Ann98 komentáře u knih
Kniha byla svižná a četla se rychle. Přečteno jedním dechem. Děj se odehrává prakticky během pár dní.
Kniha se vrací zpět k hrdinům prvního dílu a to Roxy a Shawovi. Opravdu sympatická dvojice a už od prvního dílu mě neskutečně baví jejich pomalu se vyvíjející vztah.
O napětí, akci, dobrodružství a lásku nemá čtenář nouzi. Znovu plno nečekaných zvratů. Otázkou zůstává, zda příjemných nebo ne. Jsem zaskočená koncem. Věřím, že vše dobře dopadne. Ale vůbec netuším, jak toho chce autorka dosáhnout. Ale Roxy nakonec zvítězí, věřím tomu.
Co hodnotím jako velké plus, tak je shrnutí předchozích dílů na začátku knihy. Mělo by se to dělat častěji. Kolikrát, když delší dobu musím čekat na nějaký díl, tak netuším o co jde.
Nikdy jsem si nemyslela, že u fantasy příběhu budu někdy brečet. Ani v tom nejdivočejším snu.. ale nereálné se stalo skutečností.
Tentokrát v režii Laury Kneidl. No.. vůbec nevím, co napsat. Musím to v sobě vstřebat.
Příběh se četl sám. Každý kapitola, každá stránka, každý odstavec, každý věta mě nutila číst dál a dál. Skladbou je to úplně něco jiného než předchozí díl, je to celkem logické, když každý měla ve své režii jiná autorka. Odpadlo tu to nepřeberné množství popisných scén. Což je rozhodně plus.
Akce, napětí, nečekané zvraty, ale i překvapení .. od první stránky až po poslední.
Možná, co by si zasloužilo menší výtku, tak jsou postavy. Tím, že každý díl napsala jiná autorka, tak mi přišlo, že v každém dílu postavy působí trošku jinak. Jak kdyby se autorky zapomněly domluvit na jednom konkrétním vyobrazení postav. Například Warden na mě působil jinak v prvním díle a jinak tady. Takové jedno malé mínus na celé knize.
Jinak, líbilo se mi, že Roxy se Shawem nezmizeli ze scény, jen byli upozaděni. Zprvu mi to přišlo líto, ale Cain a Wardena si prostě zamilujete. Stal se z nich jeden z mých nejoblíbenějších loveckých párů. Krásně se doplňovali a krásně to mezi nimi jiskřilo.
Já ten svět prostě miluju. Miluju ty postavy, ať už v Londýně, Paříži nebo Edinburghu. Líbilo se mi, že dějová linka byla zaměřena spíš na blood huntery a tím pádem se hlavními monstry stali upíři.
Co byl pro mě emoční masakr, tak konec. Ten jsem rozdýchávala hodně dlouho.
Moc se těším na další díl znovu v hlavní roli s Roxy a Shawem.
Dojemný a krásný příběh. Taková milá romance pro mladé dívky. Kniha je velmi čtivá, měla jsem ji přečtenou prakticky ze dne na den. Samotný příběh je takové klišé a je předvídatelný, ale však o co jde. Přesně tohle někdy chceme a hlavně potřebujeme číst. Na druhou stranu i přesto se dá snadno vžít do děje, hodně tomu napomáhá i styl vyprávění.
Je pravda, že konec byl pro mě jedno velké překvapení a bylo to něco, co jsem rozhodně nečekala. Trošku mě to mrzelo, přece jen jsem čekala, že to dopadne úplně jinak. Ale asi to tak mělo být a je to tak správně. A hlavně o to víc příběh působil reálně.
Azaria mi sedla od první věty. Na svůj věk byla velmi rozumná a chytrá. Celou knihu jsem s ní soucítila a bylo mi jí líto. Zato její matku jsem stránku od stránky nenáviděla víc a víc. Jack byl takový arogantní spratek z bohaté rodiny, ale tak nějak i jeho si od první stránky zamilujete. Protože uvnitř je úplné zlatíčko. Líbilo se mi, jak se autorka poprala s popisem první lásky mezi hlavními hrdiny. Všechno pěkně ve vší počestnosti.
