anndrra anndrra komentáře u knih

Prázdniny za trest Prázdniny za trest Petra Langová

Kniha pro mě byla obrovským překvapením. Příliš jsem od ní nečekala. Říkala jsem si, že na dívčí románky už jsem trochu stará a tudíž jsem neměla velká očekávání. Klidně jsem je mít mohla. Bylo to skvělý. Příběh se četl sám, oba hlavní hrdiny jsem si oblíbila. Všechno dávalo dokonalý smysl a charaktery byly krásně vykreslené. Moc se mi líbilo, že se autorka nebála lehce zabrousit k těžším tématům. Jediné, co mě mrzí, je obálka. Osobně by mě od čtení vyloženě odradila. Evokuje sice starou dobrou Lanczovou, ale tenhle příběh je mnohem svěžejší, než co si pamatuju románky od Lenky, takže to dle mého spoustu mladých, kteří jsou cílovou skupinou může odradit. Což je škoda.

15.07.2022 5 z 5

Alfa samec Alfa samec Vi Keeland

Tak úplně to není kniha, kterou bych si koupila podle obálky nebo názvu. Anotace zaujala, na autorku jsem dostala doporučení a v rámci žánru to bylo vlastně dobré. Místy možná skoro porno, ale s příběhem

11.05.2022 4 z 5

Zlomený rytíř Zlomený rytíř L. J. Shen

Mně se to líbilo. Jasně místy to bylo přitažení za vlasy, ale přistupuju k tomu tak, že jde vlastně o pohádku pro dospělé a nikoli o skutečný život. Na začátku mě vytáčela Luna, později to byl Knight, rozuměla jsem vlastně oběma. A bylo super, že tentokrát autorka ten přeslazený konec, když všichni tleskají aspoň vysvětlila, ačkoli ty sexistické vtipy před rodiči mi pořád přijdou moc- pozitivní je, že tentokrát se otec Luny aspoň ozval.

07.05.2022 5 z 5

Bohové a monstra Bohové a monstra Shelby Mahurin

Jsem ráda, že nám autorka vrátila Lou takovou, jakou si ji pamatujeme z prvního dílu a ta nesnesitelná holka ze dvojky je fuč. Co se povedlo? Posledních 250 stran. Co by zasloužilo radikálně proškrtat? Prvních 250 stran - strašlivě se to táhlo a přitom to bylo pořád dokola to samé. Co mě štvalo? Ta hora překlepů - u čísla 24 mi došly růžové lepíky, takže jsem je přestala počítat... Ráda bych přitom podotkla, že jsem je cíleně nehledala, takže jich bude určitě o dost víc

24.12.2021 3 z 5

Ztraceni Ztraceni Anita Frank

Největší průšvih téhle knihy je, že je zařazená mezi horory. Ve skutečnosti je to totiž čistokrevná detektivka okořeněná nějakou tou duchařinou. Což je pro mě osobně trochu problém. Detektivky totiž nečtu. Nebaví mě. A s touhle to nebylo jiné. Navíc jsem znala vraha i počet mrtvých už v polovině knihy, tudíž musela být hlavní postava trochu nedovtipná, uvážím-li, že je příběh vyprávěn v první osobě. Nicméně jsem z toho cítila trochu Hercula a toho já v televizi můžu, proto si myslím, že čtenář detektivek by mohl být spokojený a ubírám jedinou hvězdu za chybný žánr - což je víc vina nakladatele než autorky.

27.11.2021 4 z 5

Přízraky noci Přízraky noci Kateřina Ševčíková

Já nevím úplně přesně proč, ale nějak to nebylo ONO. Bylo to hezké. Zajímavé a inspirace v českých pověstech se mi hrozně líbila, ale nadšená rozhodně nejsem. Jak už někdo psal. Neurazí, nenadchne, ale za přečtení stojí. Na 4 to není, 3 jsou málo. Ideální stav by byl, kdybych mohla dát něco mezi. 3,5. Protože nápad je rozhodně originální.

21.10.2021 3 z 5

Na lovu Na lovu Meagan Spooner

Rozjezd byl hodně pomalý. Nebylo to zlé, naopak, ale chybělo mi tam takové to wau.

01.09.2021 3 z 5

Devět nocí Devět nocí Zuzana Strachotová

Nechce mi rozebírat detaily, kvůli spojlerům, tak napíšu jen: Dobré to bylo. Můžu dostat ještě?

19.05.2021 5 z 5

Ústav Ústav Stephen King

Moc mě to nebavilo. K dětem jsem neměla extra vztah, bylo mi vlastně jedno, co se jim děje. Za mě zklamání, čekala jsem víc.

