Ann98 Ann98 komentáře u knih

Vítěz bere vše Vítěz bere vše Zuzana Francková

Velice dobře se mi četla. Typický koňský románek. Koně, dvě holky, jeden kluk. Bylo neskutečné, co všechno byla Linda schopná udělat pro to, aby byla stále nejlepší. Vůbec ji nelituji, za to jak se ke Katce zachovala si svůj trest zasloužila.

16.12.2017 5 z 5

Dávej, ber! Dávej, ber! Zuzana Francková

Pěkná knížka. Dominice se splní její jediné přání, žít se svým milovaným Ondrou ve společné domácnosti. Někteří lidí by si měli tuto knihu přečíst, aby si uvědomili, že vztah dvou lidí není jen veliká láska, ale i vzájemné porozumění a tolerance, že ve vztahu nelze pouze brát, je třeba i dávat. Přesně ten typ knihy, ze které si do života něco odnesu. SKVĚLÉ!

16.12.2017 5 z 5

Pomsta Pomsta Zuzana Francková

Už ze začátku na mě Simona působila divným dojmem. Byla to pěkná pomstychtivá potvora. Ani za nic se mi nelíbilo její chování. Údajně je příběh napsán na základě skutečného případu. To je jediné, co knížku dělá zajímavou. Je to přesně ten typ knížky, co neurazí ani nenadchne a nemám potřebu ji číst znovu.

01.12.2017 5 z 5

Letím ke hvězdám Letím ke hvězdám Zuzana Francková

Celkem dobrá knížka. Příběh vypráví o tom, jak se z obyčejné dívky Ireny (poté, co vyhraje pěveckou soutěž) stane slavná zpěvačka, a co to všechno obnáší. Ten konec mi přišel akorát neskutečný, Irena je bez peněz, vrátí se k rodičům, se kterými se usmíří. Až moc idylicky to končí. Ale jinak fajn čtení na dlouhé večery.

30.11.2017 5 z 5

Život naruby Život naruby Zuzana Francková

Doporučuji, opravdu stojí za přečtení. Vím, že chtěla kvůli své malé dcerce udržet úplnou rodinu, ale odpustit nevěru Honzovi určitě neměla. Nevěřila jsem, že začne "sekat" latinu. A měla jsem pravdu, Vendulka se zase ocitla tam, kde byla. Robert byl pravým opakem jejího manžela, doufala jsem, že tento vztah jí konečně vynahradí dosavadní smůlu.

29.11.2017 3 z 5

Trampoty s láskou Trampoty s láskou Zuzana Francková

Ano, bylo to fajn čtení, kniha byla poměrně čtivá. Je to přesně ten typ knížky, kterou si přečtu jednou. Nebylo v ní nic, co by mě natolik zaujalo, abych po ní sáhla znovu. Ale jinak hodnotím knihu kladně.

15.11.2017 5 z 5

Mám tě ráda, Cilko! Mám tě ráda, Cilko! Zuzana Francková

Třetí, závěrečná část příběhu je pro mě asi nejlepší částí. Hlavní hrdinka Eva se musela postupně vyrovnávat s tragickými následky nehody, ale zároveň se snažila vše kolem sebe změnit. Nemít takovou podporu v rodičích a nemít tu vůli a sílu, tak se nikdy Eva na nohy nepostaví. Mít klobouk, tak před ní smeknu. Škoda, že nejsou další díly, bylo by zajímavé číst další příběhy, tentokrát o Evě a Cilčiným hříběti.

14.11.2017 3 z 5

Můj kamarád Blesk Můj kamarád Blesk Zuzana Francková

Kniha se mi moc líbila. Jednu dobu jsem naprosto milovala romány o koních. Do Veroniky jsem se dokázala vžít možná tím, že jsem byla stejně stará, měly jsme společnou lásku ke koním i první klučičí lásky. Bleska jsem si absolutně zamilovala. Každopádně jedná se o jednu z nejlepší knížek o koních, co jsem četla.

11.11.2017

Beata Beata Zuzana Francková

Kniha se mi líbila. Lucie to neměla lehké už od narození, přijít jako malá o rodiče, to si vůbec nedokážu představit! A co na tom, že byla Lucka křesťanka? Vždyť to není nemoc, tak nechápu, proč ji za to všichni tak odsuzovali. Byla jsem šťastná, že se nakonec nestala sestrou Beatou, ale zůstala i nadále Lucií.