Celá kniha se nese v duchu tajemství a lží. Je spíš akčnější než vyloženě romantická. Což není na škodu, naopak.
Hezký, romantický a čtivý příběh. Nenáročné a oddechové čtení právě na ty dny, kdy neustále prší.
Nicméně.. za mě zatím nejslabší díl. Chybělo tam to něco, co měly předchozí dva díly.
Isaaca jsem si oblíbila. Zato Sawyer mi občas silně brnkala na nervy. Není záporná hrdinka, ale její chování mě hodně vytáčelo. Asi k tomu přispělo i její chování v předchozích dílech, kdy jsem si ji "zaškatulkovala". I když je pravda, že teď chápu proč byla taková jaká byla. Naopak, romantická linka byla úplně úžasná a úplně jsem se rozplývala. Bylo krásné sledovat, jak se mezi Sawyer a Isaacem postupně vyvíjel vztah.
I přes velký počet stran přečteno rychle, děj nikterak nepřekvapí, ale ani nenudí. Za mě takový průměr. Asi jsem od toho čekala víc.
Obálka je opravdu povedená. Miluju tady tu šedomodrou barvu a ještě se zlatým písmem, prostě top.
Zaujala mě anotace. Jak nemusím fantasy příběhy, tak po přečtení anotace jsem si řekla běž do toho. Je to doplněné romantikou, tak tomu dej šanci. No a mám dočteno a jdu rovnou na druhý díl.
Lauru Kneidl i Biancu Iosivoni mám jako autorky velmi ráda, takže co se týče stylu psaní, byla to sázka na jistotu. Zpočátku mě trošku zmátl začátek, kdy to vypadá jako by se čtenář ocitnul "uprostřed děje". Hodně mě to překvapilo. Celá kniha se spíše nese v duchu popisných scén než samotných dialogů. Což je znak právě B. Iosivoni, která měla první díl výhradně ve své režii.
Skvělé je, že je kniha vyprávěna z pohledu obou hrdinů, poslední dobou mi to velmi vyhovuje.
Postavy mi byly sympatické. Shawa jsem si oblíbila od první stránky. Miluju jeho humor. Roxy zase pro její sarkastickou povahu a pro její sílu a statečnost. Líbilo se mi jejich škádlení a přátelské sbližování.
Nechybí ani napínavé scény a zvraty. I když, ve finále bych tam snesla mnohem víc bojů.
Na konci knihy je glosář postav, asi bych ho uvítala na začátku knihy. Nevěděla jsem o něm a hodně jsem se ze začátku v celém fantasy světě ztrácela. Ale samotný fantasy svět a samotná zápletka jsou za mě moc dobře vymyšleny. Co bylo perfektní, tak byly odkazy na různé filmy a seriály.
Prvním dílem autorka nasadila laťku hodně vysoko. Tento příběh už pro mě nebyl takové "wow" jako předchozí díl. Čtivost knize rozhodně nemůžu upřít. Příběh je samozřejmě předvídatelný, u tohoto žánru to ani jinak nejde, ale i špetka toho tajemství se tu najde.
Dawn a Spencera jsem si zamilovala. Spencer byl milý kluk se srdcem na správném místě. Šarm a vtip mu rozhodně nechyběl. Líbilo se mi, jak neúnavně o Dawn usiloval. Zamilovanost z něj čišela v každé větě. Dawn jsem si oblíbila už v prvním díle. Romantická linka mezi Dawn a Spencerem byla hodně pozvolná, hodně dlouho si dávali načas.
Podle mě mohlo v příběhu být méně erotických scén. Chtělo to nějak odlehčit. Naopak se mi moc líbilo, že se vždy dozvíme i něco o postavách z předchozího dílu.
