě naprosto uchvátila, strhla, roztrhala, zbortila, rozsekala. Ano to všechno s vámi udělá kniha Jiskra v popelu.
To si musíte všichni přečíst. Doporučuji všem, to je prostě nutnost!!!
Pokud se dočkáme filmového zpracování, tak jsem na něho velice zvědavá.
Jednu hvězdičku ubírám za psaný příběh, ten mi tam docela vadil. Jinak je komiks naprosto úchvatný, dokonalý, ty ilustrace stojí za to jsou kouzelné.
Miluju Noc na Karlštejně, jak ve filmovém zpracování, tak v knižní podobě. Film můžu vidět 100x a nikdy mě neomrzí a knihu si ráda přečtu znovu. Je to naprosto něco neskutečného a to prostředí hradu Karlštejn je neuvěřitelné. Kdo to ještě nezná já věřím, že nikdo takový není, prosím o neprodlené přečtení.
Nádherný, historiký příběh. Pan Vrchlický jakého znám.
Moje srdeční záležitost.
Po objevení knihy, kdy jsem byla uchvácena obálkou, jsem si říkala to bude super, zábavní park s domem hrůzy či muzeem klaunů zní velice zajímavě. Ale ono nic, místo očekávaného hororu podle obálky, z toho vyšla detektivka, která je předvídatelná už v polovině knihy. Čekala jsem více napětí, více hrůzy, přece jenom se to odehrávalo v Zemi divů. Nic takového jsem v knize nenašla. Jako neříkám, že to bylo špatné to ne. Četlo se to skoro samo, ale to napětí jenom na posledních pár stránkách mě zklamalo.
Na zadní obálce Jeffery Deaver uvadí, že je to neuvěřitelně napínavý příběh. Raději se hoďte v práci marod, protože od této knihy nedokážete nikam odejít, dokud ji nedočtete. Jo, a možná se doma raději zamkněte. Jen tak, pro každý případ.
Po tomto zjištění, jsem ihned musela začít číst a po dočtení, jsem to v knize nenašla, jen na posledních pár stranách to bylo velice strhující a nemohla jsem přestat čít. Jinak se v knize nic strhujícího neodehrálo. Čekala jsem rozhodně víc.
Teď je otázka jestli Vám to můžu doporučit.Já sama ani nevím, ale jo jen pokud Vám řeknu, že nic strhujícího nečekejte. Tak snad jo, ale i tak to není stoprocentní. Posledních pár stran stojí fakt za to.
Jinak velice průměrná detektivka.
Z knihy jsem byla naprosto nadšená, vůbec nevíte kdo unesl malého osmiletého Bena. Jo i když v průběhu čtení Vám autorka dá několik podnětů na různé lidi, kteří se vyskytli v blízkosti Bena. Když už si říkáte ,,jasně to je on a měl přeci motiv", tak v zápětí Vám autorka přinese novou stopu úplně na někoho jiného. Postupem děje si stále nejste jisti kdo by to mohl být. A to samé jsem měla já, když jsem si byla jistá, že to mohl být on, tak se ve skutečnosti ukázal únosce úplně někdo jiný, kdy na samém začátku by mě nenapadlo ho podezřívat z únosu, ale opak byl pravdou. Byla jsem překvapena, kdo nakonec se z těch podezřelých vyklubal jako pravý únosce.
Nemám ráda knihy, kde děj vypráví několik postav, přijde mi to někdy matoucí. U spálené oblohy jsem byla ráda, kdy autorka zvolila dvě postavy, které vyprávěly celý příběh.
Pohled Rachel, matky uneseného syna a pohled vyšetřujícího Jima, bylo hezké nahlédnou do zákulisí vyšetřovacích postupů. Ze začátku se mi více líbil pohled hlavního vyšetřovatele Jima, kde jsem měla možnost blíž se seznámit s postupy při pátrání ztraceného Bena. Postupem času jsem přišla na chuť i vyprávění Rachel.
Dlouhou dobu nebyla nalezena žádná stopa, v podstatě mi připadalo, že se nic neděje ze strany vyšetřovatelů, kdy jenom matku ujišťují, že dělají všechno proto, aby malého Bena našli. Mě to tak rozhodně nepřipadalo.
Posledních pár stránek bylo strhující, nutilo mě to číst dál a dál, nemohla jsem nepřestat číst.
Po dlouhé době moc dobrý psychologický thriller.
Doporučuji.
Wau, úžasná kniha, která má grády až do poslední stránky. Je natolik silná a napínavá, že u ní budete sedět až do samého konce, dokud ji nepřečtete jako já. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout a po dlouhé době jsem četla skvělý, napínavý thriller až do poslední stránky a ten příběh dokonalý, strašně se mi líbil.
Knihu všem doporučuju, je skvělá.
