anovy64 anovy64 komentáře u knih

Tajemství Kosí kavárny Tajemství Kosí kavárny Heather Webber

Dojemný příběh o životě a smrti, přátelství a odpuštění, pomoci druhým, lásce a hledání, okořeněný špetkou magie a kosími dobrotami.

14.09.2024 5 z 5

Zapomenutá zahrada Zapomenutá zahrada Kate Morton

Námět je velice zajímavý a promyšlený, kniha je plná zvratů, ale děj byl na můj vkus zbytečně moc natahovaný a vadilo mi chaotické střídání dějových linek. Méně je někdy více. Určitě to byl zajímavý příběh, ale dost depresivní a nějak mě nedokázal správně strhnout.

12.09.2024 4 z 5

Moje velké řecké léto Moje velké řecké léto Sue Roberts

Příjemné čtení na léto, ale nějakou velkou zápletku nečekejte.

07.09.2024 4 z 5

Láska po řecku Láska po řecku Kat French

Typická přeslazená červená knihovna. Od knihy jsem čekala víc nápaditosti. Děj předvídatelný, nic moc se nedělo, ale když chcete vypnout a nezatěžovat hlavu, je to kniha pro vás.

05.09.2024 3 z 5

Neřízená střela Neřízená střela Mark Greaney

Knihy o Šedém muži jsou jako pohádky pro dospělé. Court je nesmrtelný, má více životů než kočka, sám bojuje proti narkobaronovi a samozřejmě vyhraje. I když je děj nereálný a místy zdlouhavý, kniha se čte dobře a ke konci graduje .

01.09.2024 4 z 5

Výjimečná Výjimečná Katarína Gillerová

Začátek knihy mě moc neoslovil, Diana mi připadala naivní a Alan byl sebestředný egoista. Postupně se však Diana začala měnit a získala si mě tím, jak se po rodinné tragédii zachovala vůči svým nevlastním sourozencům. Místy byla kniha velmi emotivní a čtení jsem si nakonec užila.

27.08.2024 5 z 5

Dvakrát do stejného rybníka Dvakrát do stejného rybníka Klára Czastková

Nebyla to sice top kniha, ale během čtení jsem se sama vrátila do doby svého mládí a studií na vysoké a zavzpomínala na ty krásné a bezstarostné časy. Rudolfa ani Mirka bych ale za partnera nechtěla.

26.08.2024 4 z 5

Obchůdek s poklady Obchůdek s poklady Rebecca Raisin

Druhý díl byl o něco lepší než první, ale že bych byla nadšená, tak to ne. Anouk byla velice naivní. Detektivní zápletka děj trochu osvěžila, i když od začátku bylo jasné, kdo je původcem krádeží a jakou úlohu hraje Tristan.

24.08.2024 4 z 5

Až vysvitne slunce Až vysvitne slunce Debbie Macomber

Krásné čtení, které pohladí duši. Čekala jsem klasickou červenou knihovnu, ale kniha měla mnohem hlubší podtext. Autorka s citem a poutavě popisuje sílu přátelství a lásky. Oceanside je prostě místo, kde se hojí rány.

20.08.2024 5 z 5

Druhý manžel Druhý manžel Kate White

Začátek byl slibný, ale kniha by pro mě byla poutavější, kdyby se děj více zabýval vyšetřováním a důvodem vraždy prvního manžela, než zapracovávat další vraždu, která mi připadala úplně vytržená z konceptu. Proto ubírám jednu hvězdičku.

18.08.2024 4 z 5

Pojízdný krámek snů Pojízdný krámek snů Jenny Colgan

Nenadchne, ale ani neurazí. Námět sice zajímavý, ale zpracování dost pokulhávalo. Kniha neměla žádný náboj. Další knihu už od autorky asi číst nebudu.

16.08.2024 3 z 5

Nelituju ničeho Nelituju ničeho Colleen Hoover

Od Colleen jsem přečetla už více knih, ale tentokrát to nebylo až tak poutavě napsané, jak jiné knihy. Sice se jednalo o dosti vážné téma, ale hned od začátku byl děj předvídatelný a žádný wow efekt se nekonal. Kniha je sice čtivá, ale ničím mě nepřekvapila a některé pasáže byly zbytečně zdlouhavé. Spíš bych ji doporučila dospívajícím, těm se určitě bude líbit, než jako četbu pro dospělé.

13.08.2024 4 z 5

Tichý pláč Tichý pláč Lisa Regan

Knihy od Lisy jsou téměř sázka na jistotu. Některý díl je slabší, některý super, ale celkově opravdu povedená série. Tento díl měl spád, děj byl promyšlený, jen nevím, jestli mám Amy litovat, nebo odsuzovat. Ale jako matka by se asi měla chovat jinak, takže moc sympatií si u mě nezískala.

09.08.2024 5 z 5

Zimní bouře Zimní bouře Karen Swan

Já se vymykám v hodnocení, protože první díl se mi líbil o dost více. Tady jsem se zpočátku nemohla začíst, začátek mi připadal dost nezáživný. Navíc Mhairi mi k srdci nepřirostla, na rozdíl od Effie, které jsem fandila, aby našla štěstí po boku lorda Sholta. Nejdříve byla Mhairi hodně naivní a pak mi byla nesympatická tím, jak se po hlavě vrhla za vlastním "štěstím". Přesto jsem zvědavá, co přinese další díl.

07.08.2024 4 z 5

Všechny květy Paříže Všechny květy Paříže Sarah Jio

Čtivý, silný příběh o lásce, síle, statečnosti, ale i smutku, bezmoci a boje za své blízké. Děj rychle běží a obě dějové linie člověka nutí číst dále, aby se nakonec pěkně propojily. I když je to spíše smutný příběh, celou dobu jsem doufala ve šťastný konec. Pokud chcete zjistit, zda kniha končí šťastně, určitě si ji přečtěte a myslím si, že nebudete litovat.

04.08.2024 5 z 5

Hodinář Hodinář Jeffery Deaver

Děj plný zvratů a nečekaných situací. Sice mi tento díl připadal trochu překombinovaný, ale to neubralo na čtivosti a napínavosti. Rhyme a Sachsová opět skvělí a velice sympatičtí byli noví členové vyšetřovacího týmu - Danceová a Pulaski.

02.08.2024 5 z 5

Někdo z nás Někdo z nás Kristýna Trpková

Zpočátku jsem si říkala, že to je takový psychologický román pro ženy, kdy autorka rozebírá osudy jednotlivých postav, ale po rodinné oslavě to začala být síla a nemohla jsem se od čtení odtrhnout. Konec byl pro mě dost překvapivý.

30.07.2024 5 z 5

Zmiz Zmiz Mary Burton

I tento díl je velice poutavě napsaný. Zajímavé téma a skvěle zpracované. Doporučuji a určitě si nenechám ujít další díl. Autorka píše skvěle, žádná hluchá místa.

29.07.2024 5 z 5

Poslední slovo Poslední slovo Mary Burton

Kniha byla čtivá, měla spád, hlavní hrdinové sympatičtí. Určitě jdu na další díl.

29.07.2024 5 z 5

Mocnější než meč Mocnější než meč Jeffrey Archer

I tento díl byl čtivý a zajímavý, i když do děje bylo dost zamíchané politikaření, ale to se od Archera dá očekávat. Co mi ale dokázalo "pohnout žlučí", byla Sebova počáteční touha po bohatství a Harryho naivita projevená během snahy o osvobození Babakova. Sled jednotlivých událostí mě však opět nutí pokračovat ve čtení dalšího dílu, na který se už těším.

22.07.2024 5 z 5