Mona Kasten psát umí, na to kolik má kniha stránek, tak ubíhá pod rukama. Čte se to samo a emoce se střídají jako na kolotoči. I slza mi ukápla. Místy to bylo vtipné, místy napínavé a hlavně nechybělo plno romantiky. Bylo mi až líto, že příběh skončil. Nicméně moc se těším na další díl o Sawyer.
Bylo to žhavé, bylo to erotické, bylo to zvrácené, bylo to něco, na co rozhodně nezapomenete.
Kniha navazuje na předchozí dva díly. Ne že by mě tento díl zklamal, ale předchozí díly se mi líbily mnohem víc. Trošku mi vadila ta trojka. Nevím, proč tam autorka zatáhla i elitní klub. Navíc, jak jsem měla Eliho vždycky ráda, tady mi přišel jako jiná osoba. Nevím no.. Na druhou stranu o to víc jsem teď napnutá, co bude dál.
Moc se těším na další díl, protože každý díl je tvrdší, krutější, erotičtější, zvrácenější. Keaton je můj oblíbenec, tak doufám, že má pro nás autorka přichystanou nějakou pecku.
Třetí a zároveň poslední díl, který uzavírá sérii byl za mě fajn. Pro mě ale nejslabší díl ze série, ale určitě stojí za přečtení. Byl zábavný, ale zároveň nechybělo drama a napětí. No prostě oddechovka.
Tobyho si musí zamilovat každý, už jen kvůli jeho přístupu k životu a rodině. Joanna byla fajn holka, bohužel měla spoustu problémů (hlavně nevyřešených). Možná jsem čekala, že se to bude trošku víc rozebírat a přece jen bych uvítala větší vhled do její minulosti. Škoda. Využití umělé inteligence mi přišlo skvělé. Těšila jsem se na každou interakci s Jeevesem. Možná jsem taky čekala, že tam bude mít mnohem více prostoru. A babička Nan a kachna na konci, no prostě skvělé. I setkání se starými známými (Eden, Paul, Asha a Jack) bylo moc milé.
Líbilo se mi první setkání Joanny a Tobyho, už tam mezi nimi bylo plno chemie a sexuálního napětí. Ale co mě teda nadchlo, tak byl jejich pozvolný vývoj vztahu, kdy si byli hlavně zprvu velkou oporou.
Líbil se mi nápad se soulmate aplikací. Bylo by velmi zajímavé, kdyby něco takového opravdu existovalo.
Mám zkušenosti s autorčinou předchozí knihou, která mě absolutně nenadchla, prakticky si z ní už nic nepamatuji, ale rozhodla jsem se dát autorce ještě šanci.
Bylo to mnohem lepší. Zaujalo mě nadpřirozeno, duchařina. Bylo to takové příjemné, nenásilné a dobře stravitelné. I docela uvěřitelné.
Ano, sice prakticky od začátku víme o co jde a jak to dopadne. Ale to nic nemění na tom, že kniha se čte sama a pro mě to byla jednohubka na jedno odpoledne.
Jednotlivé části fajn, ale jako celek má kniha pořád nedostatky. Ocenila bych, kdyby dějová linka z minulosti byla více rozvinutá, bavila mě víc než linka z přítomnosti. Nadpřirozeno bylo prezentováno nenásilnou a pro čtenáře velmi příjemnou formou, proto bych klidně brala více duchařiny a více jevů, které se hlavním hrdinům děly.
Obálka mi přišla strašná, ale k příběhu se skvěle hodí a doplňuje ho. Ale je pravda, že na základě obálky bych po knize nikdy nesáhla.
Opět nezklamala. Znovu jsem dostala naservírovaný strhující příběh.
Příběh je propracovaný. Celou dobu jsem slepě tápala, kdo je ten pachatel. I když mě později skutečný vrah napadl, nemohla jsem mu přisoudit žádný motiv, tak jsem to nechala plavat. S tím si autorka opravdu vyhrála.
