anishta komentáře u knih
Nebylo to tak dobré jako první kniha autorky (Dívky z Roanoke), každopádně to mělo tu správnou atmosféru, donutí vás to přemýšlet a vlastně nakonec tyrany obdivujete a oblíbíte si je..
SPOILER
Tak rozhodovala jsem se mezi 2 nebo 3 hvězdami, ale nakonec 3, protože ten konec se mi celkem líbil.
Jinak bych to doporučila asi těm kdo začínají s YA fantasy. A kdo teda už nepovažuje draky za zajímavé a chce něco jiného, ale hooodně podobné. V tom smyslu, že si nepředstavíte draka, ale velkou vránu, trošku s hadími prvky... ehm... Za mě to jsou vránodraci :-D Tady ty naše obří vrány jsou prostě draci s peřím a zobákem... Nemůžu si pomoct, ale fakt jsem je víc kvůli jejich magii a tak stejně vnímala jako draky.
Dále jsem zklamaná, jak to bylo vše předvídatelné, jakože hodně. 90 % zápletek jsem odhadla..
Ale co se mi líbilo, tak i když byl naznačen pitomý milostný trojúhelník, tak nakonec nebyl i když si k sobě hlavní postavy vztah vybudovaly.
Líbilo se mi zapojení depresivních pocitů hlavní hrdinky. Hrdinka prostě reálně reaguje na tragédii v jejím životě. Mysl chce něco dělat, ale tělo odmítá.
Konec se mi teda taky líbil. Tam bylo těch 10% co jsem neodhadla a dokonce jsem zvědavá co bude v dalším díle, takže průměr, pro "nováčky" fajn start. Akorát já bych nejradši zůstala u starých dobrých draků... :-D
Sakra, to mě rozsekalo. Musím si utřídit myšlenky, abych vůbec o tom byla schopná něco říct. Konec se udál tak rychle a tak nemilosrdně změnil tolik věcí, že jsem asi v šoku.
Příběh lépe odsýpá, máme za sebou seznamovačku, poznali jsme záporáka. Uvidíme co bude dál, Oberon byl dost vtipný.
Ztratilo to to kouzlo prvního dílu a navíc se Thorn místy chovala fakt jako úplně nesmyslně. Začne se střílet a kulka mine jejímu milovanému hlavu, tak jediné co ji napadne, že se za ním rozběhne a samým štěstím mu skočí kolem krku a obejme ho.... Fakt? Za mě oproti prvnímu dílu zklamání. :(
Isabelle jsem si asi úplně neoblíbila, každopádně se mi hlavně líbilo pozadí celého příběhu. Sudičky, mapa života, jejíž lajny je možné měnit. Házení klacků pod nohy aby naopak Isabelle šla po cestě, kterou jí sudička určila. Zajímavé.
První polovina byla za mě trošku slabší, ale ta druhá už mě vtáhla a moc se mi to líbilo. Určitě to považuji za zajímavé zpracování příběhu Robina Hooda a doufám, že se autorka ještě pustí do dalších převyprávění známých příběhů.
SPOILER!
Tak jo, musím říct, že se mi to hodně líbilo. Teda první cca polovina byla luxusní.
Pak už mi to přišlo moc zapletené, místy jsem byla zmatená (co, kdo, kde, proč?). Nakonec se teda vše vysvětlilo, ale i tak, přišlo mi to zbytečně komplikované a pak ještě úplně nedomyšlené. Nebo jsem to možná prostě nepochopila správně. Nevím...
Komu se líbila myšlenka Vyměřeného času, tak tady to plus mínus funguje stejně, jen si to zasaďte do monarchistické země, kde se objevují kouzla atd. Ten svět mě hodně zaujal i to jak to bylo napsané.
Hlavní hrdinka byla celkem fajn, až na některé emocionální výlevy "na facku", nebo to, jak někoho strašně nenávidí a bojí se ho, ale pak vlastně ho nakonec asi jako miluje? A kluka, kterého údajně miluje najednou nemiluje.
Jako škoda, že to nebylo trošku víc domyšlené. Každopádně jsem to zhltla jako malinu a na další díly jsem hodně zvědavá.
Nemyslím si, že to překonalo předchozí díly, ale bylo to dobré, takové milé. Místy mě štvalo, jak ti dva furt tvrdili, jak nemohou být spolu, bla, bla, bla... Bylo to ale celkově fajn. ????
Nevím proč, ale myslela jsem, že tenhle díl je už zakončení série... Trošku jsem se těšila na ukončení, ale nevadí... Opět skvělé, napínavé, zbožňuji to, ale ten konec... Chjo... Ať už je další díl!!!
Druhé čtení. Boha, ta Maeve je hrozná ču*** ????
Tak to byla paráda. Tak jako pár dalších lidí jsem se bála, že kvalita bude s druhým dílem klesat, ale omyl. Čtení mi trvalo nějak moc dlouho, ale to bylo způsobeno mou vlastní leností. Druhý díl je skvělý, teď jsem akorát napjatá jak to bude pokračovat. Vřele budu celou sérii doporučovat dále.
Po druhém čtení jsem stále na stejné vlně nadšení.
Och bože. Nutně potřebuju druhý díl. Vím, že "andělé" už teď moc v módě v knihách nejsou, ale sakra tohle bylo skvělé. Pokud vás kdysi v pubertě vzalo za srdíčko Stmívání, tak tohle budete milovat. Já se každopádně zamilovala. ????
Za mě to bylo o chlup slabší než první díl. Chybělo mi tam více toho "dohazování", každopádně nic to nemění na tom, že jsem se skvěle bavila a Lexe i Gabi si zamilovala. ♥
Nevim zda dokážu v krátkosti říct, jak se mi to líbilo. Ale bylo to dokonalé? Umřu čekáním na další díl? Dokonce jsem se na napsání hodnocení musela vyspat, ale stejně nemám slov.
Sice to bylo lehce předvídatelné, ale neošidilo mě to o zážitek z celé knihy. Užila jsem si to a v sérii budu pokračovat.
Myslím, že je to dokonce lepší než první díl. Konec se mi moc líbil a finální bitva ve Warcrossu byla silná jak akčně, tak emočně.
Nebylo to špatné, ale do prvního trestu, kterého jsme se jako čtenáři účastnili, to bylo takové moc přeslazené. Potom už to "odsejpalo" trochu lépe. Jsem zvědavá co bude v dalším díle.
Více akce než v prvním díle. Líbily se mi zkoušky co Ruby musela překonat, Jsem zvědavá jak celá série dopadne, celkem se s tím, co se událo na konci, smířila snadno.
Tak čekala jsem pohádku a tu jsem také dostala.. Jenomže jsem čekala větší drama.. Příběh byl až moc jednoduchý a nekomplikovaný, takže i předvídatelný.. Ale jako oddechová pohádka moc fajn...
No, pro dokonalý příběh Normana Batese už byl vyčerpán limit několika knih, kdy jen ta první, dle mého, si svou slávu zaslouží. Nebylo to nejhorší, ale prostě to nejlepší už bylo napsáno.