astroweb komentáře u knih
Začátek dobrý, postupně jsem se začínal nudit. Pomalé rozjíždění pátrání, které vůbec nebylo napínavé, což potvrdil i stejně podobný závěr.
Zajímavé historické čtení, někdy trochu více popisné.
I druhý díl, který jsem si se zájmem přečetl po pauze, se mi moc a moc líbil. Jak jsem četl, že to má být tetralogie, tak se obávám, že to nebude moc, na prahu 2. světové války, veselé čtení.
Pro mě nový autor, nebylo to špatné. Taková standartní detektivka, námět nebyl kdovíjak originální, ale líbily se mi vztahy mezi detektivy, konec slušně napínavé finále.
Nebylo to špatné, nescházel dokonce občasný humor. České reálie mě bavily.
Druhý díl se mi líbil stejně jako první. Opravdu skvělé čtení po všech stránkách.
Začátek dobrý, pak jsem se poněkud zasekl, ale od druhé půlky jsem byl moc rád, že jsem čtení nevzdal. Hooodně podobné jako můj oblíbený islandský autor Indridason, který jsem mi už pomalu přestával líbit.
Líbilo se mi to hodně, hodně moc !
Příjemné pohodové čtení, žádná super napínavá detektivka, ale pohoda, místa úsměvná, místy s moudrými citáty hrdinčiny babičky.
Vynikající, skvělé, nádhera největší. Už dlouho jsem se tolik pořádně nezačetl do žádné knížky. Minier ve skvělé formě !
Nebylo to vůbec špatné, málo postav, nic složitého, krátké, žádné dlouhé prodlužování, připomíná to kratší detektivku Agathy Christie. Určitě si po čase přečtu další.
Velmi příjemné čtení. Připomíná Karla Čapka svou lidskostí, Povídky z jedné a druhé kapsy. Skutečné příběhy, bavilo mě si vybavit popisy Budějovic, kde jsem se vyučil knihkupcem.
Nebylo to vůbec špatné, konec překvapivý, tak to má být. Určitě si přečtu další autorovu knihu, až vyjde.
Super kriminálka, trochu více postav, ještě k tomu různé proměny postav, ale jo, moc se mi to líbilo.
Spíš než historická krimi, tak historický román. Četlo se mi to docela dobře, vypsaný literární jazyk.
Krátký popis svatého Václava, jeho osudy i další popisy historických souvislostí.
Nádhera, nemohu si nijak pomoc. Příjemné čtení plné historických reálií, osobní životy a osudy vypsané srozumitelně bez zbytečných srdcervoucích a přehnaných popisů a líčení. Těším se na další díl, nedávno jsem v Luxoru zjistil, že budou ještě další díly, zatím mě ve čtečce čeká druhý a souhrn by měl obsahovat celkem čtyři díly!
Nebylo to vyloženě špatné ani nudné. Jednou za čas detektivku s českými reáliemi si dopřeji. Ale rozmyslím se, jestli od autorky někdy další.
Skvělé čtení, poutavé, napínavé, zatím jsem přečetl všechny autorovy knihy, všechny mají vysoký standard.
Skvělá kniha, čtivá zajímavá. Jednu hvězdička jsem ubral za závěr.