Anett0901 Anett0901 komentáře u knih

Hana Hana Alena Mornštajnová

O této knize jsem slyšela pouze pozitivní komentáře, které mohu jen potvrdit! Hana se zpočátku zdá jako nevýrazná postava, ale skrývá se za ní mnoho tajemství, která se postupně odkrývají.

05.06.2020 5 z 5

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Nejdřív jsem si myslela, že Svatopluk je fakt idiot, ale jak jsem postupně zjišťovala čím dál víc z jeho příběhu, nutilo mě to nad vším se zamyslet a malinko změnit pohled. Alena Mornštajnová je prostě autorka, která dokáže napsat příběh více generací a zároveň stále překvapovat.

05.06.2020 4 z 5

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Dalo by se říct, že souhlasím s většinou komentářů, které tu jsou napsané. Kniha se dá přečíst za jeden den, jelikož vás vtáhne do příběhu a nepustí vás, dokud ji nedočtete. Jedná se o velice závažné téma, ale Alena Mornštajnová opět nezklamala a dokázala ho zajímavě uchopit. Kniha vás chytne za srdce. Ale tak moc, že už ji znova chtít číst nebudete. Přidávám svou poklonu paní autorce.

16.04.2023 4 z 5

Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Líbilo se mi, že autorka nevyprávěla jen svůj příběh, ale i příběhy mnoha dalších lidí, které znala nebo potkala během války. Je to dojemné dílo.

09.10.2020 4 z 5

Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

Louisa začíná žít novou etapu svého života a nemá to vůbec jednoduché. Autorka však všechno tak krásně napsala a vystihla, že pokud znáte příběh Louisy Clarkové, musíte si přečíst i tento jeho konec.

Pět kroků od sebe Pět kroků od sebe Rachael Lippincott

Strhující, smutný, nadějeplný a neskutečně krásný milostný příběh.

Konec mě ale neskutečně naštval!

24.04.2020 5 z 5

Z Paříže do Paříže Z Paříže do Paříže Joseph Joffo

Velice autenticky popisuje, jak to Židé měli za druhé světové války těžké. Líbil se mi i styl vyprávění.

20.04.2020 4 z 5

Pygmalión Pygmalión George Bernard Shaw

Je to super dílo k maturitě. Řeší se originální téma, kniha není těžká na pochopení, jen se zpočátku trochu hůře čte, když Líza mluví nespisovně. Celkově se mi ale kniha líbila.

Z písku a popela Z písku a popela Amy Harmon

Je to příběh o tom, jak to Židé za 2. Světové války neměli vůbec jednoduché ani v Itálii. Kniha také sleduje příběh Angela, kněze, který si ale není jistý, zda je pro něj důležitější láska nebo bůh. Rozhodně nelituji toho, že jsem tuto knihu četla.

Láska v Provenci Láska v Provenci Julianna Baggott

První půlka nic moc, vzpomínky na manžela, dobrý a co dál? Ale druhá půlka se mi líbila, četla se mnohem lépe a byla i zajímavá. Líbil se mi konec.

11.04.2020 2 z 5