Anilka13
![Nespoutaná - Probuďte se a začněte žít Nespoutaná - Probuďte se a začněte žít](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482614/nespoutana-probudte-se-a-zacnete-zi-O6q-482614.jpg?v=1638700432)
Velký špatný. Zase jednou doporučení ze všech stran, reklama až do nebe a přitom hotová katastrofa.
![Po povrchu Po povrchu](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462111/po-povrchu-q3l-462111.jpeg?v=1609679142)
Tahle kniha je důkazem toho, že aby vám nakladatelství vydalo knihu absolutně o ničem, stačí mít jen to slavné příjmení, které knihu nakonec bude samo prodávat
![Psychologie peněz Psychologie peněz](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495173/psychologie-penez-bvm-495173.png?v=1653549088)
Psychologie peněz je moc hezký název, ovšem obsah není vhodný na český ani evropský trh. Nechápu, proč u nás vychází knihy o americkém vývoji ekonomiky, burze a investorech, které nám nic neříkají a mohou nám být úplně ukradené.
Několik kapitol věnované americkému investování jsem musela přeskočit. Z knihy jsem si vzala možná 2 myšlenky, na které bych ovšem dokázala přijít i sama selským rozumem. Tahle kniha určitě půjde urychleně z domácí knihovny pryč..
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Být sama sebou Být sama sebou](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446675/byt-sama-sebou-T2U-446675.jpg?v=1593423882)
Kniha si mě našla ve správný čas a tak mi předala všechno, co měla :) Proto hodnotím všemi * :) jako bonus je moc krásně zpracovaná :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Když skočíš, já taky Když skočíš, já taky](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482213/kdyz-skocis-ja-taky-CVO-482213.jpg?v=1633944004)
Něco tak ukňouraného jsem ještě nečetla... Na blog dobrý, do knihy už méně.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![V dobrém i ve zlém V dobrém i ve zlém](https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71243/v-dobrem-i-ve-zlem-fho-71243.jpg?v=1409092729)
Po Jíst, meditovat, milovat jsem od jejího volného pokračování asi čekala něco jiného než historické shrnutí manželství a autorčina názoru na něj.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Sólo Sólo](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122316/solo-Z0G-122316.jpg?v=1562011279)
Kdybych knihu v půlce odložila, vůbec nic by se nestalo. Shrnula bych jako čekání na nic.
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Mnich, který prodal své ferrari Mnich, který prodal své ferrari](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35569/mnich-ktery-prodal-sve-ferrari-35569.jpg?v=1272651217)
Zase jiný způsob vyjádření návodu na šťastný život, již vyřčených v mnoha knihách před touto. Ovšem přístupnějším, jednodušším a lidštějším způsobem. Doporučila bych těm, kteří mají pocit prázdnoty ve svém srdci, ponořených do svých krysích závodů a touží změnit svůj život, ale neví, kde začít. Ovšem bude to chtít víc než jen přečtení jedné chytré knihy. :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Zvonečková královna Zvonečková královna](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37535/zvoneckova-kralovna-37535.jpg?v=1275758482)
Nemám ráda knihy, kde se až moc popisuje politické dění a tahle kniha je toho plná. Ale za to miluju Karolínu Světlou a můžu říct, že mi jako první pořádně vykreslila žití lidí v této době. A tato kniha rozhodně nepatří k mému prvnímu střetnutí ani s autorkou ani s literaturou 19.století ani doby samotné.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Čtvero ročních období v Římě Čtvero ročních období v Římě](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380552/ctvero-rocnich-obdobi-v-rime-9GM-380552.jpeg?v=1587301864)
Kniha ve mě nevzbudila nic kromě otázky - proboha proč? Nic se nestalo, nezábavné, nezáživné, s historickými vsuvkami. Žena zavřená doma s dvojčaty, muž dělající svou práci s poznáváním Říma. Čekala jsem, že kniha ve mě vzbudí alespoň touhu znovu procházet Římem, ale spíš právě naopak mě od něj úplně odradila... 2* snad jen za knihu Jsou světla, která nevidíme.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Zase ona: Zrození Meryl Streep Zase ona: Zrození Meryl Streep](https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284624/zase-ona-zrozeni-meryl-streep-GJE-284624.jpg?v=1474356148)