Teda, s čím jsem měla obrovský problém, tak byla samotná hrdinka. Ale je to čistě můj osobní problém, autorka tuto postavu vykreslila absolutně skvěle. S takto zápornou hlavní hrdinkou jsem se už dlouho nesetkala. Klaudiiny záporné povahové rysy a její veskrze žádná empatie udělaly své. S takovou postavou se nedá ztotožnit ani se do ni vcítit. Ani ostatní postavy mi nepřirostly k srdci. Autorka se tam držela v podobném duchu, i když byla střídmější.
Co mi dále vadilo, tak byly jakékoliv Klaudiiny dialogy nebo myšlenkové pochody. Ale to jde ruku v ruce s její osobností. Neříkám, že to není dobře, naopak. Je to důkaz, že to celé autorka měla dobře propracované. Jen mi to nebylo sympatické, nic víc.
Až do samotného konce jsem nevěděla, která bije a byl to pro mě docela šok.
No. Nevím jak to uchopit. Moje prvotní nadšení z knihy nebylo absolutně žádné. Měla jsem problém s hlavní hrdinkou, vůbec mi nesedla. Vůbec jsem nechápala její myšlenkové pochody. Proč se s někým přestat vídat, protože prochází těžkým obdobím? Proč?!
V knize bylo plno nudných nezáživných a dlouhých pasáží. Námět byl fajn, poměrně smutný .. alkoholismus, smrt rodičů. Ale to pojetí. Absolutně špatně. Autorka to nedokázala uchopit tak, jak by si tyto témata zasloužila a klouzala hodně po povrchu až to všechno působilo nereálně a nevěrohodně.
Postupem času, jsem si MacKenzie docela oblíbila, oblíbila jsem si i Jadenovu rodinu a kamaráda Willa. Zbytek postav mi přišel absolutně zbytečný. Hlavně Darren, postava absolutně beze smyslu. Romantická linka mezi hlavními hrdiny žádná. Chemie taky ne.
Jediné, co bylo fajn, tak ten konec. To byl šok. Ale.. zase to mohlo být někde uprostřed knihy a hned by to působilo jinak. Hlavně by ubylo tolik nudných pasáží a otázek co bylo dál.
Jednu hvězdičku navíc za nádhernou obálku. Ta je vážně pecka.
Pěkný příběh. Napsán podobně jako dva předchozí díly.
Ella byla sympatická dívka, které se momentálně nedařilo. Všechno čeho se dotkla se jí bortilo pod rukama. Jamie byl trouba.. mírně řečeno.
Musím říct, že jsem čekala víc. Všechno jsem prožívala s hlavními hrdiny, tojo.. ale možná proto mě o to víc štvalo, jak moc byl Jamie zatvrzelý. Zbytečně. Mohli si ušetřit zbytečných padesát stránek. Zbytečně se to vleklo a bylo to prakticky o ničem. Já tě nechci, protože jsem si vzal něco do hlavy. Škoda.
Co mě bavilo, tak byla linka s Jamieho dědečkem, byla jsem kolikrát dojatá. Škoda, že aspoň ta nebyla více rozepsána.
Mít kniha méně stránek, hned by působila energičtěji a hodnotila bych úplně jinak. Takhle je to za mě takový průměr.
Druhý díl série a naprosto diametrálně odlišný. Přečteno jedním dechem, stejně jako předchozí díl. Nechybí láska, vášeň, přátelství, tajemství, trauma, strach, ..
Vše je komplikované až do poslední kapitoly.
Vždycky mě víc přitahovali bad boy kluci, ale Mitchell... Mmm. Takový hodný slušňáček. Carla byla neuvěřitelná holka, měla toho k zodpovědnosti víc než by kdejaká holka v jejím věku měla mít, navíc si v sobě nesla trauma. Nedivím se, že si vystavěla obranné zdi. Na druhou stranu se mi líbilo, že i přesto byla ve společnosti oblíbená. Mezi Carlou a Mitchem byla neskutečná chemie.
Líbilo se mi, že autorka hrdiny zasadila do rozdílného sociálního prostředí. Opravdu nemohli být víc rozdílní.
Pokud někdo hledá vyloženě romantiku, ještě ke všemu slow-burn, tak rozhodně tuto knihu. Já osobně jsem si více užila příběh Elly a Thoržíše. Nicméně už se těším na další díl o Lenny a Creedovi.
