anetka.repova komentáře u knih
Něco tak, krutého jako se dělo v době za druhé světové války si nedovedu představit a připadá mi to, že to snad ani nemohla být pravda. Bohužel to byla pravda.
Druhá světová válka, hlavně co se týká Hitlera a koncentračních táborů mě zajímá.
Kniha velitel Osvětimi Rudolf Höss, byla zajímavá a čtivá. Dozvěděla jsem se spoustu nového. I když místy byla krutá a odkrývala pravdu o dění v Osvětimi mě pohltila natolik, že jsem se do ní ponořila a nevnímala jsem okolní svět. Moc dobře byla napsaná a sesumírovaná o dění Rudolfa Hösse, o jeho zvěrstvech, které se dopustil na lidech, kteří byli deportovaní do táborů a poté usmrceni v plynu a následně spáleni.
Rozhodně jedna z těch lepších knih, které se zabývají tímto obdobím.
Doporučuji.
Tak trochu jsem potřebovala nějakou knihy odlehčenou z YA žánru. Potřebovala jsem se odreagovat a vypnout. Sáhla jsem po knize Hranice nevinnosti ze série Rosemary Beach. Na seznamu k přečtení jsem ji měla už strašně moc dlouho a neslyšela jsem na ni zas až tak špatné recenze.
Velice čtivá kniha,sakra až moc. Příběh je jednoduchý, ale chytlavý už od samého začátku. Sice už nejsem ve věku, pro koho je kniha určená, ale to vůbec nevadí. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout.
Ach bože ten Rush, byl mi nesympatický už od začátku, kdy se sním Blaire poprvé setkala. Jen jedno se mu muselo nechat, byl zatraceně sexy. :D Nedivila jsem se Blair, že se musela hodně přemáhat, a to dost hodně, aby na něho neskočila už při tom prvním setkání. :D
Docela jsem se divila, že mě to tak chytlo. Takže neváhám a rozhodně si přečtu další díly. Stejně bych asi nemohla spát a chtěla vědět, jak se to bude celé vyvíjet. :)
Za mě můžu jenom doporučit.
Kiera Cass napsala další skvělý příběh. Už to není Selekce a taky se to sní nedá srovnávat. Proto bych to ani nikomu nedoporučovala. Příběh je, ale i tak krásný a mě uchvátil už od první stránky a nepustil až na jejím konci. Nečekala jsem, že mě to bude zas až tak bavit.
Strašně jsem soucítila se všemi Sirénami a bylo mi jich neskutečně moc líto, že nemohly před lidmi promluvit, jenom před sebou. A co teprve, když se zamilovala, to muselo být peklo, já sama bych to nevydržela.
Pěkný příběh, který můžu doporučit k přečtení.
Daleko od hlučícího davu, tak tento příběh byl naprosto dokonalý. Zamilovala jsem se do venkovského prostředí a nutně si potřebuji přečíst podobné knihy z tohoto prostředí. Autor napsal skvělý příběh, kde vykreslení postav bylo něco úžasného.
Krásné dílo, které by se mělo zařadit do povinné četby pokud tam ještě není.
Kniha mě natolik překvapila, že jsem se od ní nedokázala odtrhnout. Příběh mě velice zasáhl a podmanila si mě natolik, že si přečtu další knihy od této autorky. Jojo Moyesová napsala brilantní příběh, který stojí za přečtení. Kniha se právem řadí mezi mé oblíbené. Dokonce bych si troufla říct, že se podobá Nicholasi Sparksovi, ale ten zůstává u mě prostě nejlepší a pan Spisovatel s velkým P. To je už ale na jinou recenzi.
Doporučuji k přečtení.
Přiznám se, že povídky moc nečtu, ale udělala jsem vy-jímku u této knihy. Nelituji, že jsem si knihu přečetla. Pravda je ale taková, že mě moc nenadchla. Jedná se o 3 povídky. Každá je jiná. Mě nadchla první povídka a pak už jsem se u těch zbylých dvou nudila a nutila jsem se do čtení. Neříkám, že by byly špatné, to ne. Jen mi nebylo asi blízké zrovna to téma o kterém spisovatelka psala.
Další úžasný případ detektora inspektorky Kim Stoneové. Bylo to trochu něco jiného, než u klasické detektivky. I přes to se mi kniha strašně moc líbila. Ze začátku, by se mohla kniha zdát nudná, což jsem měla pocit i já. Pak se to neskutečně obrátilo a už jsem nemohla přestat číst. Doufám, že se brzy dočkáme dalšího jejího případu.
