Ann98 Ann98 komentáře u knih

Nebe, peklo, ráj Nebe, peklo, ráj Zuzana Francková

Knížka se četla poměrně dobře. Jedná se o příběh dospívající Jolany, která se musí vypořádat jak s problémy studijními, tak i ve svém osobním životě. Jolana byla celkem naivní. Nevím, proč neviděla, že ji všichni jenom využívají. Nebo to snad nechtěla vidět? Není to knížka, po které bych sáhla znovu, ale přečtení nelituji.

06.01.2018 5 z 5

Půjčka na oplátku Půjčka na oplátku Zuzana Francková

Zajímavá kniha. Osobně bych příběh postavila úplně jinak. Začátek mi přišel moc urychlený a konec naopak uspěchaný. Než jsem se rozkoukala, byl konec. Vyjadřovat se o Terce asi nemá smysl. Alespoň jednou bylo netradiční téma. Nemusela bych ji číst znovu.

03.01.2018 5 z 5

Tajná láska Tajná láska Zuzana Francková

Kniha byla hezká. Jedná se o příběh mladé dívky, která prožívá poněkud komplikované milostné vztahy. Monika byla docela naivní ani v životě se nestává, aby mladé dívce vyšel vztah se svým šéfem. Vždy to buď praskne nebo se šéf nikdy nerozvede. Honza byl Romanův pravý opak. Byl to sympaťák a věřila jsem, že spolu tu největší překážku překonají. Opravdu hezké čtení na jedno odpoledne.

02.01.2018 5 z 5

Síla lásky Síla lásky Zuzana Francková

Pěkná knížka. Příběh adoptované dívky Jolany, která se zmítá mezi dvěma matkami. Četla už jsem spoustu knih na toto téma. Rozdíl byl v tom, že vždy hlavní hrdinky vyhledaly svoji biologickou matku, zde tomu bylo naopak. Co je vlastně lepší? Adoptivní máma, která je neustále úzkostlivá, starostlivá a šetrná nebo pravá matka, která je velkorysá, tolerantní a navíc poměrně zámožná? Odpověď prozradí až konec knížky (musím přiznat, že jsem čekala trochu jiný konec). Knížka je skvělá. Myslím, že kdo po ni sáhne, nebude litovat.

28.12.2017 5 z 5

Soukromý ráj Soukromý ráj Zuzana Francková

Naprostá BOMBA! Příběh mladé dvojice Veroniky a Radka. Nemám slov, naprosto dokonalé. Ze začátku vše vypadá růžově, ale bohužel osud jednoho dne krutě a hodně tvrdě zasáhne a Verči zasadí krutou ránu. Na konci jsem byla dojatá a i ta slzička mi ukápla. Knížka je vhodná spíše pro dospívající, ale určitě zaujme i starší čtenáře.

27.12.2017 5 z 5

Žít svůj život Žít svůj život Zuzana Francková

Moc hezké, přečetla jsem ji za jeden jediný večer. Příběh téměř ze života. Věřím, že někteří se v tom určitě najdou, ať už v roli Lucky nebo její maminky. DOPORUČUJI!

16.12.2017 5 z 5

Lásky královské Lásky královské Zuzana Francková

Tři historické románové novely spojuje postava významného českého panovníka Přemysla Otakara II.. Ani jsem neočekávala, že to bude doslova sedět s dějinami. Hned po Hraběnce je toto jeden z nejlepších historických románů.

03.12.2017

Nejtěžší překážka Nejtěžší překážka Zuzana Francková

Moc pěkná kniha. Příběh o čtrnáctiletých dvojčatech, která jsou na první pohled k nerozeznání, ve skutečnosti jsou ale každá úplně jiná. Víc jsem se dokázala vžít do Petry než do Pavly. Věřila jsem, že tu nejtěžší překážku nakonec překoná Petra. Rozhodně doporučuji k přečtení.

02.12.2017 5 z 5

Vítězství nadosah Vítězství nadosah Zuzana Francková

Kniha mě zaujala. Byla fajn a určitě ji doporučuji k přečtení. Četla jsem lepší knížky na podobné téma, ale i zde můžou dívky pochopit, jak málo stačí, aby nás touha po štíhlosti vehnala do osidel zákeřné bulimie a anorexie. Jen stěží se dá vyskočit z rozjetého vlaku.

01.12.2017 5 z 5

Zlatá klec Zlatá klec Zuzana Francková

Hezké čtení. Krátký dívčí román o poměrně složitém životním období mladé ženy, která se po zklamání ze svého prvního vážného milostného vztahu z upřímné a nezištné lásky provdala za mnohem staršího bohatého muže. Lucie postupně zjišťuje, že život s tímto mužem neodpovídá jejím původním představám a počáteční okouzlení se vytrácí. Chtělo by to pokračování, tentokrát jen o Lucii a Davidovi.

30.11.2017 5 z 5

Ferda - z deníčku štěnětě Ferda - z deníčku štěnětě Zuzana Francková

Povedené. Humorná knížka plná veselých příhod, které provádí každé malé štěně. Přečteno za jediný večer.

