Ashi Ashi komentáře u knih

Hrana rozkoše Hrana rozkoše Eve Berlin

Tahle knížka mě zklamala. Pořád jsem se těšila na sadomasochistické scény a všude tam byl jen "běžný" sex.

24.10.2015 3 z 5

Základní kniha o čakrách Základní kniha o čakrách Shalila Sharamon

pěkně a jednoduše napsané. Myslím, že ideální kniha pro seznámení.

14.09.2015 4 z 5

Dalajlamova kočka: Zákon kočičí přitažlivosti Dalajlamova kočka: Zákon kočičí přitažlivosti David Michie

Dalajlámova kočka je pro mě prostě srdcová série. Vůbec jsem nečekala, že vyšel další díl. Při čtení knihy mám prostě příjemné pocity, vlastně docela podobný jako při ASMR.

07.01.2025 5 z 5

Ohař & liška Ohař & liška Frost Kay

Kniha mě zaujala obálkou i anotací. Slizký král a hrdinka, jež se snaží splnit nesplnitelný úkol, to je dokonalý začátek. Ale ty provokace mezi hlavními postavami to prostě nebylo ono. Občas mi přišlo, že tam bylo až moc žvanírny. Přesto jsem přečetla i druhý díl.

07.01.2025 2.5 z 5

Historky z Tinderu 2 aneb Láska, sex a ten pravý nikde Historky z Tinderu 2 aneb Láska, sex a ten pravý nikde Lucie Macháčková

Výrazně lepší než 1. díl. Bavilo mě, že byly kapitoly uzavřené, což se dneska už vidí málokdy. Nic mě nenutilo číst dál a proto jsem ke knize sáhla vždy když jsem měla chuť si prostě jen pár historek přečíst.

07.01.2025 4.5 z 5

Draví a krvežízniví Draví a krvežízniví Jo Walton

Přečetla jsem čtvrtinu knihy. Mám pocit, že jí nejvíc škodí to, že od draků lidé očekávají něco jiného.
První kapitola byla zajímavá a v podstatě částečně šokující v tom, jak zde bylo popisováno požírání nebožtíka. Premisa světa, kde je dračí maso velice žádané, žene Darwinův výběr do extrému. Myšlenka by to mohla být zajímavá, popis dračí kultury mě zaujal, bohužel ho tam nebylo dost na to, abych četla dál.

Z příběhu je bohužel příliš cítit viktoriánský román, který v tomto případě působí jako kronika a suchý popis vztahů mezi šlechtou. Poměrně záhy tak čtenář ztrácí pocit, že čte o dracích, ale připomíná to spíše běžné lidské pletichy bez špetky magie. Ústřední téma příběhu tak zůstává boj o moc.

23.10.2023 2 z 5

Sto skořápek podruhé Sto skořápek podruhé Pavel Skořepa

Krátké čtivé texty! Některé vtipné, ale občas jsem si říkala "cože?"
Popravdě, čekala jsem to trochu lepší, ale některé stály za to.
Počítala jsem si slova, fakt se vešel do stovky, vždycky.

23.10.2023 3 z 5

Cesta: Veľká panda a malý drak Cesta: Veľká panda a malý drak James Norbury

Oproti 1 dílu, je zde jasný příběh. Stále zůstávají krásné ilustrace a příjemný popis. Obě 2 knihy mi přijdou překrásné

31.07.2023 5 z 5

Proroctví Proroctví Kristina Hlaváčková

Nečetla jsem předchozí trilogii, začátek tak pro mě byl zmatečný. Zvládla jsem ovšem obsah zapomenout. Konec byl povedený, ale vlastně "se nic nestalo". Staré zlo se nevyřešilo. Je to první díl? Velká bitva se nekonala :( sice ke zvratům došlo, ale vlastně nic.

19.02.2023 3 z 5

Magie havranů Magie havranů Margaret Rogerson

Hlavní důvod, proč se hrdinka vydává na cestu s dotyčným princem je totálně nesmyslný. Je z toho cítit, že je autorka potřebovala poslal na dlouhou cestu a nevěděla jak.
Dialogy opět super. Proměna z nenávisti na lásku je skoková a nepřirozená.
Konec je bohužel zase bizardní a divný. Autorka opakuje motiv ve všech knihách.

