Aribana Aribana komentáře u knih

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Mě knížka zaujala, alespoň zase něco jiného, než jen klasické detektivní příběhy, kterých je všude dost. Je to zcela zajímavý žánr alespoň pro mě.

17.09.2021 5 z 5

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Tahle kniha si získala trvalé místo v mojí knihovně. Už jsem ji jednou četla a moc se mi líbila. I když se jedná o nepopulární milník v našem životě, tak je napsaná velmi citlivě a zajímavě. Detektivek je všude dost a toto je téma, o kterém se nepíše zrovna snadno. Přesto je hlavní hrdinka se svým lehkým humorem alespoň trochu nad věcí. No a když kniha dokáže pohltit do děje, zaujmout a dokonce i dojmout, tak si asi zaslouží pochválit

09.03.2023 5 z 5

Vejce a já Vejce a já Betty MacDonald

Humorná kniha? A proboha čím? Vždyť ta žena, o které se píše v této knize, je spíše nešťastná.

12.01.2022 2 z 5

Jednou nohou v blázinci Jednou nohou v blázinci Simona Monyová (p)

První kniha, kterou jsem od této spisovatelky přečetla a musím říci, že mě celkem mile překvapila. Je vtipně napsaná a některé obraty mi vykouzlily úsměvy na tváři.

13.11.2022 5 z 5

Matka Davida S., narozeného 3. července 1959 Matka Davida S., narozeného 3. července 1959 Yvonne Keuls

Tuto knihu by si měl přečíst každý, než sáhne po drogách. Každý by si měl uvědomit, co tím působí hlavně svému okolí a nejbližší rodině. Pokud sám člověk nechce skončit, ostatní mu v tom nedokáží zabránit. Platí i pro alkohol a ostatní.

01.06.2021 4 z 5

Vraždy podle abecedy Vraždy podle abecedy Agatha Christie

Agáta Christie prostě nezklame, nečekaný zvrat a konec. Napínavé až do konce.

20.10.2023 4 z 5

Vraždy podle abecedy Vraždy podle abecedy Agatha Christie

Dobře se mi četla tato detektivka od Agáty Christie. Ač celý příběh vypadá zdánlivě jednoduše, závěr opravdu překvapí.

14.10.2023 4 z 5

Pudlenka aneb Měl jsem psa a kočku Pudlenka aneb Měl jsem psa a kočku Karel Čapek

Barvitě vyprávěné a úsměvné. A pak ta Čapkova mnohočetnost vyjadřování

13.06.2024 3 z 5

Rozmarné léto Rozmarné léto Vladislav Vančura

Kniha mě vůbec nebavila, to nesourodé vyprávění, kolikrát jsem se v ději ztrácela. Těžkopádnost češtiny, kterou vydavatele zachovali záměrně, tomu ještě napomohla, že k této knize se rozhodně už nikdy nevrátím. Bohužel, asi každý vidíme perly v české literatury někde jinde

11.05.2023 ztráta času

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Zaujala a líbila se mi.

20.03.2021 5 z 5

Pohádky z tisíce a jedné noci Pohádky z tisíce a jedné noci František Hrubín

Soubor hezkých pohádek, které se hezky čtou i dospělému

20.03.2021 3 z 5

Na vlnách odvahy a dobrodružství Na vlnách odvahy a dobrodružství Otakar Batlička

Četla jsem jí jako malá holka za “komančů” a mě se moc líbila, takový český dobrodruh Jack London

23.12.2019 5 z 5

Muž, který maloval mandlovníky Muž, který maloval mandlovníky Johannes Mario Simmel

Moc hezké a zajímavě poutavé čtení jedním dechem

22.12.2019 5 z 5

Předčítač Předčítač Bernhard Schlink

Silný a zajímavý příběh. Přečetla jsem se za ujetím a jedním dechem.

18.04.2024 4 z 5

Opravdová láska Opravdová láska Robert Fulghum

Krásná knížka s hezkými příběhy.

01.10.2022 5 z 5

Děti s cedulkou Děti s cedulkou Zdeněk Karel Slabý

Při čtení knihy, jsem byla v myšlenkách a představách s těmi dětmi, jako matka si neumím představit, kdyby mi měl někdo vytrhnout mé dva syny z náručí a odvléci je Bůh ví kam...

30.12.2019 4 z 5

Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Vynikající, jsem ráda, že jsem na tuto sérii narazila

23.12.2019 5 z 5

Vážka v jantaru Vážka v jantaru Diana Gabaldon

Po delší době mohu s čistým svědomím říci, že mě tato série pohltila. Konečně něco jiného, než detektivky! Vřele doporučuji

22.12.2019 5 z 5

Porodní bába Porodní bába Katja Kettu

Chvilkama jsem se ztrácela v myšlenkách a přemýšlela, kdo z hlavních hrdinů je “mimo”

22.12.2019 2 z 5

Dobrodružství veverky Zrzečky Dobrodružství veverky Zrzečky Josef Zeman

Četla jsem tuto knížku jako dítě a moc se mi líbila, dokonce jsem si nakreslila i stejné obrázky z této knihy. Teď jsem jí četla vnoučkovi a moc se mu líbila. Takže má stále místo v mé knihovně.

01.07.2024 5 z 5