10.11.2017 5 z 5

Vrať se, Cilko! Vrať se, Cilko! Zuzana Francková

Překrásná trilogie o koních. Jako jedenáctiletá holka jsem Evě záviděla její život u koní. Líbil se mi její vztah s Cilkou. Vypiplala si ji takřka od hříběte až po dospělého koně, se kterým získala spoustu úspěchů. Byla z nich správná dvojka. Jediné, co mi nejde na rozum, jak mohla Eva ze žárlivosti udělat takovou hloupost!

09.11.2017 5 z 5

Linda Linda Zuzana Francková

Super kniha, Lindu jsou si oblíbila, protože mi ze začátku (než se skamarádila se Sárou) připomínala mě. Pak ale nastal zlom, kdy jsem hlavní hrdinku spíš odsuzovala. Okrádat lidi na ulici, krást v obchodech, neustále se opíjet a to vše jen proto, aby si udržela "přátelství" se svojí "skvělou" kamarádko Sárou (která jí v nouzi ani nepomůže) se mi opravdu hnusilo. Za přečtení to stojí.

09.11.2017 5 z 5

Volám psychiatra aneb Návod na dokonalé manželství Volám psychiatra aneb Návod na dokonalé manželství Zuzana Francková

Zábavná kniha, u které jsem se ze srdce zasmála. Po přečtení mi tekly slzy. Ale ne smutku, ani dojetí, ale smíchu! Můžu jen vřele doporučit, stojí za to si tuto knihu přečíst.

08.11.2017 5 z 5

Dlouhá cesta ke štěstí Dlouhá cesta ke štěstí Zuzana Francková

Je to skvělá kniha. Martina mi sedla hned od začátku, jen ten život se s ní moc nemazlil. Nedivím se, že se začala propadat hlouběji a hlouběji do své deprese. Muselo to s ní zamávat, když zjistila, že nebude mít vlasy, obočí, řasy, atd. Neodsuzuji ji, naprosto ji chápu. Ani Michalovi nemám za zlé, že se s ní rozešel. Který kluk by vydržel chodit s plešatou dívkou? Konec dobrý, všechno dobré. I svého prince, který ji měl rád takovou jaká byla, nakonec našla.

28.10.2017 5 z 5

Láska ve stínu popraviště Láska ve stínu popraviště Zuzana Francková

Místy docela drsná kniha, která zachycuje nelehké osudy žen, ale je pěkná a velmi zajímavá, doporučuji. V šesti příbězích, které autorka sesbírala ze starých soudních záznamů, jsou vykresleny příběhy šesti žen, jejichž osud určitě nebyl šťastný. Jejich zločiny i nesmírně tvrdý trest byly často pouze důsledkem zoufalé životní situace. Všechny ženy nakonec skončily na popravišti. Nebylo kdysi lépe než dnes?

27.10.2017 5 z 5

Příliš mnoho lásky Příliš mnoho lásky Zuzana Francková

Příběh téměř ze současnosti. Eva mi přišla hned od začátku jako přátelská, veselá, velmi skromná a chápající dívka. Na jednu stanu stranu Evču obdivuji za její rozhodnutí vypravit se sama jako au-pair do Rakouska, na druhou stranu na ni mám vztek. Tak nějak hned jsem začala tušit, že nakonec skončí s Karlem. I když v dnešní době je na denním pořádku, že mladá holka má "muže ve středních letech". Trošku ji zazlívám, že se na Petra vykašlala, byl to fajn kluk. Ale srdci se nedá poroučet. Zato malá Viky byla naprosto kouzelná.

27.10.2017 5 z 5

Vždycky zbývá naděje Vždycky zbývá naděje Zuzana Francková

Krásná knížka o tom, jak chce z Míši její ambiciózní otec (i když takovému člověku se ani otec říkat nedá) udělat Top modelku. Už v 7 letech chodí Míša fotit, musí dodržovat přísnou dietu, chodit na výuku angličtiny a na tenis. Připadá mi to šílený, vždyť toto vůbec není dětství. Ani se nedivím, že Míša stále více zameškává školu, dokonce propadá ze dvou předmětů. Sice ji nakonec přijmou na soukromou školu, ale jen díky jejímu vlivnému otci, který to umí zařídit. Pak se stane "malá" nehoda a vše se změní - nechápu, jak se můžou změnit i otcovy city, vždyť je to její vlastní táta a měl by ji mít rád ať je jakákoliv!

