Anie94 Anie94 komentáře u knih

Polibek v Londýně Polibek v Londýně Catherine Rider

Vymyslela jsem si takovou tradici, ze kazdy rok pred Vanoci si prectu jednu knizku s vanocni tematikou. Zacala jsem serii Polibek, kde uz jsem letos u tretiho dilu, v Londyne.

Za me je tohle asi (zatim) nejhorsi dil z cele serie. Vubec to na me nedychlo vanocni, nebo aspon zimni atmosferu, jako predchozi dily. Misto toho mame neprilis zabavnou prochazku po londynske divadelni scene. Jason byl symoaticky hrdina, ale Casie byla nekdy moc precitlivela, misty az hystericka.

Nejak to ve me nic nezanechalo, a ted po par dnech, mozna tydnech co pisu tuto recenzi uz si ani moc presne nepamatuji o cem pribeh byl. Mozna, ze si na pristi vanoce vyberu nejake jine cteni, jelikoz tato serie ma asi co se tyce kvality nejak klesajici kvalitu. Ale obalka je hezka, to se musi zase nechat.

12.08.2022 3 z 5

Zázrak Zázrak Emma Donoghue

Tento román je inspirován skutečnými událostmi. Příběh vypráví o jedenáctileté dívce Anně, která žije na irském venkově. Donedávna to byla normální holčička, ale te%d se do světa rozšířila zpráva, že již několik měsíců nejedla. Celé záhadě má přijít na kloub ošetřovatelka Lib, která je povolána z Anglie. Je to psychologický román, který nám postupně, někdy až hodně pomalu odhaluje svoje tajemství. Knížka má hodně tísnivou atmosferu a stejně jako v knize Volání hvězd se nám autorka snaží přiblížit tehdejší dobu a vliv tehdejší morálky a církve na duše lidí, zvlášť to, co dokáže nesprávně vyložený náboženský fanatismus udělat s mladou dívkou. Autorka vytvořila skvělou psychologii postav a v průběhu děje můžeme sledovat jejich postupný vývoj. Hodně se zabývá pocity a myšlenkami postav. Musím tedy říci, že zpočátku mi nebyli postavy zcela sympatické, ale v průběhu děje jsem si je oblíbila. V knize se hodně mluví o jídle, takže rozhodně doporučuji mít po ruce nějakou svačinku.

20.10.2021 4 z 5

Kulti Kulti Mariana Zapata

Zpočátku knížky jsem to chtěla vzdát, otáčela jsem oči na každé druhé stránce a modlila se, aby se to zlepšilo. Nesnášela jsem hlavního hrdinu Kultiho, nesnášela jsem, jak si Sal neustále představovala jak kadí. Jako jo, ta knížka mohla být o 200 stran kratší a vůbec by jí to neuškodilo, ale jakmile jsem se dostala přes 300 stran, tak mě to hrozně začalo bavit a já byla hrozně zvědavá, jak to skončí, i když to bylo pak už jasné. Hrozně jsem si užívala ten vztah mezi Kultim a Sal jak se nakonec vyvinul, rozplývala jsem se nad všema těma krásnýma řečičkama, který Kulti ke konci knihy pronášel a celkově mě knížka zahřála u srdce, a jsem ráda, že jsem jí nakonec neodložila.

11.04.2021 4 z 5

Princeta a kapitán Princeta a kapitán Anne-Laure Bondoux

Tuhle knížku čtu vždycky když si potřebuji urovnat věci v hlavě, sebrat odvahu k novému rozhodnutí nebo k předělání svého života. A tomu je tahle knížka jako stvořená. Je plná dobrodružství, odvahy, zvratů a lásky. Po dočtení ve vás zanechá pocit, že je možné všechno na světě. Rozhodně můžu doporučit, hlavně teda asi mladším čtenářkám.

11.04.2021 4 z 5

Polibek v Paříži Polibek v Paříži Catherine Rider

V knížce dostanete milý, romantický vánoční příběh, který mě místy opravdu zahřál u srdce. Jak už jsem říkala, tak loni o Vánocích jsem četla první díl této série Polibek, a to Polibek v New Yorku, na jejíž děj si již úplně nevzpomínám, ale tento díl byl o něco lepší než ten předchozí. Alespoň co se týče příběhu. V tomto díle mi tak trošku chyběla vánoční atmosféra - jediné vánoční bylo na příběhu to, že jsme se několikrát v příběhu dozvěděli, že je před Vánoci. Ze začátku jsem se nemohla začíst, ale později se to hodně zlepšilo a já knížku zhltla skoro na jeden zátah. Naproti absenci vánoční atmosféry si můžete skvěle užít atmosféru Paříže. A hlavní postavy, Serenu a Jean-Luca si rozhodně oblíbíte. Co dále musím vyzdvihnout je moc hezká vánoční obálka.

13.12.2020 4 z 5

Královnin vězeň Královnin vězeň Philippa Gregory

Od spisovatelky uz jsem cetla Kralovu prizen, ktera byla o dost lepsi nez tento titul. Bylo to zase mistrne napsane jako vzdycky, ale bylo to takove rozvlacne, zdlouhave a bez toho naboje "co se asi stane na dalsi strance" jako to bylo u kralovy prizne. Ale jinak hezke cteni.