Po dočtení knihy jsem byla úplně vyždímá neskutečnou škálou pocitů. Kniha mě úplně pohltila a naprosto jsem ji podlehla. Vím, že je divné napsat, že se mi kniha líbila, ale ano líbila se mi.
Byla napsána neskutečně čtivě. I když příběh byl velice smutný a drsný, musím říct, že jsem si ho zamilovala. Při čtení jsem stále nechápala jak se něco tak hrůzostrašného mohlo v té době odehrávat a jak mohl existovat dr. Josef Mengele. Nechápu jak mohl mít pocit uspokojení, když prováděl zločiny na dětech a nejen jich.
Útěk do samoty, další nádherný příběh. Jako ostatně Sparks to prostě umí. Knihu jsem přečetla skoro na jeden zátah. Tolik jsem se dokázala vžít do děje. Neskutečně mi přirostl k srdci klouček Kyle. Po dočtení knihy se mi po něm hned začalo stýskat.
Neskutečné vykreslení postav. Hlavně maminky Denisy, která se starala o syna a vychovávala ho sama, navíc Kyle byl nemocný, měl vadu řeči. Denisa byla natolik oddaná svému synovi, že mě to pokaždé zahřálo u srdíčka jak jsem to četla. Co všechno s ním musela vytrpět a hlavně jakou dlouhou cestu musela s ním projít, neskutečné. fakt moc pěkné.
Sparks mě zase dostal a utvrdil mě, že jsem si po právu oblíbila.
Proto oprávněně musím dát ***** .
Tak to byl mazec!!! Kde na to ten Carter chodí. Ty vraždy byly morbidní. Při čtení mě běhal mráz po zádech, chtělo se mi zvracet, brečet. Měla jsem nespočet pocitů. Pociťovala jsem lítost, měla jsem tohu zachraňovat. Ano takové pocity mě zaplavovala při čtení.
Kniha byla čtivá, vzhledem ke krátkým kapitolám Vás to nutilo číst dál a dál. Ani jsem se nenadálá a byla jsem na konci knihy.
Moc povedený příběh, kdy do posledních stránek nevíte kdo se skrývá za vraždami a týráním.
Nepochopila jsem otázku na přední obálce knihy. Pozná detektiv Hunter, že se dívá do očí netvorovi? Pochopila jsem až na posledních pár stránkách.
Stojí za přečtení.
Jen jedna věc mě zklamala. Proč je tu jenom 5 * ? Dala bych tak 100 * :D
Kniha mě upotala vzhledově, ale po obsahové stránce to už bylo horší. Je to zjednodušený návod nebo spíše tipy autorky na to jak být zajímavý. Jen některé ty kroky mi přišli málo rozvedené. Spíše bych uvítala kdyby byly rozebrány do hloubky. Ale to je spíše na jinou knihu.
Krásný alegorický příběh o tom jak se snadno necháme zvyklat a oblbnout. Měl by si to přečíst každý. Nečekala jsem, že mě příběh až natolik pohltí. Jsem ráda, že jsem si knihu přečetla.
Dost dlouho jsem váhala a až nedávno jsem se rozhodla si knihu přečíst. Rozhodně toho nelituji. Kniha je velice čtivá, dost jsem se divila, že se mi líbila. Děj je jednoduchý, se spoustou krásných momentů. Děj ve mě zanechal hluboký dojem, občas i smutný a občas i veselý. Líbila se mi natolik, že se nebojím si ji přečíst ještě několikrát.
Nejsem až natolik dobrý čtenář a nemám ani to právo hodnotit tu knihu po literární stránce. Na to bych si ani rozhodně netroufla. Co k tomu můžu napsat, že to byl překrásný a milý příběh, který ve mě zůstane ještě dlouho po dočtení. A to mluví za vše. :)
Rozhodně doporučuji k přečtení.
Moc milý kalendářík. Krásné myšlenky o pejscích na každý den jedna. Zahřeje Vás to u srdíčka. Pokud máte rádi pejsky tak s nejednou myšlenkou budete souhlasit. Skvělý dárek pro milovníka pejsků.