08.09.2017 5 z 5

Příští láska bude šťastnější Příští láska bude šťastnější Zuzana Francková

Musím připustit, že tato knížka se mi líbila moc. Bylo to velice příjemné čtení. Alena, její babička i její maminka mi byly velmi sympatické. I když Alča svého tatínka nikdy nepoznala, tak má skvělé domácí zázemí, které ji vytvořily právě babička s maminkou. Konec byl neuvěřitelně napínavý. Upřímně, dlouho jsem se knížce vyhýbala, protože jsem nevěděla, co od ní můžu čekat. Nakonec jsem ráda, že jsem si tuto knihu přečetla. Opravdu toho nelituji.

12.08.2017 5 z 5

Třináctá komnata Třináctá komnata Lenka Lanczová

Jako vždy moc PĚKNÉ. Linda mi byla sympatická, neplatila za nějakou velkou krásku, byla tolerantní a občas hodně naivní. Akorát svojí žárlivostí mě někdy pořádně štvala! Tomáše jsem si oblíbila už v knihách Hořká chuť lásky a Postel plná růží, ale tady si mě získal, jak nejvíc mohl! Myslím, že Nela je stále jeho osudová láska a Karin ji možná směle konkuruje. Doufám, že si uvědomil, kde je jeho místo v životě. Martin byl krásně vykreslen jako protivný a nespravedlivý nevlastní otec. Lindy maminka byla hodně nerozhodná a pro klid v rodině se bála svému příteli cokoliv říct. Na druhou stranu mi jí bylo líto, jak se k ní později Linda chovala. Velmi jsem si oblíbila Mili, i když někdy byla vážně na palici. Je to takový ten příklad spontánní, švihlé a správně přidrzlé potvory, která to umí s chlapama. Bára byla fajn holka, která měla skvělý pohled na svět a věděla co od života chce.

09.08.2016 5 z 5

Milenky a hříšníci Milenky a hříšníci Lenka Lanczová

Knížka je super. Děj měl spád, příběh byl naprosto reálný a potěšily mě staré známé postavy a prostředí. Docela mě překvapilo, jak se Marcela za ta léta změnila. Naopak mě potěšilo, že Míša uskutečnila své sny. Zato Viktor se nezmění nikdy, pořád stejný proutník, navíc skvělý mistr přetvářky. Ivana byla sympatická a hodná. Díky svým růžovým brýlím, které nosí neustále na očích vidí jen to, co vidět má. Těžko říct, jestli je to tak lepší nebo ne. Klára mi přišla jako hodně naivní mladá osmnáctka. Osobně odsuzuji nevěru a Kláře bylo v podstatě jedno, že je Viktor ženatý. Tím si to u mě hodně polepila! Simona mě taky pěkně štvala. Chápu, že chtěla Ivaně pomoct, ale ty její narážky a pitvání se v tom všem mi pily krev!

08.08.2016 5 z 5

Manželky, milenky, zoufalky Manželky, milenky, zoufalky Lenka Lanczová

Celkem jsem se knihy se starší hrdinkou bála, ale vůbec mi nepřipadalo, že čtu příběh o 38 leté ženě. Jenom se zde řeší trochu jiné problémy, než "řešíme" my náctiletí. Alexandra byla celkem sympatická, jenom mě zarážel její postoj k životu. Vadila mi její dcera Katka - je to neuvěřitelný spratek. To její chování mě vytáčelo. Radek mi byl sympatický už od prvního momentu. Doufám, že mu to s Alex vydrželo. Veronika má můj obdiv, že se dokázala odpoutat od omezeného násilnického manžela. To jen tak někdo nedovede. Eva byla hodně naivní, zůstat s manželem, který je jí opakovaně nevěrný a doslova jí opovrhuje, to vážně nechápu! Nejsympatičtější z kamarádek mi byla Lada, na nic si nehrála a uměla skvěle poradit.

03.08.2016 5 z 5