18.11.2019 4 z 5

Kočky: praktický rádce chovatelů koček Kočky: praktický rádce chovatelů koček John Bower

V knize člověk najde spoustu rad a tipů pro pokročilé i začínající chovatele tvrdohlavých micinek. Je to doplněno o spoustu fotografii. Autoři detailně rozebírají problematiku pořízení, chov i nemoce kočiček.

22.01.2019 5 z 5

Hra o trůny #3 (komiks) Hra o trůny #3 (komiks) Daniel Abraham

Stejne jako predchozi dily ocenuji i tento dil jako velmi kvalitne zpracovany pocin. I kdyz dej uz zacinal byt mene zajimavy, i presto se mi pribeh stale libil..

01.01.2019 4 z 5

Hra o trůny #2 (komiks) Hra o trůny #2 (komiks) Daniel Abraham

Stejne jako prvni dil i tento byl naprosto super. A to vazne nejsem priznivcem komixu...

24.12.2018 5 z 5

Falešný román Falešný román Magdalena Mintová

Knizka byla mila, plna ztrestenosti jedne rozmazlene holky, ktera je nucena postavit se na vlastni nohy. K Aristokratce bych ji neprirovnala, ale i tak to bylo mile. Az na ten konec. Uvidime jestli dam i druhy dil...

30.11.2018 4 z 5

Dům na Páté avenue Dům na Páté avenue Candace Bushnell

Tato kniha mě nenadchla. Četla jsem od autorky knihu Džungle rtěnek, ale ta byla nesrovnatelně lepší. Všechny postavy byli namyšlené, nadurděné a zpovykané. Žádný děj a ten konec..No...Čekala jsem od knihy více, takže je to pro mě docela zklamání.

15.09.2018 3 z 5

Nadějné vyhlídky Nadějné vyhlídky Charles Dickens

Tato kniha mě příliš nenadchla, a to i přesto, že sám autor považuje tuto knihu za svou nejlepší. Nemohla jsem se vůbec začíst, děj byl fádní, bez nějaké zápletky, načančaný, nakudrdlinkovaný, ale přitom nereálný. Nic moc.

13.08.2018 3 z 5

Lidice - Zrození symbolu Lidice - Zrození symbolu Vojtěch Kyncl

Kniha je velmi hezky a poučně zpracována a popisuje všechny souvislosti v přehledné linii, které více či méně, přímo či nepřímo souvisejí s lidickou tragédií. Autor zde přehledně sepsal vše, co se tohoto tématu týká.

09.07.2018 4 z 5

Tajemné jezero Tajemné jezero Maeve Binchy

Bylo to takové...milý příběh z malého města, ale žádná zajímavější zápletka, kromě té na začátku. Ale malá města prostě už hold taková jsou.

15.06.2018 3 z 5

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Miluju fantasy a tato knížka byla dokonalá! Svět víl, láska, oběti, přátelství...to vše zde najdete. Sice některé pasáže byli příliš zdlouhavé a děj se pořádně "rozjel" až ke konci knížky, ale to se dá asi čekat pokud se jedná o sérii. Rozhodně tato knížka rozšíří mojí knihovnu a už se těším až si přečtu pokračování.

25.04.2018 4 z 5

Tajemné cesty parfémů Tajemné cesty parfémů Cristina Caboni

Moc hezký příběh provoněný vůní parfémů. Některé pasáže byli velmi zdlouhavé, rádoby o ničem a zbytečně se zde rozebíraly pocity hlavní hrdinky, ale i tak to byl moc krásný příběh.

28.03.2018 4 z 5

Láska, duše a francouzská kuchyně Láska, duše a francouzská kuchyně James F. Twyman

Moc krásná knížka plná zajímavých myšlenek obohacená prostředím jídla a dobré francouzské kuchyně.

24.02.2018 4 z 5

Lazebníkova dcera Lazebníkova dcera Linda Lafferty

Moc krásná kniha. Velmi barvitě vylíčena co vás vtáhne do děje během okamžiku. Autorka sice není Češka, ale příběh podává jako by se odmalička sama toulala ulicemi Krumlova. Dala bych pět hvězdiček, ale rozladil mě název hradu a také ten konec knihy, který by mohl být o něco lépe zpracovaný.

15.02.2018 4 z 5

Maestra Maestra L.S. Hilton

Kniha mě nijak neoslovila. Příběh byl velice povrchní jako celý tenhle svět včetně hlavní hrdinky a zakončené koncem, co možná ani konec nebyl. Bylo to hodně laciné.

13.12.2017 3 z 5

Jedině Neapol aneb Co mě naučila má italská tchyně o jídle a rodině Jedině Neapol aneb Co mě naučila má italská tchyně o jídle a rodině Katherine Wilson

Nečekejte žádné veledílo..spíš takovou milou oddechovku o tom, jaké to je vyměnit Ameriku za Itálii. Příjemně napsané...Sice když jsme byli v Neapoli, tak mě příliš nenadchla, ale i tak to bylo pěkné počtení...

20.11.2017 4 z 5