Anna27 komentáře u knih
Silný příběh Itala, který stráví rok v Osvětimském pekle a ještě dokáže pomáhat jiným. Hrdina. Rozhodně stojí za přečtení.
Některé příběhy by si zasloužily delší zpracování, ale jinak je kniha super, ilustrace taky. Akorát mi vadily úplně malá písmenka, která byla použita u dvou příběhů. Na blízku vidím dobře, ale tohle bylo tak titěrné, že mi přeskakovaly i řádky. Kniha je důkazem, že nácci i komanči jsou jedna verbeš.
Kniha mě bavila. Bylo to vtipné, sarkastické, místy napínavé. Za mě super. Další díl si s chutí opět přečtu.
Mně se kniha líbila. Spoustu jmen a zajímavostí sice najdete na internetu, ale třeba informace o bývalém rumunském prezidentovi by mě asi nenapadly ani hledat. Četlo se to svižně, určitě bych v knize nehledala hlubší počin, spíš takové perličky.
Čekala jsem od toho víc. Rozuzlení, popis postav apod. Autor vyčerpal spoustu slov na popis krajiny, ale s detektivkou to nemá nic společného, protože to napětí tam prostě nebylo. Konec byl zklamání.
Velmi silný příběh. Vůbec si neumím představit, jak s takovým traumatem pán dokázal žít a ještě navíc pomáhat druhým. Každý do přežil koncentrační tábory a zkurvené nácky mám můj nejhlubší respekt. Knížka rozhodně stojí za přečtení. Hltala jsem každé slovo jedním dechem. Prolíná se tam minulost za 2 sv. a minulost po příjezdu do Ameriky az skoro do současnosti, výborně napsáno.
Výborně napsané. Od srdce jsem se nahlas smála. Autorčin humor se mi líbí. Super kniha.
Místy vtipné, přišlo mi to ale opravdu absurdní, že tohle někdo dokáže napsat. Hloubku v tom opravdu nenajdete.
Stručné, jednoduché věty. Žádné přikrášlování, kniha se čte svižně. Reálně popsáno, jak to tehdy "fungovalo". Příběh se odehrával v Českých Budějovicích, takže přínosné dozvědět se o tomhle městu více z dob 2. sv. v.
Perfektní knížka. Jsem ráda, že byl příběh pana Rosina zpracován. Zasloužil si to, byl to opravdový hrdina. Je to svědectví o tom,že spousta lidí se mohla za války zachovat jinak a pomáhat, záleželo jen na charakteru a volbě člověka. Knihu doporučuji.
Erbenova Kytice se snad nikdy neomrzí. Zpracování se mi velice líbilo. Z grafické stránky mě nezaujalo jen "Záhořovo lože", jinak určitě doporučuji.
Tyhle básně měly mnohem větší hloubku, než v Mléko a med. Někomu můžou přijít smutné, ale jsou taaaak upřímné. Opravdu, některé si čtu vícekrát za sebou a říkám si wau. U poezie je strašně těžké se zalíbit a nechci srovnávat, ale Rupi je zatím jediná, jejíž básně se mě nějak dotkly a to čtu jak novodobou poezii, tak tu starší. Je v tom příběh. Byla jsem skeptická, ale teď vím, ze příští knihu si opět přečtu.
Zpracování příběhu se mi velice líbilo. Komiksy s politickými příběhy mi vyhovují, pamatuji si z nich totiž více než jen z psaného textu. Člověk se zase dozvěděl něco nového z osobního života pana Masaryka. Pro mě člověk, který ve mně vyvolává hrdost. Kniha stojí za to.
Ačkoli je tématem ubližování dětem, tak musím říct, že Šelma byla napínavější. Tady mi přišlo, že se Mayne zaměřil více na popis Theových postupů, ale nevadí mi to, zas to bylo jinak zajímavé. Například knihy Cartera o Robertu Hunterovi jsou vyprávěné ve 3. osobě, Mayneovi knihy jsou psané v osobě 1., což jsem zjistila mi více vyhovuje. Lépe se dokáži do hlavní postavy vžít. Jo a taky je za mě super, že byl hodně zmiňován Theův předchozí případ (Joe Vick z Šelmy), že se na to pěkně navazovalo a nebylo to opomíjeno. Každopádně opět krásná obálka, kniha přečtena téměř hned. Těším se na další díl.
Příběh super, do posledních stránek jsem netušila, kdo může být vrah, ale pár výtek poprvé mám.
Za 1) Překlad - to, že kapitánka Blakeová mluví jak dlaždič, zatímco Garcia své ženě říká "holčičko"? Opravdu?
Za 2) Kapitánka mi tam přijde zcela zbytečná, pokaždé jen přijde a buzeruje. Navíc jí furt musí objasňovat věci, které jsou celkem i logické. Mohl by ji Carter udělat trošku chytřejší - třeba se dočkám v dalším díle.
Za 3) Já vím, dopadení vraha je důležité, ale už mě to opakování, že "volal guvernér", "volal starosta" a chtějí okamžitě výsledky vyšetřování a pomalu pár hodin od nalezení oběti nejlépe dopadeného geniálního sériového vraha mě už taky irituje.
Každopádně opět jsem se od knihy nemohla odtrhnout a vidím to zatím na nejlepší díl. A v minulém díle jsem si přála, aby měl Hunter konečně nějaký osobní život (nečekám lovestory, klidně jen nějakou zmínku, že si chudák taky vrznul), že by to místo některých omílaných keců mohlo zpestřit děj.. Zase nic, tak třeba v tom dalším.
Tahle kniha byla zklamáním. Od půlky jsem dočetla s donucením. Básně, ani myšlenky autora se mi nikterak nelíbily.
Kniha je dobře napsána. Líbí se mi, že je to psané z pohledu člověka, který pracoval pro SS, jsou tam shrnuty soudní líčení, zmiňovány osoby, které již v jiné knize figurují (např. Wilhelm Brasse/Fotograf z Osvětimi). Je to zase jinak pojaté, než jsem zvyklá. Kniha je čtivá a našla jsem v ní opět nějaké nové informace. Pokud se o 2. sv. v. zajímáte, doporučuji si přečíst. :-)
Kniha se mi líbila, akorát bych ocenila vysvětlení "mechanika" a taky už by Hunterovi mohl Carter dopřát nějaké povyražení. Jako dobré, je to detektivka jde tam o případy a vyšetřování,ale žádnému policajtovi,co dělá na nejhorších případech nebude k upuštění páry stačit sklenička whiskey a nebo dva dily zpet sex s vražedkyní. Chtělo by to i něco z toho osobního života přidat. Jinak kniha je hodně čtivá, má spád, je napínavá. Co ji otevřu, nedokážu se odtrhnout dokud ji nedočtu. Ještě mám na stolku další díl, tak jsem zvědavá. Každopádně za mě doporučuji.
Kniha je zajímavá, určitě se u některých básní pozastavíte. :-)
Zase super díl. Akorát nečtite víc dílů hned po sobě (já četla 3 během 4 dní) , je to dost na psychiku. V tomhle díle vraždil muž ženy, což u mě jako ženy dost často vyvolalo husí kůži. Ale jinak zase strhující příběh, do poslední chvíle netušíte, kdo je vrah, super zápletky. Za mě rozhodně doporučuji.