Snad poprvé jsem si vybírala knihu podle názvu a ne podle obálky. Poprvé, co mě nezaujala obálka od nakladatelství Red. Přijde mi, že se k příběhu ani nehodí. V originálu jsou knihy mnohem lepší a lahodí oku.
Příjemné čtení. Něco mě nutilo hltat příběh a otáčet stránku za stránkou. Přečteno na dva nádechy.
Fantastické a velmi sympatické postavy. Ella byla odvážná, silná a nezávislá mladá žena. Podle anotace jsem čekala, že Ches bude ten typický badboy.. No, bohužel. Nevím proč, ale tohle je problém většiny knížek, vždy se to tak jenom tváří. Chci toho typického problematického kluka, bručouna a morouse, který se tváří jakoby chtěl vyvraždit celý svět a každá holka by se od něj měla držet ve vlastním zájmu dál, i když víme, že je to nemožné. A místo toho dostanu toho nejdokonalejšího chlapa pod slunce, který je úplný zlatíčko a pro ty nejbližší by udělal prakticky cokoliv. Na druhou stranu Ella a Ches byla skvělá dvojka. Kamarádství Elly, Sav a Summer mi hodně připomnělo Monicu, Rachel a Phoebe ze seriálu Přátelé (právem se za ně vydávaly).
Zápletka byla docela promyšlená, bylo tam plno momentů, které mě nutily číst dál a dál a rozmotat to klubko a dozvědět se jak to ve skutečnosti je. Mělo to spád, bylo to strhující, mělo to náboj, bylo to vzrušující.
Celý ten nápad se mi líbí, ale přijde mi nepropracovaný, nebo spíš jsem čekala, že všechno co se týká Klece bude mnohem víc rozebráno. Škoda. Naopak ... kdo má rád slow-burn romantiku, je toto něco pro něj. Po celou knihu to Ellu a Chese táhne k sobě a jiskří to mezi nimi. Ta chemie, jiskření, náboj mezi hlavními hrdiny, wow. Mělo to grády.
Moc se těším na druhý díl s temperamentní Carlou.
Nádherný příběh plný lásky, smutku, odhodlání a vůle přežít, později zvítězit. Pere se ve mně zase neuvěřitelně moc pocitů. Od smutku až ke zlosti za to, jaká zvěrstva se v dobách minulých děla.
Příběh je nádherně napsaný, ostatně tak jak jsem od autorky zvyklá. Nepřímo navazuje na její knihu O čem se nemluví. Kniha má všechno, byly momenty, kde jsem brečela, byly momenty, kdy jsem se usmívala od ucha k uchu. To je za mě záruka kvality, když se dokážu do příběhu vžít a prožít ho.
Mám ráda tématiku druhé světové války. Bylo super si přečíst příběh zase z druhé strany. Kdy je hlavní hrdina právě ten, koho se to dotýká nejvíc. Bylo skvělé, ale zároveň naprosto strašné nahlédnout do židovského ghetta a to mi je jasné, že toto je nic oproti skutečnosti. Ty nelidské podmínky, strach, bolest, smrt, boj o přežití.. Brr ještě teď mi z toho běhá mráz po zádech.
Líbil se mi kontrast mezi oběma hlavními hrdiny. Roman jako obyvatel židovského ghetta a Alžběta, která to všechno prožívá relativně v bezpečí.
Za mě moc pěkný příběh a kdo má tuto tématiku rád, určitě nebude zklamán.
Velmi zajímavé povídky. Některé více, některé méně. Líbilo se mi, že i přes jednotné téma SEN byla každá povídka jiná, žádná se ani kapku nepodobala jiné. Některé byly hodně šílené (alespoň jsem se uklidnila v tom, že mé šílené sny jsou absolutně normální a nemám se znepokojovat), jiné naopak romantické a smutné. Některé mě rozesmály, jiné rozesmutnily.
Jako taková jednohubka na jedno odpoledne docela dobrý.
