archivářka115 archivářka115 komentáře u knih

Přesilová hra Přesilová hra Danielle Steel

Dostala jsem po čase náladu na knížku od D.Steel. Celkem to šlo, pohodová rychlovka.

29.06.2021 4 z 5

Gene Hackman Gene Hackman Ivan Němeček

Gene Hackman patří mezi moje nejoblíbenější herce. Nemůžu zapomenout na film Francouzská spojka , kde hrál detektiva "Pepka".

28.06.2021 5 z 5

Záhadný rukopis Záhadný rukopis Thierry Maugenest

Rychlé čtení do MHD. Nebyla špatná. Naštěstí nebyla zbytečně rozvleklá, taková normální.

27.06.2021 4 z 5

Hoši od Bobří řeky Hoši od Bobří řeky Jaroslav Foglar

Četla jsem jí jako malá holka. Hrozně se mi líbila. Nevím, jak by se mi líbila dnes. Když by se mi "Hochy" podařilo najít, tak bych si knížku určitě přečetla.

22.06.2021 4 z 5

Expedice badatele Věnceslava Brábka do Svrchní Křídy pod Černými lesy Expedice badatele Věnceslava Brábka do Svrchní Křídy pod Černými lesy Jan Sovák

Pro starší děti. Hezky se čte. Obrázky se mi moc nelíbily.

22.06.2021 3 z 5

Její konec Její konec Shari Lapena

Kniha mě nezklamala. Jako všechny knížky byla skvělá, napínavá až do konce.

20.06.2021 5 z 5

Imámova dcera Imámova dcera Hannah Shah

Musím přiznat, že mě knížka zklamala. Připadala mi nevěrohodná. Pokud vím, musí být muslimské dívky panny. Copak by ženichovi nevadilo, že nevěsta není panna ? Potom mi připadalo velice nevěrohodné, že by svojí rodinu pozvala do kostela, když by konvertovala ke křesťanství. Copak by jí nedošlo, že s tím nebudou souhlasit. Jinak jsem obdivovala její odvahu.

17.06.2021 3 z 5

Metamor(d)fóza Metamor(d)fóza Mája Štěrbová

Miniknížka s vtipnými povídkami, která se hezky a rychle přečte.

15.06.2021 4 z 5

Mikrovlnka - Obsluha a recepty Mikrovlnka - Obsluha a recepty Sarah Brown

Mikrovlnka nepatří mezi moje oblíbené přístroje. Knížku jsem si přečetla. Průvodce mě svými radami vyčerpal. Snažil se, aby si mikrovlnku zamilovala. To se nestalo.

13.06.2021 2 z 5

Abychom netloustli Abychom netloustli Jiřina Šejbalová

Z této knížky jsem zjistila, že nepatřím mezi otylé. Při své výšce moje váha vyhovuje. Zajímalo by mě, co by řekli, kdyby si mě prohlédli. Určitě by jim moje postava nevyhovovala . Asi tyto rady už nejspíš moc neplatí.

13.06.2021 1 z 5

Drobné rady pro domácnost Drobné rady pro domácnost Marie Porubenská

Těchto knížek, které obsahují praktické rady mám několik. Většinou patří mezi dárky. Podívám se do ní jednou a to mi stačí.

13.06.2021 1 z 5

Chytrá kuchařka aneb vaříme zdravě a rychle Chytrá kuchařka aneb vaříme zdravě a rychle Kalpesh Panchamatia

Nevím, co mám vařit a mám málo času. Jejími recepty se občas inspiruju, i když se opakují v jiných kuchařkách.

13.06.2021 3 z 5

Anticholesterolová kuchařka Anticholesterolová kuchařka Miloš Velemínský ml.

Protože mám zvýšený cholesterol, tak tyto recepty často používám.

13.06.2021 5 z 5

Ztracený chlapec Ztracený chlapec Dave Pelzer

Zajímalo mě, jak bude David reagovat na svoje pěstouny, když zažil tak hrozné dětství. Myslela jsem, že bude daleko víc problematický. Knížku jsem přečetla opravdu jedním dechem.

12.06.2021 5 z 5

Dokonalá oběť Dokonalá oběť Emma Kavanagh

Nijak mě neuchvátila. Připadalo mi, že se spisovatelka snažila knihu rozšířit, když stále dokola rozebírala psychické problémy hlavní hrdinky. Chování zločince je absurdní. Mizí a náhle se zase objevuje pod jiným jménem. Nikdy jsem nečetla knížku, ve které by měl vrah tolik identit.Toto setkání bylo první a poslední.

09.06.2021 2 z 5

Mám nad tebou moc Mám nad tebou moc Teresa Driscoll

Knížka se mi nijak moc nelíbila. Je zvláštní, že se děj odehrává až po roce. Stačí, že jsem si jí přečetla jednou. Už se k ní vracet nebudu.

05.06.2021

Namlouvání Namlouvání Jan Krůta

I když patří mezi starší, tak jí mám pořád schovanou a čtu si jí každou dovolenou. Většinu příběhů znám zpaměti, ale vůbec mi to nevadí. K dovolené patří.

04.06.2021 5 z 5

Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Musím přiznat, že se mi knížka nelíbila. Také jsem se divila , že dostala takové vysoké hodnocení. Nemohla jsem se do ní začíst a musela jsem se hodně snažit, abych jí vůbec dočetla.

04.06.2021 2 z 5

Československá nová vlna Československá nová vlna Peter Hames

Zajímají mě filmy. Pokud je knížka dobře zpracovaná, tak mně nevadí, že jí napsal cizinec. Je absurdní, že se současné filmy nedají srovnat s filmy, které vznikly ve složité době komunismu.

30.05.2021 5 z 5

1000 nápadů a rad pro kutily 1000 nápadů a rad pro kutily kolektiv autorů

Je zde opravdu hodně rad pro kutily, ale nápady jsou spíš pro šikovné muže. Já se opravdu nikdy nenaučím, jak mám vyrábět poličky, sestavovat nábytek, opravovat auto a podobné složitosti.

30.05.2021 4 z 5