10.02.2023 4 z 5

Kouzla rodu Thornů Kouzla rodu Thornů Margaret Rogerson

Začátek zajímavý, ale od půlky knihy jsem netušila jaký je cíl a jak to vlastně má zkončit?!
Autorka umí krásné dialogy a psychologii postav, bohužel děj a hůavní zápletka je slabá. A vyvrcholení knihy je deux ech machina. Prostě prásk a vyřešeno, samo. To nené dobré.
Protože jsem četla od autorky už třetí knihu všimla jsem si, že mají stejný základ. Vždycky je to holka co se zamiluje do mocného kluka a ten je na ní nejdřív protivný a pak si dá říct. Třikrát totéž v různých kulisách.

10.02.2023 3 z 5

Serafína a drak Serafína a drak Ivana Nováková

Děj mi trochu zapadl při čtení ostatních knih.

10.02.2023 3 z 5

Dračí nevěsta Dračí nevěsta Katherine Luka (p)

Tenhle styl mi sedl. Ale je to tím, že mám ráda příběhy typu "drzá hrdinka" a "mocný mág".
Je pravda že vsuvky z minulosti mi přišly zbytečné a občas jsem je i přeskakovala.
Dialogy super.

10.02.2023 5 z 5

Umění války Umění války Sun-c'

Při přečtení to zní tak jasně! Ale normálně bych to do kupy nedala.

10.02.2023 4 z 5

Dcera zimy Dcera zimy Vladimíra Šebová

Skvělé :) Poslední dobou jsem četla víc knih, ale tahle mě zaujala nejvíc.
Příběh příjemně utíká a děj dává smysl.

Konec mě trochu mrzel, protože mi nepřišel úplně šťastný a naplňující.

Dvě časové linky se dobře proplétaly a dávaly smysl.

06.08.2022 5 z 5

Chovejte se jako Darth Vader Chovejte se jako Darth Vader Gwendal Fossois

Bavilo mě to :)
Popravdě mě nikdy nenapadlo se nad psychologií postav zamyslet víc.
Najednou to dává smysl.

06.08.2022 5 z 5

Milované a obávané Milované a obávané Kate Hodges

Čekala jsem něco jiného. Čekala jsem historický popis bohyně a z toho vyplývající psychologické vlastnosti. Kniha mi ale přišla jen ve smyslu, že každá bohyně je vlastně úžasná, silná, důležitá a nepochopená a totéž tam bylo 70x.
Ilustrace byly krásné.

06.08.2022 2 z 5

Vědecká vysvětlení nejbizarnějších způsobů smrti Vědecká vysvětlení nejbizarnějších způsobů smrti Cody Cassidy

Některé varianty byly dost podobné a opakovaly se. Nepřečetla jsem tak všechno. Místy zajímavé :)

06.08.2022 3 z 5

Krevní msta Krevní msta Petra Machová

(SPOILER) Jsem v rozpacích.
Druhý díl byl úžasný a končil v nejlepším.
Tady jsem čekala pěkné rozehraní jejich útěku - a ne prostě jen, že zdrhnou hned na prvních několika stranách.
Dvě různé dějové linky se pěkně mezi sebou prokládaly a nutily číst stále dál.
Přišlo mi však, že se většinu knihy jen cestovalo od města k městu.
V rámci celé knihy je popisován Alar jako vládce všech bestií pomalu ovládající celý svět - a tomu nedopovídá konec - kde je zabit v malé základně pár nepřáteli. Příběh se točil k tomu, že už spojenců moc nezbývá a nakonec přesně zničí nepřítele až moc snadno.
Těšila jsem se na epickou bitvu - nakonec to bylo dost rychle, vlastně se dá říct, že finální bitva se odehrála až na posledních 50 stranách. Na druhou stranu už tam bylo míň myšlenek na znásilnění :D
Několik otázek zůstalo nezodpovězeno:
Jak utekla Nayklín?
Versen a Siona zemřeli při rozdělení duší?
Jaký původ měla královna Vassarů, proč měli takovou moc, kde se to vzalo?

24.06.2022 3 z 5

Bohové a monstra Bohové a monstra Shelby Mahurin

(SPOILER) První díl byl super.
Druhý díl jsem musela přeskakovat, dlouhé pasáže kde se nic nedělo.
Tento díl byl někde mezi.
Některé myšlenky byly celkem chytré (posednutí, paměť). Konec však nepůsobil nikterak grandiózně. Ostatně jak moc cool je nejmocnější čarodějnici omráčit a pak podříznout, když se nemůže bránit - to není žádný epický souboj!
Smazání paměti se mi líbilo, ale byla za tím snaha okopírovat seznamování prvního dílu.

27.04.2022 3 z 5