archivářka115 | Komentáře u knih | Databáze knih

archivářka115 archivářka115 komentáře u knih

Půlnoční růže Půlnoční růže Lucinda Riley

(SPOILER) Knížka se mi moc líbila. Přečetla jsem ji jedním dechem. Krásný a zajímavý popis života Anahity v Indii a v Anglii. Setkání Anahity a Donalda (po jeho svatbě) mě uchvátil. Pohádkový konec Rebeky a Ariho byl předvídatelný.
Všem, kteří mají rádi romantické příběhy, knížku doporučuji.

10.07.2022 5 z 5

Schovej mě v dešti Schovej mě v dešti Jojo Moyes

Bohužel mě tato knížka nijak neuchvátila. Nejvíc mě zaujal závěr, který měl spád. Jsem ráda, že jsem jí už dočetla.

24.03.2022 3 z 5

Dopis Dopis Kathryn Hughes

Knížka se mi líbila. Rychle jsem jí přečetla. Zarazila mě pouze jedna věc.
Před nedávnem jsem si přečetla knížku od Jojo Moyesové - Poslední dopis od tvé lásky. Hlavní hrdinka se jmenovala Jennifer Stirlingová. Knížka byla vydaná v roce 2010.
Jeden z hlavních hrdinů knížky Dopis se jmenoval Billy Stirling.
Originál knížky Dopis byl vydaný v roce 2015.
Nepřipadá vám zvláštní, že oba hrdinové ze dvou knížek mají stejné příjmení a v každé knize hraje jednu z rolí dopis .

20.03.2022 4 z 5

Synové hor Synové hor František Kožík

Příběh se dobře četl, zajímavé fotografie z doby tehdejšího lyžování. Popis vlastního závodu mně připadal trochu zmatený. Dokumenty z doby po vlastním závodu mi přiblížil
historii závodu lépe.

26.02.2022 4 z 5

Sestra Slunce Sestra Slunce Lucinda Riley

Knihu jsem si přečetla, ale kdybych jí měla srovnávat s předcházejícími díly, tak se mi moc nelíbila. Byla zbytečně zdlouhavá, hlavně svými popisy drogových excesů hlavní hrdinky. Líbil se mi popis života v Keni.

17.02.2022 3 z 5

Poslední let Poslední let Julie Clark

Kniha se mi líbila. Dobře se četla. Byla jsem jsem celá napjatá. Ke konci se to zhoršilo. Děj byl trochu zmatený.

25.05.2021 5 z 5

Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

První polovina knížky mě moc nebavila. Otravovalo mě chování manželky Karen. Od poloviny se děj rozjel, takže jsem knížku dočetla během dopoledne. Jsem moc ráda, že jsem autorku objevila.

01.05.2021 4 z 5

Sestra Luny Sestra Luny Lucinda Riley

Sága byla zbytečně rozvleklá. Dala se číst, ale předchozí díly byly lepší.

08.04.2021 4 z 5

Vzorná chůva Vzorná chůva Sheryl Browne

Četla se dobře, ale čekala jsem od ní víc. Připadalo mi , že se spisovatelka snažila co nejrychleji napsat závěr. Bylo to zmatené.

16.03.2021 2 z 5

Ochutnávačka Ochutnávačka V. S. Alexander

Zaujalo mě téma knihy

21.02.2021 5 z 5

Liška Bystrouška Liška Bystrouška Rudolf Těsnohlídek

Knížka , psaná nářečím, ,mě vrátila do doby, kdy jsem byla malá. Operu Leoše Janáčka jsem neviděla. Mrzí mě to. Ráda bych se k ní vrátila.

07.01.2025 3 z 5

Pravda nebyla k dostání Pravda nebyla k dostání Lucie Hlavinková

Velice se mi líbila. Byla napsaná zvláštním způsobem, ve které se přelévala doba.

13.11.2024 5 z 5

Kdo šije u Podolské? Kdo šije u Podolské? Lucie Hlavinková

Knížka se mi velmi líbila. O Podolské jsem věděla, že měla módní salon. Nikdy jsem nepřemýšlela o době, ve které salon existoval. Bylo to moc zajímavé .

21.07.2024 5 z 5

To na tobě doschne To na tobě doschne Ivan Kraus

Skvělá knížka. Nejvíc se mi líbila povídka To na tobě doschne. Je to už dávno, ale i mně máma občas říkala, to na tobě doschne. Po přečtení této povídky jsem se
vrátila do dětství.

05.05.2024 4 z 5

Vražda bez soucitu Vražda bez soucitu Catherine Shepherd

Knížka mě nijak nezaujala. Nemohla jsem se do ní začíst. Vadilo mi, že Julie pořad slyšela hlasy Michaela a nešla se nikam poradit.Takhle se přece nechová lékařka.
Na konci byly dost nepravděpodobné situace.Julie musela vědět, že by neměla sama nikam chodit atd.

07.04.2024 3 z 5

Z deníku kocoura Modroočka Z deníku kocoura Modroočka Josef Kolář

Knížku mám schovanou v knihovně. Doufám, že se bude líbit vnučce, až jí budu číst

26.02.2024 3 z 5

Z pamětí císařova antikváře Z pamětí císařova antikváře Hana Parkánová-Whitton

Historické romány raději čtu než příběhy z Anglie. Tato knížka se mi dobře četla. Od začátku jsem věděla, že je to historická pohádka a tak jsem nad dějem nijak složitě nemusela přemýšlet.

10.02.2024 3 z 5

Vrah je v každém z nás 2 Vrah je v každém z nás 2 Lucie Bechynková

Knížka byla skvělá. Byla napsaná podrobně, laskavě a občas i vtipně. Jedině mi vadí hrozný obal, který mi vadil i v prvním díle. Je mi záhada, proč se pan Štoček vůbec nezmínil o panu Markovičovi. Pan Štoček s ním nikdy nespolupracoval ? Doufám, že vyjde i třetí díl.

04.02.2024 5 z 5

Poslední věta Poslední věta Lisa Genova

Pravdivě autorka popisuje podrobný život člověka, který dostal nemoc ALS. Teoreticky jsem věděla, jak se taková nemoc projevuje, ale nikdy mi nedošlo, jaký je život člověka, který nemocí trpí a život lidí, kteří se o nemocného člověka starají. Myslím, že je důležité, abychom si takové knížky přečetli a poznali šokující podrobnosti nemoci.

29.12.2023 5 z 5

Vražda na hřišti Vražda na hřišti Catherine Shepherd

Musím přiznat, že mě knížka zklamala. Četla jsem jí pomalu a vůbec mě nebavila.
To bude asi poslední knížka, kterou jsem od autorky přečetla.

27.12.2023 3 z 5