30.11.2017 4 z 5

Život jako pohádka Život jako pohádka Zuzana Francková

Moc pěkná knížka. Přečteno jedním dechem, poslední část příběhu Vendulky Záveské určitě nezklamala. S Vendulkou jsem soucítila, konečně v životě našla svoje štěstí a jistotu a zase ji nakonec nebylo přáno. Stalo se to nejhorší, co ji mohlo potkat. Rozhodně doporučuji přečíst všechny čtyři díly.

29.11.2017 2 z 5

Recept na štěstí Recept na štěstí Zuzana Francková

Fajn oddychovka. Hlavní hrdinka už je v takovém věku, kdy touží po rodinném životě, ale udělá obrovskou chybu, když otěhotní a provdá se za svou první lásku. Honza nebyl ten pravý, který by ji měl rád a byl by ji oporou a hlavou rodiny. Myslím, že Vendulka si také uvědomila, že udělala obrovskou chybu a snažila se to všechno zase napravit. Ani tentokrát se s ní život nemazlil.

29.11.2017 4 z 5

Střípky štěstí Střípky štěstí Zuzana Francková

Zajímavý příběh. I když je dětství obvykle považováno za nejkrásnější a nejbezstarostnější dobu v lidském životě, pro Vendulku to neplatí. Bylo mi jí líto, na všechno byla sama, rodiče "neměla", musela se s nepřízní osudu poprat sama. Umístění v dětském domově pro ni bylo určitě vysvobozením.

29.11.2017 5 z 5

Hraběnka Hraběnka Zuzana Francková

Velmi dobře popsaný život té doby. Hlavní hrdinka Anna byla opravdu silná osobnost, která i přes svůj zlý osud dokázala být milá a spravedlivá. Historie se bohužel neustále opakuje, proto je dobré ji znát. Jedna z těch povedenějších knih od autorky.

15.11.2017 5 z 5

Sen o lásce Sen o lásce Zuzana Francková

Příběh se mi líbil. Jolana byla uvnitř silná holka. Postavit se doslova ze dne na den na vlastní nohy by nikdo nedokázal. Ostatně nic jiného jí stejně nezbývalo. Dodělat si maturitu s dítětem na krku asi taky není úplná hračka. Lidi jako Richard by vůbec neměli existovat! Olin sice ze začátku taky nebyl žádná výhra, ale rozhodně byl tisíckrát lepší než Richard!

15.11.2017 5 z 5

Mezičas Mezičas Zuzana Francková

Pěkná knížka. Hlavní hrdinku Hedviku jsem obdivovala za sílu, s jakou se se vším vyrovnala. Ztratit "oba" rodiče, pokračovat ve studiu s dítětem na krku, to chce hodně síly a odvahy. Na druhou stranu, byla naivní, když si myslela, že láska s profesorem je ta pravá, a že právě od něj by se mohla dočkat pomoci. Takhle to nefunguje ani ve skutečnosti, bohužel.

11.11.2017 5 z 5

Vražedná nenávist Vražedná nenávist Zuzana Francková

Hodně silná knížka. Jsou zde popsány všechny hnusárny, které může mladá dívka zažít (i když nevěřím, že by se někdy jednomu člověku stalo všechno to, co zažila hlavní hrdinka Irena). Podle mého mínění za všechno mohla její matka a spolykat prášky od ní bylo zbabělé. Konec mě neskutečně zasáhl, kdyby její matka jednala, tak to nemuselo dojít tak daleko, sakra! Jak už tu někdo psal, taky mě v průběhu čtení napadlo, že podobnost s příběhem Olgy Hepnarové určitě není náhodná.

08.11.2017 5 z 5

Sandra Sandra Zuzana Francková

Kniha se mi celkem líbila. Je vcelku zajímavá. Ze začátku mi Sandra připadala na ránu. Vyložená puberťačka, která ještě nemá uspořádané priority a neví, co je v životě důležité a co ne, jednala hrozně neuváženě a impulsivně. Poté, co Sandřina maminka musela do nemocnice na operaci a Sandra musela zůstat doma sama, objevila papíry od adopce. Rozhodla se hledat své pravé rodiče (nejsem si jistá, jestli udělala dobře). Z nějakého důvodu ji jednou rodiče dali pryč, tak bych určitě po svých biologických rodičích nepátrala! Ale je to jen můj názor. Jedno plus to ale mělo, že se seznámila s Honzou, který byl fajn. Po hrůzném zážitku se nakonec Sandra rozhodla vrátit zpět k adoptivním rodičům. Jsem ráda, že ji spadly růžové brýle z očí a uvědomila si, kde ji je nejlépe a kde ji mají rádi.

27.10.2017

Dívka ze Summer Hillu Dívka ze Summer Hillu Jude Deveraux (p)

Oddechové čtení, které jsem v této hektické předvánoční době potřebovala. Jane Austenovou miluji, obzvlášť její Pýchu a předsudek. Nicméně tohle s tím nemělo absolutně nic společného. Spíš to byl takový chabý pokus nějakým způsobem to tam začlenit. Nicméně účel kniha splnila, pěkně jsem si u ní odpočinula.
Nejlepší část byla ta s pávem. Za mě top. Ostatně celkově se kniha může pyšnit úsměvnými momenty.
Na konci jsem byla lehce zklamaná. Rychlým vývojem, představovala jsem si to úplně jinak. A přišlo mi to postavené na hlavu. Ale kniha je i přesto čtivá.

10.12.2022 5 z 5