anovy64 komentáře u knih
Paní Körnerová opět dokazuje, že historické romány, ve kterých nechybí láska a dobrodružství, psát opravdu umí. Její knihy jsou sázka na jistotu. Velice oceňuji, že v úvodu třetího dílu jsou stručně shrnuty obsahy předchozích dvou.
Nenáročné odpočinkové čtení, kterému ale chyběl posun vpřed. Chiařino neustálé sebeobviňování, že zradila svou kamarádku, mi trochu narušovalo pohodu ze čtení. Zato její kamarádky a Mike byli skvělí.
Od knihy jsem čekala určitě něco jiného, nijak zvlášť mě neoslovila. Kdybych si chtěla pořídit kočku, tak po přečtení této knihy bych to rozhodně neudělala. Hlavní hrdinka mi připadala velice nevyzrálá, děj se nikam moc neposouval, točil se pořád dokola kolem neúspěšných vztahů a kočky, s kterou si Beáta nevěděla rady. No a ten konec tomu všemu nasadil korunu.
I druhý díl je napsán velice krásně a poutavě. Tentokrát se kniha věnuje především životnímu osudu sestřičky Lilly a doktora Kirsche. Autorka ale taky neopomněla na Hannu a doktora Conradiho, kteří hrají hlavní roli v prvním díle tetralogie. Velice působivé je prolínání fikce a reality v 30. letech minulého století, kdy se v Německu začíná dostávat do popředí nenávist k lidem neárijského původu. Už teď se těším na třetí díl.
Emotivní příběh o lásce a ztrátě vylíčený ve dvou časových rovinách - v současnosti a během 2. světové války ve Švédsku. Obě časové linie se pěkně prolínají, jsou napsané poutavě, kniha se čte hezky a má spád. Moc se mi líbil vztah Rebecky ke své babičce.
Smutný, ale dojemný příběh o lásce, naději, nenávisti a pátrání po předcích psaný ve třech časových rovinách, který mapuje osud Grace, Daniela, Bena, Willow a jejich dcery Libby. Námět je velice působivý, ale zpracování mi připadalo příliš chaotické, děj je místy zdlouhavý, přehršel postav, takže jsem se dlouho nemohla začíst. Nejčtivější byla část odehrávající se během války.
Další díl plný násilí, napětí a dějových zvratů, prostě klasický Masterton. I v tomto díle se Conor zabývá týráním psů. Vyšetřující policajti to mají neskutečně těžké, každou chvíli je někdo zmlátí nebo zmrzačí. To už mi připadá trochu přehnané. A Katie to má taky pořád komplikované. Už by se autor mohl nad ní slitovat a nechat ji žít spokojeným soukromým životem. Za to, co se jí stalo na úplném konci, ale nemohu dát plný počet hvězdiček. To už mi připadalo trochu moc přes čáru.
Byla to moje první kniha od autorky. Kniha zpočátku plyne klidně, postupně se děj začíná zamotávat a přibývají mrtvoly. Konec celkem překvapující. Pokud to měla být jedna z nejslabších autorčiných knih, tak jsem zvědavá, jaké jsou ty kvalitnější, protože mně se kniha líbila. Takže určitě si přečtu něco dalšího.
Velice příjemná kniha na odreagování. Příběh čtyř skutečných kamarádek, které se navzájem vyslechnou a pomáhají si. Je to příběh, který se může komukoliv stát. Místy smutný, ale místy velice vtipný. Prostě pohodovka.
Román je provoněn láskou ke knize, knihovnické práci a čtenářům. Autorka jemně a s citem přiblížila atmosféru v knihovně a vztahy mezi kolegy během války, kdy se ve vyhraněných životních podmínkách rodí velká přátelství, ale i závist a nenávist. Řada knihovníků se zapojí do odboje, posílají knihy vojákům na frontu, tajně nosí knihy židovským občanům. Kniha léčí a uzdravuje. Děj se odehrává ve dvou časových rovinách, během války v Paříži a v osmdesátých letech v Montaně. Zpočátku jsem se nemohla začíst, ale postupně jsem si k jednotlivým postavám našla cestu. ale od knihy jsem očekávala více.
