anovy64 komentáře u knih
Tak tato kniha mi moc nesedla. Hlavní hrdinové sice byli sympatičtí, oceňuji, že byli "normálně lidští" - Barrett neměla postavu modelky a Miles měl také své fyzické nedostatky, ale to neustálé opakování jednoho dne stokrát jinak mě do děje moc nevtáhlo a dost jsem se během čtení nudila.
Velice pěkný a čtivý první díl nové série o životním příběhu sestry Hanny, o nelehkých začátcích nemocnice Waldfriede, o obětavosti zdejších zaměstnanců. Jediné, co mi narušovalo příjemné čtení, byl vztah mezi Hannou a doktorem Luisem.
Nenáročná romantika, i když Hanna na mě moc profesionálně nepůsobila, ale byla milá. Jack je až moc kladný hrdina. Oceňuji, že autorka do knihy začlenila i vážnější téma, ale za pasáž s Wilburem a za styl vyprávění ubírám hvězdičku.
Tak to bylo dost brutální, ale čtivé a napínavé až do poslední tečky.
Pěkný romantický příběh okořeněný historií a detektivní zápletkou. Autorka velice působivě popsala nelehký život obyvatel ostrova St Kilda a hlavní hrdinka je velice sympatická mladá dívka, která se statečně pere s úskalími života a věří v pravou lásku. Knihu doporučuji a už se těším na druhý díl.
Čtivý příběh tří vnoučat, které po letech svedlo dohromady babiččino přání. Všichni tři mladí lidé mají na babičku své vzpomínky, někdo lepší, někdo horší. Jak a proč se tak babička ke svým vnoučatům chovala, se postupně v knize dozvíte. Žádný z hrdinů to nemá v životě lehké. ale společně se snaží najít svou vlastní cestu a díky zvláštnímu babiččinu přání se jim to daří.
Od knihy jsem čekala více. Není mi jasné, proč se děj odehrává v budoucnosti, nepochopila jsem, proč Samuel, který tak moc Patricii miloval, ji vůbec nehledal, jak mohl žít v anonymitě a spousta dalších věcí mi připadal nelogická.
Opěr nenáročná oddechovka od oblíbené autorky, četla se fajn, jen Sam byl slaboch a Viktorie neměla žádnou hrdost. Nejsympatičtější byla Jess, která se ukázala jako nesobecká a myslela víc na druhé, než na vlastní štěstí.
Kniha nebyla špatná, četla se dobře, ale něco mi chybělo. Nemělo to asi ten správný romantický náboj, hlavní hrdinové byli celkem nudní a ani žádná další postava nevnesla do děje nějaké oživení.
Opět skvělý díl. Dva případy, které mají společného jmenovatele a díky pečlivé Madison se vše objasní. Nate je tentokrát trochu upozaděn, ale to knize neubírá na čtivosti.
Klasický psychothriller o tom, jak zmizení devítileté dívky může zásadně změnit život mnoha lidem. Kniha byla čtivá, jen ten konec byl takový trochu nedotažený.
První díl určitě stál za přečtení. Sympatičtí hlavní hrdinové, zajímavá zápletka, čtivé od začátku až do konce. Nenašla jsem žádná hluchá místa. Už se chystám na další díl.
Krásně napsaný romantický příběh o vzájemné přitažlivosti mezi Violou a Natem, ale hlavně příběh o citlivé duši malé Grace, která touží po mateřské lásce, pochvale a porozumění. Autorka zde velice jemně a poutavě popsala, jak všemi využívaná a ochotná Viola dokázala navázat s Grace krásný vztah a dodat jí tolik potřebný pocit lásky.
Třetí díl rodinné ságy se mi líbil nejvíce. Děj se odehrává v letech 1943 - 46 a líčí nelehký život Charloty, její dcery Hedy, sestry Alice, snachy Florentýny a svérázné vnučky Elisy. Všechny se snaží přežít válku na statku Falkensee, i když má na ně spadeno bývalý Alicin zeť, příslušník gestapa. Když se však blíží Rudá armáda, musí statek opustit a vydat se do neznáma a začít nový život. Kniha byla velice čtivá od první až do poslední stránky.
I pokračování příběhu Hannah a její blízkých se příjemně četlo, i když už nebylo tak emotivní jako Nové nebe. Zajímavě byl vykreslená dějová linka Tristana a jeho matky. První díl mě však oslovil více.
Moje druhá a určitě poslední kniha od autorky. Děj velice předvídatelný, nezáživný, hlavní postavy nemastné, neslané a popis erotické pasáže jsem musela přeskočit, jinak bych knihu asi ani nedočetla.
Čtivý příběh, který může potkat každého, i když jeho vyústění zas až tak běžné není. I když mi Andy připadala trochu naivní a nenadchl mě její vztah k matce a sourozencům, dávám plný počet hvězdiček.
Tento díl mi z celé série přišel asi nejslabší, málo napětí, zbytečně natahovaný děj a začátek moc smutný. Ale špatné to nebylo.
Tuto knihu bych zařadila spíš k těm slabším, i když je zajímavé, jak to vypadalo za 2. světové války v Dánsku. Děj je ale dost zdlouhavý a ne moc poutavý. Mnohem lepší byla kniha Bývali jsme bratři a Houslistka z Berlína.