Tento životopis Meryl Streep mě hodně bavil. Vlastně jsem vůbec neměla pocit, že nějaký životopis čtu. Škoda, že toto vyprávění končí rokem 1980. Ráda bych četla dál. :) Jediné, co mě trošku odtrhávalo od příběhu byla ta hromada jmen, která se v knize hojně objevují.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Velké kouzlo Velké kouzlo](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/279810/velke-kouzlo-00U-279810.jpg?v=1456432445)
Jelikož jsem spisovatelka a knihu napsala také spisovatelka o tvůrčím životě, doslova souzní s mou vlastní duší a naplňuje ji krásou a radostí. Jsem jí doslova okouzlená.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Jak si správně přát 3.0 Jak si správně přát 3.0](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357429/jak-si-spravne-prat-3-0-C2J-357429.jpg?v=1507730091)
Jedna z knih, která vám zaručeně změní život. K lepšímu a šťastnějšímu. :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Hezké vstávání Hezké vstávání](https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58314/hezke-vstavani-58314.jpg?v=1294046742)
Příjemná oddechovka z televizního prostředí. Žádné veledilo to není, ale neurazí. Horší byla spousta chyb a špatně kladené uvozovky v přímých řečích, tudíž špatná orientace v příběhu, kdo co říkal a časté vracení se. Za ty chyby dávám o hvězdu méně, než kolik bych dala za samotný příběh.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Pevné pouto Pevné pouto](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/4638/pevne-pouto-4638.jpg?v=1272878114)
Na základě zhlédnutí filmu jsem si koupila i tuto knihu, která na mě však čekala několik let v knihovničce. Kdybych ji přečetla hned po zhlédnutí filmu, byla bych zklamaná, jelikož mě tolik fascinovalo vyobrazení meziprostoru, kde se Susii ocitla - a v knize není tak barvité. Ovšem ve filmu jsou zase vynechány jiné velmi důležité pasáže, které dávají knize úplně jiný význam a hloubku. I když to není žádné složité čtení, jsem ráda, že jsem si ji kdysi pořídila a mám ji ve své knihovničce.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Bohatý táta, chudý táta - Co bohatí učí svoje děti a chudí a střední vrstvy ne Bohatý táta, chudý táta - Co bohatí učí svoje děti a chudí a střední vrstvy ne](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21751/bohaty-tata-chudy-tata-co-bohati-uc-Zsz-21751.jpg?v=1537164146)
Naprostý základ finanční gramotnosti. Kniha je určená pro všechny, kdo chce mít pozitivní vztah k penězům a získat přehled a kontrolu nad tím, kam naše peníze "tečou". Ideální i pro rodiče, aby mohli naučit své děti finanční gramotnosti, co možná nejdříve, protože ve škole je nikdo nic takového nenaučí.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Věci, které uvidíte, jen když zpomalíte Věci, které uvidíte, jen když zpomalíte](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357748/veci-ktere-uvidite-jen-kdyz-zpomali-0HR-357748.jpg?v=1508050901)
Kniha mi až na poslední 2 kapitoly nedala vůbec nic. Ano, obsahuje několik citátů či výroků, nad kterými se člověk zamyslí, ale s názvem jako takovým toho moc společného nemá. Tohle nebyla dobrá investice.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Po dlouhé době totální slaďárna a vlastně mi během čtení došlo, jak mi ty sladké oddechovky chyběly. Opravdu jsem si ji užila, bavila mě a perfektně jsem si u ní odpočinula. :) Určitě se k autorce zase vrátím.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Opravář osudů Opravář osudů](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/350296/opravar-osudu-GAw-350296.jpg?v=1517069725)
Nehltala jsem ji očima tak jako Drž mě pevně, miluj mě zlehka, ale... Každopádně Opravář osudů pro mě byl balzámem na duši. Odvedla mě od hektického každodenního života, zapomněla u ní na všechny povinnosti a starosti a užívala si ticha a klidu pouze s Opravářem osudů. Přesně tohle jsem potřebovala.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Štítná žláza a její léčba Štítná žláza a její léčba](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/385540/stitna-zlaza-a-jeji-lecba-4Tr-385540.jpg?v=1532417359)
Doporučuji všem, kdo trpí touto nemocí a kdo je ochotný pro zlepšení svého zdravotního stavu udělat víc než si vzít každé ráno svou pilulku, která vlastně nic neřeší.