Mám pocit, že poslední díly Ženského vyšetřovacího klubu mají sestupnou tendenci. Tento díl postrádal ten klasický náboj, který člověka nabil tou správnou dávkou napětí, aby chtěl číst dál a dál a odhadoval, jak to všechno dopadne. Ale přesto se knize nedá upřít čtivost.
Životní příběhy pěti nerozlučných kamarádek. Každá prožívá svou lásku, některá i velké zklamání a bolest a každá se musí se svým osudem vypořádat, i když se vždy může spolehnout na pomoc ostatních čtyř. Hlavní dějová linka se týká Zity, která prožívá svou velkou lásku už ve čtrnácti a vypořádává se s ní několik dalších let. Kniha je velice čtivá, odpočinková, ale některé pasáže mi připadaly trochu přitažené za vlasy a nereálné.
Druhé pokračování krimi série, kde proti zvlášť rafinovaným vrahům stojí opět dvojice vyšetřovatelů: inspektor Callanachen a sympatická Ava. Stejně jako u prvního dílu tu neschází akce, napětí a tentokrát hlavním tématem je temný web, tzv. darknet, na který můžou získat přístup psychopati, pedofilové, teroristé atd. podle toho, jestli jim webmaster po prověření umožní přístup. A aby brutální vraždy, které jsou zřejmě takto řízeny, kriminalisté vyřešili, k tomu potřebují sakra dobrého hackera. Kniha měla trochu pomalejší rozjezd, ale když se pak děj rozjel, knihu jsem jen těžko odkládala.
Od knihy jsem očekávala víc, prvních 200 stránek se děj zabýval jen jídlem, pitím a sexuální přitažlivostí hlavních hrdinů. Až v poslední třetině se kniha celkem rozjela a četla se dobře.
Čtivé, napínavé, zajímavá zápletka a originální rozuzlení.
Lisa opravdu umí. I když jsem brzy odhalila Zandru, na čtivosti to knize neubírá a už se těším na další díl. Jsem moc ráda, že jsem objevila tuto autorku. Její detektivky mají chytrou zápletku, sympatické postavy, spád a žádná hluchá místa.
Tak to bylo velice příjemné čtení z prosluněné Francie plné lásky, přátelství a pomoci druhým okořeněné jídlem s vůní levandule. Del byla velice empatická a sympatická, stejně jako další postavy. Kniha se mi moc líbila a určitě si přečtu další autorčinu knihu.
Tento díl bych zařadila mezi ty zdařilejší útěky, zvlášť oceňuji prostředí slunečné Itálie se skvělou gastronomií a letní atmosférou. Pohodové oddechové čtení, ale jednu hvězdičku ubírám za to, jak Lia reagovala, když zjistila, že jejím otcem je Ernesto. Tak by se snad zachovala nevyzrálá puberťačka a ne zralá třicátnice. No a Raph mě taky moc neoslnil.
Způsob zpracování tématu člověka žene ve čtení dál a dál, autorka dokáže napnout i překvapit, i když velice brzy jsem očekávala závěr takový, jaký byl. Přesto je kniha čtivá a napínavá, prostě kvalitní psychothriller o přátelství, lásce, zklamání a pomstě.
Uf, tak jsem se knihou prolouskala až na konec. Podle obálky jsem očekávala příjemnou oddechovku z Itálie, ale ve skutečnosti se jednalo o deník vyhořelé Veroniky, která se vydává na delší dobu do Florencie. Já jsem byla z knihy velice rozčarovaná, ale pokud se chcete seznámit s památkami Florencie, italskou gastronomií, kulturou a tradicemi, budete spokojeni.