astroweb Online astroweb komentáře u knih

Já, rytíř Já, rytíř František Niedl

Pokračování historického příběhu z doby Jana Lucemburského. Přečetl jsem s obtížemi, jiné autorovy knihy jsou mnohem podařenější.

04.05.2020 2 z 5

Postrach Arkansasu Postrach Arkansasu Max Brand (p)

Příjemně oddychové čtení, čtivost zvýšená současnou úpravou češtiny. Tak zase někdy, musím dodat, že se mi tento western líbil víc, než Zane Grey.

25.04.2020 3 z 5

Říše Říše Roman Bureš

To tedy byla jízda ! Mnohem drsnější než Inferium, protože mnohem více uvěřitelnější. Rozhodně žádný oddych. Autor překonává sám sebe, doufám, že píše už něco dalšího.

23.04.2020 5 z 5

Pohřbení Pohřbení Graham Masterton

Skvěla krimi, můj oblíbený autor, který nemůže zklamat. Dosti drsné, finále velice napínavé, doporučuji.

22.04.2020 5 z 5

První padlí První padlí Volker Kutscher

Skvělý historicko detektivní román. Jsem moc rád, že jsem tohoto autora pro sebe objevil, líbí se mi jeho styl, historické politické reálie předválečného Německa.

18.04.2020 5 z 5

Příběh staré šperkovnice Příběh staré šperkovnice Marie Macková

Nebylo to docela špatné, zajímavý námět z 19. století, ale hůře si mi kniha četla, protože měla málo oživující přímé řeči, odstavce byly tím pádem nepříjemně dlouhé.

14.04.2020 3 z 5

Naslouchám chvění země Naslouchám chvění země James Hadley Chase (p)

Oblíbený můj autor, jednou za čas. Nápadité, krátké, příjemně odpočinkové.

06.04.2020 4 z 5

Tichá modlitba Tichá modlitba Angela Marsons

Super detektivní příběh, v pořadí od této autorky třetí, ale tenhle považuji doposud nejlepší.

04.04.2020 5 z 5

Dům na samotě Dům na samotě Michaela Klevisová

Klasická česká novodobá detektivka, psychologie postav, nic moc napínavé, na můj vkus tentokrát až příliš složitě propojené osudy hlavních postav.

01.04.2020 3 z 5

Zahrada bestií Zahrada bestií Jeffery Deaver

Vynikající historický román z předválečného nacistického Německa, dost jiný Deaver, kterého mám rád, líbí se mi, ale tohle bylo dosti jiné, skvělé !

01.04.2020 5 z 5

Deníky cizince Deníky cizince Elly Griffiths

Velmi příjemné čtení, tajemství, knižní prostředí, to všechno mám v knihách rád. Konec trochu odbytý, myslím pachatele, ale jinak opravdu pohoda.

25.03.2020 4 z 5

Kaštánek Kaštánek Søren Sveistrup

Skvělá detektivka, i když musím napsat, že námět není příliš ojedinělý, zvláště u severských krimi.

20.03.2020 4 z 5

Agatha Christie: Životopis Agatha Christie: Životopis Janet Morgan

Velmi příjemně čtivý životopis. Zajímavé po všech stránkách. Její dílo si vždycky čas od času rád přečtu.

14.03.2020 4 z 5

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Velmi příjemné překvapení, tolik současné literatury nečítávám. Naposledy paní Mornštajnovou a tohle dílo je opravdu velmi podobně srovnatelné, ovšem v dobrém, tom nejlepším, slova smyslu. Trochu se obávám dalších dílů, jestli mi politicky budou konvenovat, ono člověk v dnešní době přepisování dějin nikdy neví.

06.03.2020 5 z 5

Na okraji propasti Na okraji propasti Bernard Minier

Velmi zajímavé technické podrobnosti z počítačového světa, samotný příběh sice napínavý, ale přece jenom pro mě trochu více exotický, než stará dobrá Francie.

02.03.2020 3 z 5

Spis Vaterland Spis Vaterland Volker Kutscher

Skvělé čtení, napínavé a velmi čtiví, historické pozadí třicátých let v Německu perfektní a poučné.

26.02.2020 5 z 5

Chybíš mi Chybíš mi Harlan Coben

Když jsem na Netflixu shlédl seriál Cizinec podle autorovy stejnojmenné knihy, řekl jsem si, že si po nějaké době přečtu zase něco od něj. Nelitoval jsem, představoval jsem si, že právě tato kniha by byla skvělou předlohou k nějakému filmu, či seriálu.
Finále napínavé, děj perfektní.

17.02.2020 4 z 5

Stínový vrah Stínový vrah Arnaldur Indriðason

Tento autor mě nemůže zklamat. Tentokrát je příběh dosti jiný, než dřívější současné detektivní příběhy, ale stejně poutavě zajímavý.

10.02.2020 4 z 5

Orlové v bouři Orlové v bouři Ben Kane

Skvělé čtení od skvělého autora. Tento se mi líbí v tomto žánru nejvíce. Poutavé a při tom poučné přesvědčivě napsané.

10.02.2020 4 z 5

Černá káva Černá káva Charles Osborne

Nebylo to vůbec špatné, na to, že to byla převyprávěná divadelní hra...dokonce na rozdíl od jiných autorčiných detektivek tahle byla od začátku víc napínavá.

30.01.2020 4 z 5