Arianne Arianne komentáře u knih

Dny krve a hvězdného třpytu Dny krve a hvězdného třpytu Laini Taylor

Výborné, po úvodním prvním díle se Karou/Madrigal vrací zpět ke svým chimérám a snaží se odčinit své chyby z minulosti. V druhé linii příběhu sledujeme Akivu a jeho sourozence, kteří pomalu začínají chápat, že šílené nápady jejich císaře musí mít někdy konec. Ale jak docílit míru po tisíciletí nenávistné války? Obě strany "odčiňují" zlo na sobě spáchané a zdá se, že násilí nebude mít nikdy konce.
Jedinou nadějí zůstává Naděje. Kniha plná bolesti, surovosti života a her o životy hýří překvapivými zvraty a potlačovanými emocemi.

19.09.2014 5 z 5

Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Chvílema se to trochu vleklo a jednání některých postav mi přišlo místy nesmyslné, ale je to do detailu promyšlený středověký svět s nádechem veškeré jeho romantické mystiky, jakou si umíme představit a ty stovky stran za to rozhodně stojí.

20.07.2014 4 z 5

Zlatka, děvče od koní Zlatka, děvče od koní Věra Řeháčková

Četla jsem jako dvanáctiletá a je pro mě příjemnou nostalgií, všechny knížky o Zlatce byly krásné, milé, nechybělo přiměřené napětí ani dívčí lásky. Za svou lásku ke knihám vděčím právě trilogii Zlatka :-)

19.07.2014 5 z 5

Zbožňuju Londýn Zbožňuju Londýn Lindsey Kelk

Po trochu slabsi Parizi, opet uzasna kniha plna lasky, pratelstvi a opravdovosti zivota. New York je samozrejme nedostizny, nicmene Londyn se mi libil o dost vic nez Pariz, kde byly Angelininy extempore neuveritelne a vyumelkovane. Londyn je svezi vypraveni ne o idealnim partnerovi, ktery vas za kazdych okolnosti podrzi. Spis resi slozitost vztahu mezi matkou a dcerou, jak skloubit dve pritelkyne, co jsou jako voda a ohen a kde najit hranici mezi nesobeckym podporovanim a skutecnou potrebou nechat se podporovat.A protoze zrovna sama resim svatbu, byla pro me uzasnym nashledem.

17.06.2014 5 z 5

Dívka, která sahala po hvězdách Dívka, která sahala po hvězdách Sarah Addison Allen

Moc prijemne cteni, zpocatku trochu zmatene, ale neni divu.Tahle utlounka knizecka je plna silnych pribehu.

14.06.2014 4 z 5

Sedm Tibeťanek - Tajemství chuti do života Sedm Tibeťanek - Tajemství chuti do života Gerti Samel

Celkem prijemna knizka o zivotnim stylu, kde se dozvime o komplexnosti tibetske mediciny, kde se vsechno resi v celistvosti a nikdy se nezaobira jen dilcim problemem. Je pravda, ze ve finale se o nasem konkretnim zdravem zivotnim stylu nedozvime vic, nez uz vime, ale zasadni je zde opravdu dukladny predel mezi tipy. Pocatecni test je velmi konkretni, zameruje se na fyzickou stavbu, fyzioloficke projevy, charakter i reakce na ruzne situace. Odevsud se na nas vali privaly informaci o tom, jaky je ten "spravny zivotni styl",ale tyto rady jsou usite na miru presne podle toho, jaky clovek jako celek je. Kdo tape a nevi presne, cemu verit, potrebuje se zorientovat v dzungli informaci nebo jen stravit odpoledne se zajimavym ctivem, rozhodne doporucuju.

04.06.2014 3 z 5

Prorok Prorok Amanda Stevens

Dokonalý závěr, ale potom, kolik času člověk strávil s Amelií Grayovou, už ani nic jiného říct nelze. na všech rovinách příběhu se vracíme zpět k prvnímu dílu. A ačkoli se celý příběh odehrával v duchu posunout se a oprostit, zde se před námi rozkrývá temná minulost všech figurek. Nikdo z nich se nemůže posunout, dokud se nedořeší staré křivdy, viníci nebudou odhaleni a obětem nebude umožněno postoupit. Teprve potom se svého očištění dostane i živým.

Království Království Amanda Stevens

Výborné pokračovaní nakousnutého příběhu. Stevensová je skvělá vypravěčka, která si libuje ve vrstvení příběhu do několika rovin a nepotřebuje příliš místa proto, aby vše rozkryla a vyřešila. Před Amelií se konečně rozkrývá pravda o jejím původu a ona tak získává odpověď na věčnou otázku: Proč já?
Všechny důležité věci, nedořešené v Okřídlené duši, se odehrávají na pozadí detektivního příběhu, který přes všechnu svou mystičnost a tajemství není ničím jiným, než podlou vraždou. Ale Amelie získává nedocenitelného ochránce a přátele, kteří díky ní najdou novou cestu.