02.05.2021 2 z 5

Devatenáct dopisů Devatenáct dopisů Jodi Perry

(SPOILER) Knihu jsem kupovala s vědomím, že půjde o romantickou pralinku typu Zápisník jedné lásky a musím říct, že většinou mé očekávání naprosto naplnila. Bohužel se autorka za každou cenu rozhodla napsat naprosto kýčovitý a těžko uvěřitelný happy end pro všechny postavy s jedinou výjimkou. Na mě už to bylo moc. Navíc matka hlavní hrdinky se celou dobu chovala jako její pubertální mladší sestra, často absolutně nelogicky a nepochopitelně na "přesdržku". Stejně tak její BFF nebo BFF hlavního hrdiny se chovali přinejmenším nedospěle, ale na matku fakt neměli. Ta je naprosto TOP.

12.04.2021 2 z 5

Kudy ke hvězdám Kudy ke hvězdám Jenn Bennett

Zorie a Lennon mě fakt bavili. Už od jejich prvního rozhovoru člověk vnímal to jiskření, který mezi nima je, jakkoliv se ho oba nebo jen jeden z nich (to nebudu prozrazovat) snaží ignorovat. Moc se mi líbilo, jak se sbližovali, jak se zuby nehty nebránili nevyhnutelnému sblížení, ale dali věcem vlastně volný průběh.

20.09.2020 4 z 5

Prokletý rok Prokletý rok Kim Liggett

Jen výjimečně se mi po přečtení knihy nedostává slov. Prokletý rok je jednou z těchto výjimečných knih. Je prostě skvělá. Chci plakat, tleskat a jásat zároveň.

09.09.2020 5 z 5

Jiskření Jiskření Penelope Douglas

Ale jo. Byla to velmi čtivá oddechovka s prudkym rozjezdem. Jediné, co bych ubrala, byly milostné scény. Fakt. Sex skoro v každé kapitole už od 75 strany je i na mě trochu moc. Proto o * méně.

27.06.2020 4 z 5

Zmije Zmije Bex Hogan

Nebylo to špatné, ale ani dechberoucí navzdory faktu, že měl příběh zdánlivě všechno. Jenže od všeho jen špetku. Vždycky, když se začalo dít něco napínavého, došlo záhy k rozuzlení. Jiskření mezi ústředními postavami ve mě nebudilo nedočkavost, možná to bylo tím, že k jejich skutečnému sblížení došlo roky před začátkem knihy a já se o něm dozvěděla letmo z Marianniných úvah. Líbilo se mi, že zápletka do sebe přesně zapadla jako západka v zámku, jenom jsem si žádnou postavu neoblíbila dost na to, abych jej chtěla s dalšími díly znovu odemykat - tedy jednu ano, ale ta je bohužel mrtvá . Všichni byli tak nějak fádně neutrálně dobří nebo absolutně špatní, jejich motivace pochybná, ale možná jsem tak kritická jen proto, že jsem po propagaci knihy redaktory z CooBoo čekala víc. Dávám ***

13.11.2019 3 z 5

Možná teď Možná teď Colleen Hoover

(SPOILER) Nejsem zvyklá dávat CoHo hodnocení pod 4*, ale pokud jde o tuhle knihu, nemůžu jinak. Něco mi tam chybělo. Obvykle její knihy hltám do několika hodin, ale s touhle jsem se loudala celých 18 dní a nic mě nenutilo se ke čtení vracet. Byla to trochu nuda. A konec byl možná až moc dokonalý.

18.01.2025 3 z 5

Sejdeme se pod jmelím Sejdeme se pod jmelím Jenny Bayliss

Neurazí, nenadchne. Bylo to hezké, milé, romantické, ale vybrala jsem si to pro vánoční atmosféru a ta tam zas až tolik nebyla. Nory byla sympatická, trochu jako hrdinka z Než jsem tě poznala, ale míň praštěná. Nějak jsem mezi hrdiny necítila tu správnou chemii a přišlo mi, že té všudypřítomné lásky bylo až příliš a to pro všechny postavy.

27.11.2023 3 z 5

Profesor Sympaťák Profesor Sympaťák Leisa Rayven

Skvělá romantická oddechovka, bála jsem se, že tam bude zbytečně moc sexu, obálka evokuje lacinou erotiku a ne. Všechno to bylo hezky vkusně a vtipně podané. Zhltla jsem to jako malinu.

06.10.2023 5 z 5

Život jedna báseň Život jedna báseň Colleen Hoover

Příběh super, ale těch překlepů. V redakci asi někdo hodně spěchal.

17.02.2023 5 z 5

Kosti v srdci Kosti v srdci Colleen Hoover

Bylo to hezké, ale poprvé musím u CoHo připustit, že mě to tak úplně nevtáhlo. Nepřesvědčilo mě to, ale pořád to stojí za přečtení.

05.12.2022 4 z 5

Vesmír rozhodl jinak Vesmír rozhodl jinak Theresa Black

Proč to není delší? Já chci víc Vesmíru! A víc Axara.

13.10.2022 5 z 5