aruba aruba komentáře u knih

Učebnice sebelásky Učebnice sebelásky Lucie Kolaříková

Skvělá knížka. Už jen číst si v ní mě naplňuje klidem, a to mě přesvědčuje o tom, že když se někdo začne věnovat sám sobě a bude poctivě zkoušet všechna cvičení a meditace, které kniha nabízí, tak se opravdu posune někam dál a časem sebelásku najde. Věřím tomu, a jdu se do toho pustit. Doporučuji všem, kteří si myslí, že "sebevědomí" je sprosté slovo, což je v našich končinách asi skoro každý.

28.06.2017 5 z 5

Následuj svůj vnitřní kompas Následuj svůj vnitřní kompas Barbara Berger

V knize se dá najít několik dobrých myšlenek, a něco si z nich vzít, ale připadá mi, že spousta věcí se zbytečně opakuje a autorka by taky nemusela upozorňovat na své další knižní tituly na konci skoro každé kapitoly.

29.05.2017 3 z 5

Losí hovno Losí hovno Lars Simon

Bláznivé, vtipné, zábavné. Přesně můj šálek kávy.

02.03.2017 5 z 5

Najděte si svého marťana Najděte si svého marťana Marek Herman

Užitečné čtení o tom, jak se chovat k sobě, lidem ve svém okolí a především k dětem. Je smutné, že je naše společnost zaměřená na chyby a kritiku daleko více než na úspěchy a chválu. A ještě smutnější, jak taková kritická slova, která na svou osobu slyšíte v dětství mohou negativně ovlivnit celý zbytek vašeho života.

26.05.2016 5 z 5

Střevo není tabu Střevo není tabu Giulia Enders

Velice užitečná knížka plná důležitých a zajímavých informací podaná zábavnou a místy i dost vtipnou formou.

23.03.2016 5 z 5

Sapiens: Úchvatný i úděsný příběh lidstva Sapiens: Úchvatný i úděsný příběh lidstva Yuval Noah Harari

Velice zajímavý, i když ne příliš lichotivý pohled na lidstvo, jeho historii, přítomnost i jeho pravděpodobné směřování v budoucnu.

06.09.2015

Devět rostlin touhy Devět rostlin touhy Margot Berwin

Kniha je ideální pro milovníky rostlin, především těch exotických, pro ty, kteří mají rádi dobrodružné výpravy do neznáma se špetkou magie a v neposlední řadě pro ty, kteří touží změnit svůj život.

20.03.2015 4 z 5

O kousek šťastnější O kousek šťastnější Derren Brown

Moc hezká knížka, opravdu užitečné rady a myšlenky, které opravdu dokáží uklidnit. (Aspoň na tu chvilku, než je člověk zapomene, takže je dobré mít knížku někde na blízku a občas si ta moudra připomenout :-).)

24.06.2022 5 z 5

Stačí jen chtít Stačí jen chtít Joelle Charbonneau

Chvíli mi trvalo než jsem se začetla, ale pak se to rozjelo tak, že jsem měla problém se od knížky odtrhnout. Konec překvapivý, i když podle mně trochu přitažený za vlasy. V každém případě byla většina knihy napínavá, takže hodnotím kladně.

14.12.2017 4 z 5

Němý Němý Andrew Taylor

Trochu moc zdlouhavý a pomalý rozjezd, ale konec super, napínavý.

11.11.2017 3 z 5

V posledním tažení V posledním tažení Jim Butcher

Skvělá, vtipná a napínavá. Jako ostatně všechny díly, takže standardní Dresden.

12.10.2017 5 z 5

Z pohledu jezevčíka Z pohledu jezevčíka Frauke Scheunemann

Vtipný příběh o malém jezevčíkovi, který se poté, co se dostane z útulku ke své nové paničce, snaží za pomoci mouder zkušeného kocoura pochopit lidi a jejich komplikovaný svět.

18.09.2017 4 z 5

Hoď to za hlavu...místa je tam dost Hoď to za hlavu...místa je tam dost Alexandra Reinwarth

Velmi vtipně napsaná knížka, která sice nepřináší žádné nové převratné informace, ale může pomoci alespoň trochu inspirovat všechny věčné "řešitele" ať taky někdy zkusí dělat to, co chtějí oni a ne to, co od nich očekávají ostatní.

02.09.2017 4 z 5

(Ne)Šťastné konce (Ne)Šťastné konce Jim Hines

Knížka se dobře četla, místy napínavá, místy vtipná. Doporučuji všem, kteří mají rádi trochu akčnější pohádky a taky všem feministicky založeným jedincům, protože tentokrát jsou to princezny, které zachraňují prince z nesnází :-)

27.06.2017 4 z 5

Měsíční píseň Měsíční píseň Patricia Briggs

Nic nového pod sluncem, příběhů o vlkodlacích, upírech a jiné havěti je poslední dobou hodně. Ale tahle knížka je vážně moc dobře napsaná a velice čtivá a hlavní hrdinka je dostatečně sympatická na to, abych jí fandila při jejích záchranných výpravách a boji se zlými nadpřirozenými obludami všeho druhu.

18.02.2017 4 z 5

Tady byla Britt-Marie Tady byla Britt-Marie Fredrik Backman

Ze začátku byla kniha vtipná a odlehčená, ale ke konci už se postupně měnila spíše v drama. A konec byl, jak by řekla hlavní hrdinka, poetický. Bylo to docela působivé, ale stejně by se mi asi líbilo trochu jiné zakončení. Každopádně příběh hodně připomíná Muže jménem Ove, hlavní hrdinka je taková jeho ženská verze.

21.12.2016 3 z 5

Ryba jménem Ian Ryba jménem Ian Bradley Somer

Moc hezky vymyšlený příběh o více či méně osamělých obyvatelích jednoho velkého domu, rybce-skokanovi a jednom pokaženém výtahu. V knížce taky zaujme originální pohyblivý obrázek skákající rybičky na okrajích stránek (když rychle zalistujete stránkami).

19.05.2016 4 z 5

Pozdvižení v klášteře Pozdvižení v klášteře Donald E. Westlake

Skvělá knížka, vtipná, napínavá a navíc s opravdu zábavnými hlavními postavami, kterým člověk fandí, i když to nejsou žádní svatouškové.

09.05.2016 5 z 5

Řeky Londýna Řeky Londýna Ben Aaronovitch

Vtipná a poutavá kniha, ale spíše než staršího Harryho Pottera mi připomíná mladšího Harryho Dresdena z knižní série od Jima Butchera.

22.04.2016 4 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Čtivá kniha, ve které mi postupně připadaly podezřelé z oné vraždy snad všechny postavy, které se tu vyskytovaly. Navíc díky nápovědám v podobě myšlenek a vzpomínek jednotlivých ženských postav můžeme pachatele vypátrat ještě dříve, než hlavní hrdinka, a můžeme tudíž ze sebe mít skvělý pocit, že nám to tak pálí :-).

03.02.2016 4 z 5