Okřídlená duše Okřídlená duše Amanda Stevens

Velmi povedeně vykreslený příběh ženy, kterou odlišnost obrala o většinu sociálních kontaktů. Je zde mystika natolik jemná, aby člověk neměl nejmenší pochyby. Tajemno a napětí, které nás nutí číst dál a zanedbávat všechny ostatní povinnosti včetně spánku. A romantika podaná s takovým citem a mírou, že i člověk, který nevyhledává červenou knihovnu, bude chtít víc.
Okřídlená duše je kniha sama o sobě, svébytná, kouzelná, střízlivá a láskyplná. Najdeme několik vrstev příběhu a ohromné plus je, že povrchní detektivní motiv je v této knize ukončen. Jediné, co zůstává nedořešené, jsou jemné nuance jakoby napozadí: Jaký je skutečný smysl Améliiných schopností, když se zdá, že to, čemu celý život věřila, nebude tak úplně pravda? A bude ochotná porušit všechna pravidla a dojít si pro svého osudového muže?

Magie krve Magie krve Tessa Gratton

Moc hezky vykreslený příběh o tom, jak může být objevování vlastních kořenů strastiplné a poznamenané mnohou bolestí. Čte se to úplně samo, situace přirozeně vyplývají, střídání vypravěčů nám ještě víc oživuje příběh, který by jinak působil ploše a zmateně. Sfoukla jsem to za dva dny a ještě u toho zvládla pracovat.

27.04.2014 4 z 5

První hrob napravo První hrob napravo Darynda Jones

Velice svěží, krásně čtivé s inteligentní detektivní zápletkou a moc sympatickou hlavní hrdinkou. Najdeme zde napětí, romantiku, nadpřirozeno a břitký humor, který občas působí trochu drsně, ale nádherně dokresluje charakter postav.

26.04.2014 4 z 5

Dcera čisté krve Dcera čisté krve Anne Bishop

Je to podivny a lehce zmateny svet, kde vladnou sadisticke zeny, zneprateluji si muze a pak jsou nuceny je jeste trvdeji ovladat.Ale nic netrva vecne a co se stane, az se ten nejmocnejsi a nejzurivejsi osvobodi? To se dozvime v pristim dile.
Pribeh je zajimavy a celkem neotrely, nicmene styl vypraveni je misty zmateny a az zbytecne komplikovany. Nez se pustim do pokracovani, chce to trochu oddechu.

22.04.2014 3 z 5

Čarodějka stínů Čarodějka stínů Kalayna Price

Celkem příjemné čtivo, zpočátku se to trochu vleklo a některé věci byly už trochu přehnané (opravdu se město, ve kterém žije čarodějka se schopností povolávat mrtvé, muselo jmenovat Nekros?), ale jakmile si člověk zvykl na tón knihy, události nabraly spád a četlo se to celkem samo. Je to taková kombinace Mercy Thompson a Rachel Morgan.
K dalším dílům se časem asi vrátím, ale nedočkavostí rozhodně nehořím.

16.04.2014 3 z 5

Když běhá žena Když běhá žena Alexandra Heminsley

Velmi pěkná motivace. Nejedná se ani tolik o příručku, jako spíš o shrnutí zkušeností maratónské běžkyně, která také někdy musela poprvé vyjít ze dveří a rozběhnout se po chodníku na odiv zkušenějším kolegům. Alexandra nás provede jejími zkušenostmi s výběrem bot, podprsenky a rtěnky tak, abychom měli dobrý pocit z toho, že každý den vybíháme a nemáme jistotu, že nezkolabujeme a dokážeme se vrátit zpátky.
V druhé části knihy nám autorka přiblíží ženy, které musely bojovat se společenskými zvyklostmi a pravidly a vybojovat si své práno na to vyběhnout po boku mužů v závodě. Dozvíme jaké nejčastější problémy běžce trápí, abychom je dokázali rozpoznat od té obyčejné bolesti, které se nevyhneme. Jak správně našlapovat, abychom netrpěli více než je nutné a jakými cviky běhání doprovodit.
Osobně mi trochu chyběl více rozepsaný úvod, takové ty prvopočátky, kdy se strachem vybíháte a v půlce trasy nevíte, jestli vlastně chcete druhý den vyběhnout znovu. Vícero povzbuzení a nějaká ta užitečná rada, jak se přemoci a vytrvat by určitě nebyla na škodu.
Hlavní, co si z knihy odnáším je, že běhání je dokonalý antistres, nicméně není pro zábavu, není to legrace a zatraceně to bolí.

