anovy64 komentáře u knih
Byla to moje první kniha od této autorky a taky asi i poslední. Je řada jiných, lepších knih. Ale je to věc názoru.
Pěkná kniha, u které mi ukáplo i pár slz. To, jak kniha dopadne, jsem věděla velice brzy, ale to neubralo na čtivosti. Některé pasáže však byly zbytečně natahované.
Opět klasická oddechovka, i když mě rozčilovalo Michalovo chování a Milena si svým postojem taky pěkně zkomplikovala život. Ale kniha se četla velice příjemně.
Příjemná oddechovka, která nepostrádá romantiku, lásku, ale i tak trochu napínavou zápletku. Annabel je zprvu díky pobytu v klášteře trochu naivní, ale brzy se stane oblíbenou hradní paní, s kterou se její manžel opravdu nenudí.
I druhý díl je velice čtivý a poutavě napsaný, i když asi o něco málo smutnější. Přesto se Sophia nevzdává a usiluje o své životní štěstí. Jsem zvědavá, jak se její životní cesta završí v třetím díle a jaký osud autorka přichystala pro Sophiinu přítelkyni Henny.
První polovina knihy je dosti rozvláčná, ale pak se to rozjede a stojí za to si počkat na druhou polovinu. Příběh čtyř mladých dívek, které se seznámí na podzim 1940 a společně čelí nelehkému životu v ženské pozemní armádě. Střeží si své tajemství, které vyjde na světlo až po více než šedesáti letech.
Tak jak se mi líbila sága Čokoládovna, i první díl nové série mě pohladil na duši. Člověk se dokáže vžít do období 1. světové války, jak těžká doba to byla a s hlavními hrdiny prožívat jak to nepříjemné, tak i to hezké. Nechybí láska, tajemství, intriky, ani napětí. Jsem moc zvědavá, jak se jejich osudy budou vyvíjet dál. Všechny tři sestry jsou moc sympaticky vylíčené a každá má své tužby, ale i problémy. A Maxim je zářným příkladem kladného hrdiny. Rozhodně doporučuji k přečtení,
Pěkně napsaná a zajímavá kniha, ale už jsem četla jiné knihy z 2. světové války, které mě více "chytly za srdce".
Když jsem začala knihu číst, tak jsem si říkala, že děj je svižný, pohodové čtení. V polovině knihy jsem se začala nudit a až zas poslední část měla spád. Kdybych byla ve věku hrdinů, tak bych byla nadšená asi celou dobu, ale jelikož už tento věk nemám, tak by mě zaujala víc, kdyby měla aspoň o padesát stran méně. Některé pasáže byly zbytečně natahované a pořád se opakovalo téma toho, co se stalo před sedmi lety.
I když jsem z 2. světové války přečetla zajímavější knihy, tato ukazovala toto období z cela jiného pohledu. O válečných zajatcích jsem četla poprvé a je neuvěřitelné, že mohla žena přežít v zajateckém táboře nikým neodhalena.
Kdyby mi bylo dvacet, tak budu z knihy nadšená a hned si přečtu další díly. Jelikož však patřím už ke generaci "sátiletých", tak mi kniha připadala tuctová.
Od autorky jsem přečetla všechny tři knihy a tato mi připadala nejslabší. I když mám ráda knihy s válečnou tématikou i vyprávění ve dvou časových liniích, v této knize mi to připadalo chaotické. Přesto kniha stojí za přečtení, má spád, ale nebyla jsem z ní tak nadšená jako ze zbývajících dvou. Prostě mi to téma nesedlo.
Kniha nebyla špatná, ale abych si ji náležitě užila, musela bych být o generaci mladší. Některé výrazy byly pro mě španělskou vesnicí. Proto jsem ubrala jednu hvězdičku. Ale určitě ti, kteří se narodili v 21. století, budou z knihy nadšení.
I tento druhý díl jsem si užila, dokonce bych řekla, že byl lepší než ten první. Hlavní hrdinky jsou už vyzrálejší a se svými problémy se dokáží lépe poprat a vyrovnat. Ráda si přečtu další díl, protože mám ráda pohodové a čtivé knížky.
První díl byl čtivější a dějově bohatší. V tomto díle se vlastně jen řešilo hledání ukradených pamětí Elisina otce. Od poloviny se mi kniha dost táhla.
Příjemná oddechovka, kdy člověk nemusí uvažovat, jak to bude dál, protože je to předem jasné.
Nic moc, hlavní hrdinka mě neskutečně svým chováním a neustálým brekem rozčilovala. Hlavně že byla vylíčená jako ohromná hvězda. Jen jí chyběla svatozář nad hlavou.
Zajímavě popsané nelehké osudy žen na začátku minulého století, které se chtěly prosadit v povolání určeném pouze mužům. Už se těším na druhý díl.
Klasická oddechovka, předvídatelný děj, který však na čtivosti neubral.