Můžu rozhodně doporučit. :)
Objevila jsem nového božského, úžasného autora. Moje první setkání s panem autorem. Jsem nadšená. Kniha byla napínavá od samého začátku. Nenechá Vás ani na chvilku při pocitu nudy, pořad se něco dělo. Jakto že jsem o něm neslyšela už dříve. Rozhodně jdu do další . Oblíbila jsem si vyšetřovatele Roberta Huntra. To bylo něco. Wau, ještě teď jsem z toho paf. A to uběhl asi týden od dočtení. Nutně potřebují další knihy.
Úžas,úžas a zase úžas. Miluju knihy Harlana Cobena. Je to moje srdeční záležitost. Zase nezklamal a opět zabodovat. Těším se na další jeho knihy.
Tato kniha mě opět dostala na kolena a nepřestávala jsem číst a žasnout. Je to skvěle napsaný příběh. Napínavý a neskutečně chytlavé.
Doporučuji všemi deseti.
Kabinet milostných dopisů, krásné dílo. Moc se mi tahle knížečka líbila. Mám ráda děje, které se týkají druhé světové války, Hitlera.
Zde se vypráví dva příběhy, které se vzájemně propletou.
První příběh vypráví o Eloidii, která žije se svojí matkou a otcem ve Veroně v Itálii. Je nadanou violoncelistkou a navíc má výbornou paměť. Dokáže si něco přečíst a hned to umí nazpameť. Píše se rok 1943 a u moci jsou fašisté. Obsazují severní Itálii.
Po úmrtí jejího otce , se Eloidie rozhodne přidat k odbojové skupině proti fašistům. Zde pozná svou první lásku. Co vše se bude dál odehrávat neprozradím. Jinak by jste to nemuseli číst.
Druhý příběh se odehrává v ten samý rok v Portofinu v Itálii. Angelo, lékař se jednoho dne zamiluje do dívky, kterou potkal náhodně ve městě, jak na trhu prodávala košík čerstvých citronů. Po svatbě však musí odejít na dva roky na frontu do Habeše východní Afriky. Opouští tedy svou ženu a nenarozené dítě.
Z fronty se musí předčasně vrátit, kvůli nečekaným událostem, které nastaly s jeho manželkou a dítětem. Co vše se dal bude odehrávat si také musíte přečíst.
Obě hlavní postav jak Eloidie, tak Angelo přijdou o své milované.
Jejich příběhy se propletou v jeden. Eloidie utekla z Verony do Benátek a pak do Portofina. Při nečekané kontrole ji zachrání právě Angelo a ubytuje ji u sebe v domku, kde předtím žil se svou ženou. Jak se bude dál vyvíjet jejich život se dočtete v příběhu .
Kniha byla krásná, rychle se četla, místy jsem uronila slzičku, jindy jsem se pousmála. Ale jinak se mi příběh neskutečně líbil. Krásné dílo. Můžu jen doporučit.
Co o knize napsat, po dočtení jsem nebyla schopna knihu popsat. Byla jsem ráda, že jsem ji dočetla, přeskočila jsem poslední stránky, kde se psalo o proslovech. Fakt jsem byla ráda, že jsem ji dočetla.
Nicméně nebyla špatná. Jen jsem čekala více akčního děje. myslela jsem si, že zde bude trochu více seznámení se ze schizofrenií a jak se více projevuje. Bohužel asi jsem čekala víc.
Kniha byla čtivá a to jsem občas koukala jak moc. Jde vidět, že je to autorčin první písemný projev. Má co zdokonalovat. Téma super, děj nic moc. Anotace Vám toho naslibuje více.
Za mě průměr.
Nikolas Sparks mě opět dostal a chytl za srdce. Moc krásný příběh, který ve mě zanechal hluboký dojem.
Doporučuji.
Kniha byla naprosto luxusní, čtení jsem si užívala, hltala jsem stránku za stránkou až jsem byla překvapená jak rychle jsem knihu dočetla. Pořád se tam něco dělo a to bylo strašně vzrušující. Ale ten konec, to autorka nemohla myslet vážně, že to takhle zakončí, když další díl vyjde na podzim. Toho se snad nedožiji, nutně potřebuji vědět jak se bude vše vyvíjet dál. Bude to hodně těžké, ale bude to stát za to.
Doporučuji všem celou selekci, Dcera se mi po líbila skoro stejně jako Selekce a První. Elita byla pro mě z celé té části nejslabší, ale i tak moc dobrá. Takže za mě doporučuji celou sérii.
Je to naprosto boží.