Vydařený příběh, přečteno jedním dechem.
Děj je jednoduchý, zajímavý a napínavý. Některé pasáže pro mě byly zbytečně zdlouhavé, ale nutilo mě to číst stále dál a dál. Chtěla jsem vědět, kam až je Pammie ochotná zajít, k jakým intrikám se uchýlí a jestli se ji podaří Emily oddělit od Adama. No .. konec byl teda šok. A změnil můj pohled na celou věc.
Jak jsem neměla Pammie ráda, říkala si, že větší mrcha nemůže na světě existovat, najednou jsem ji chápala. Emily bych propleskla stále, aby se konečně probrala. Po dočtení možná ještě víc. I když ono je to těžké říct. Jak bychom se zachovali na jejím místě my? Každý na začátku vztahu máme ty růžové brýle, dokud nám samy nespadnou nebo nám je někdo neshodí. Teprve pak vidíme tu skutečnost.
Příběh je rozhodně super. Od Sandie Jones to lepší z její tvorby.
Knihu jsem si vybrala na základě obálky a anotace. Navíc je od mé oblíbené autorky, od které mám přečtené téměř vše.
Je pravda, že ta anotace slibuje trošku něco jiného, než ve finále dostanete. Ale já nejsem zklamaná. Čekala jsem, že tam bude více židovská tématika, což nebyla, ale nevadí. Je to takový rychlý průlet celým životem hlavních postav. Od dětství po stáří.
Snad jen některé pasáže mi přišly zbytečně dlouhé, hlavně dětství. A dospělost naopak hodně stručně proběhnutá. Škoda. Určitě to šlo napsat mnohem líp. Ale jinak je to fajn čtení.
Knihu jsem přečetla jedním dechem. Hned od začátku mě vtáhla do děje a nemohla jsem se dočkat, jak to dopadne. Pěkná zápletka, hezký vývoj postav.
Děj byl trošku pomalejší, autorka nás prakticky seznámila s hlavními postavami. Díly mají být celkem tři, tak jsem zvědavá, jakým směrem se to rozjede v těch dalších.
Zajímavě zvolené prostředí, které bych řekla, že se snad ani do romantické knihy na první pohled nehodí.
Ve srovnání se sérií After.. Nejjasnější hvězdy jsou diametrálně odlišné. Ať už tím tempem. V After bylo všechno jako na houpačce, nahoru dolu. Tady je všechno tak poklidné. Vztah Tessy a Hardina byl toxický. Vztah Kariny a Kaela je spíš v přátelské rovině. Chápu, že fanouškům série After tento příběh může přijít nudný.
Za mě příjemná oddechovka, u které jsem se ani chvíli nenudila.
Hezký příběh, četlo se to samo od první do poslední stránky.
Krásná obálka. Nakladatelství Red prostě obálky umí a jedna je hezčí než druhá. Velmi se mi líbil nápad s origami, ať už jako součást příběhu, tak i doplněním na okrajích stránky. Vůbec mě to v knize nerušilo. Naopak, bylo to velmi příjemné.
Na knihu mě tentokrát nalákala hlavně anotace. Příběh je takové klišé, není to nic, co by nikdo neočekával. Je to obyčejný milý příběh, u kterého vám je hezky.
Hlavní postavy si nejde nezamilovat. Oba mě bavili už od samého začátku. I když, ze začátku mě Abbi docela štvala. Na prvních pár stránkách působila až nepříjemně, asi na to měla vliv situace, ve které se nacházela. Postupem času se to zlepšilo (prakticky hned, co na scénu přišel David). Co se mi ale líbilo, tak byl jejich vývoj vztahu. Nic nebylo uspěcháno, všechno pěkně od nuly.
Co knize dává velké plus, tak je rehabilitační prostředí, ve kterém se děj většinu času odehrává. Nevím, jak moc do hloubky to má autorka zmapované. Ale všechno působí pro mě, jako laika, docela věrohodně.
Moc pěkný příběh. Těším se na pokračování.