Jaromíra Jágra mám rada. Po přečtení životopisu jsem si ho ještě více oblíbila a utvrdila se v tom jak je to báječný člověk, jaký má neskutečný charakter. Co všechno za svoji hokejovou kariéru dokázal a dokazuje stále dál je neuvěřitelné. Jak na sobě už od makal a měl vůli, hodně silnou vůli. Chtěl být vynikajícím a nejlepším hokejistou na světě a to se mu podařilo. Je skromný, milý, usměvavy, se smyslem pro humor, ten u něho zbožňuju.
Zbožňuju Jardu. Knihu všem doporučuji, je velice zajímavá.
Ne za mě ne, byla jsem ráda, že jsem knihu dočetla. Jako námět dobrý, ale ten samotný děj mě nijak nechytl. Kde byla nějaká pořádná zápletka? Více se mi líbila Dívka ve vlaku i když top to také nebyl. Co víc říct, čtivé to bylo, ale nijak jsem se u toho nebavila. Za mě ne. To prostě ne.
Jelikož takovou literaturu nečtu, tato knížečka byla boží. Příběh jednoduchý a natolik krásný, k zamyšlení. Fakt moc pěkné.
Rozhodně doporučuji k přečtení.
Tak to jsem opravdu nečekala, velice zajímavý příběh. Ke konci jsem hltala stránku po stránce a musela jsem to dočíst, chtěla jsem nutně hned teď vědět jak to dopadne a kupodivu to zase dopadlo jinak než jsem čekala :D klasika. Konec byl odbytý, nedokončený. Chybělo mi tam, více rozebrání toho, co se dělo s Eleanořinou mámou, sourozenci a nevlastním otcem.
Jinak překrásná kniha, ten námět úžasný a ten zvrat na posledních stránkách, tak to jsem opravdu nečekala. Byla jsem z toho k u vytržení. Nedalo se od knihy odpoutat.
Jen ten konec no jak už jsem zmiňovala mě zaskočil. Po dočtení jsem si říkala, že mi v knize snad chybí stránky. Ale opak byl pravdou.
Můžu jenom doporučit.
Kniha se mi moc líbila, námět jak byla psaná v dopisech mě uchvátil, nic předtím jsem takového nečetla. Jednu hvězdičku jsem ubrala za to, že se mi nelíbilo, jak se Laurel pořád zmiňovala o své sestře May. Na mě jí tam bylo až příliš moc, chápu, že byla na své sestře závislá, byla její vzor atd. Zezačátku, jsem si to nepřipouštěla, ale ke konci mi to prostě vadilo.
Kniha byla čtivá, hezky se četla. Hlavně se mi tam líbily myšlenky a básně.
Doporučuji k přečtení.
Wau, wau a wau, jsem naprosto ohromena a takový příběh jsem vážně nečekala.Naprosto úžasná kniha, u které mi ukápla slzička a mrzelo mě že to dopadlo, tak jak to dopadlo. Kniha se mi moc líbila. Sparks je muj miláček a pan spisovatel.
Kniha je suprová, nezklamala, pobavila jsem se. Odpočinková četba.
Pěkné chytlavé básničky o zvířátkách seřazeny podle abecedy, doplněné pěknými ilustracemi.
Nádherný příběh, a ty ilustrace jsou překrásné, můžu jenom doporučit.
Po dočtení jsem měla ještě dlouho po té neuvěřitelný příběh v hlavě a pořád jsem na něho musela myslet. Jde o výpověď chlapce o životě v Severní Koreji v době hladomoru. Normální člověk si nedokáže představit co vše se tam muselo odehrávat a jak hrozně museli trpět. Ale jde o skvěle napsaný příběh, který vás chytne a zároveň vás nepustí. Přečtené jsem to měla za dá se říct jeden den.
Doporučuji přečíst, příběh je psaný jednoduchou formou, nic náročného.
Co více bych napsala ke knize Dívka ve vlaku, zrovna jsem ji dočetla a moje myšlenky a pocity jsou rozporuplné. Ze začátku se mi velice líbila. Jen mi dělal problém přeskakování postav, kdy jsem se v polovině děje občas ztrácela. Děj byl celkem táhlý, ale jako nemužu to uplně odsoudit, knihu jsem hltala a byla jsem překvapena jak to celé dopadlo, i jsem místy čekal více rychlejší spád, celé se to táhlo a už jsem se chtěla dostat dál, jen to nešlo, kvuli táhlému ději.
Knihu se Vám nepodaří odložit, protože toužíte číst dál a dál, byla jsem zvědavá jak celý děj zakončí, jen už to na mě bylo příliš zdlouhavé, možná kdyby tam bylo více napínavých částí, tak by to bylo vynikající a příběh bych si více užila.
Kniha byla slabší, jen nevím proč je tolik moc oblíbená, zas až takový hit to nebyl. JJ reklama dělá divy.