26.03.2014 3 z 5

Bez naděje Bez naděje Colleen Hoover

Musím říct, že jsem k této knize přistupovala s velkým očekáváním, ale na rozdíl od mnohých mě ani trochu nezklamala. Je to krásný, dojemný příběh o tom, jak si šrámy z dětství neseme celý život a nic na světě není černobílé. Je jednoduché vidět věci jednostranně a buď je přijmout nebo odmítnout, ale Sky dokáže na vše kolem sebe nahlížet ze všech barev duhy, což ji jako sedmnáctiletou činí neskutečně dospělou. Příběh je psaný s ohromným citem, bez zbytečných řečí kolem, takže čtete jedním dechem a díky retrospektivním kapitolám víte dříve než Sky, co odhalí další pohřbená vzpomínka.
Rozhodně to není kniha jen pro mládež, na své si přijdou i dospělí, jen varování pro rodiče - můžete se stát paranoiky vůči sousedům.

16.03.2014 4 z 5

Lásko, kde jsi? Lásko, kde jsi? Nick Spalding

Kniha je plná jemného humoru, inteligentních dialogů a krásných životních situací. Autor využil zkušenosti nejen své, ale i své ženy a přátel a vytvořil nádherný, vtipný i nostalgický román o randění a hledání toho pravého/té pravé. Píše formou deníku, střídají se zápisky Laury a Jamieho, takže máme možnost jejich společné prožitky vnímat z obou stran a nahlédnout do myšlenek obou aktérů.
Zprvu jsem se bála velmi "růžové" obálky, která ve mě evokovala představu slabomyslné červené knihovny, ale opak je pravdou. Jedná se velmi inteligentní román, psaný svižným, chvílemi až nevybíravým jazykem, který potěší a zvedne náladu v jakémkoli rozpoložení.

27.02.2014 4 z 5

Spálená mrazem Spálená mrazem Patricia Briggs

Po slabším Říčním znamení se autorka vrací v plné síle a opět to stojí za to... Jediná chyba na knihách Patricie Briggs je, že je člověk přelouská za den a pak se rok a půl těší na další.

30.12.2013 5 z 5

Sára. Kniha první Sára. Kniha první Esther Hicks

Úžasná, milá, kouzelná, pravdivá a dokonale vykreslená...Sára nejen ze má spoustu otázek, ale také je uvězněná ve způsobu myšlení, jakému jsme od malinka vystaveni. Ačkoli chápe význam toho, co ji moudrý Šalamoun učí, přesto jí činí potíže udržovat si stálou hlasinu pozitivní energie a řídit se zákonem přitazlivosti.
Tato kniha není výjimečná svým obsahem, najdeme zde vše, co v každé knize o zákonech přitažlivosti a pozitivní energii. Výjimečna je svou formou, kdy nás povzbudí i ve chvíli, kdy se nám nedaří, uklidní nás ve chvílích rozbrojů, nedovolí abychom o sobě pochybovali, protoze jediný, kdo může rozhodovat o tom, co je dobré a co špatné, jsme jen my sami. A také nás presvědčí o tom, ze ať se situace jeví jakkoliv, vsechno je v nejlepším pořádku.
Vřele doporučuji všem, kdo se chtějí napojit na svůj nekonečný zdroj pohody.

03.11.2013 5 z 5

Stín noci Stín noci Deborah Harkness

O dost slabší než první díl, hrdinové se vyrovnávají se svými starými a novými já. Tento proces se odehrává na pozadí víceméně napínavých událostí, které se odehrávají v rychlém sledu za sebou, bohužel tak děj působí dost nekoordinovaně, roztříštěně a jaksi neuvěřitelně. Všichni se o Dianu zajímají, ale jejich zájem působí nepřirozeně a postrádá pevný základ. Matthew je naproti tomu dost nepříjemný, sympatickou majetnickost vytřídala protivná zakomplexovanost. Nicméně pořád věřím, že to byl jen slabší střed výborné trilogie a čekám strhující závěr.

30.10.2013 3 z 5

Ztracená knihovna Ztracená knihovna A. M. Dean

Tak nevím, jestli je to tou knihou nebo jen mým přemrštěným očekáváním, ale trochu mě tedy zklamala. Hned od začátku je neuvěřitelně ukecaná podrobnostmi, které mohou být zajímavé, ale rozhodně nejsou nijak podstatné. Čekala jsem akci, děj, napětí, ale nic z toho se nekonalo. Dalším mínusem je přehršel postav, autor nevyjevuje, ke které straně patří a krom jmen jim dává ještě důmyslné přezdívky (vtipné jsou postavy pracující pro dvě strany, to pak mají i dvě přezdívky), že se absolutně neorientujete v tom, kdo je kdo, a pokud náhodou vystupuje v nějaké scéně na vlastní pěst, už vůbec nemáte šanci zjistit, že je to ta osoba, pokud ovšem nechcete listovat o dvacet stran zpět.
knize se nemůže upřít velmi poutavý námět, ale rozvleklost, s jakou je napsaná, jej úplně utopila. Škoda.

17.08.2013 2 z 5