Atara16 Atara16 komentáře u knih

Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Knížka má krásnou obálku a od začátku předvídatelný děj, neurazí nenadchla aspon mě ne.

29.04.2022 2 z 5

Koruna Koruna Nancy Bilyeau

Mě to přišlo strašně táhlé, nemohla jsme se vůbec začíst a jsem ráda, že jsem ji dočetla. Druhý díl mě vůbec neláká.

28.04.2022 2 z 5

Ztracené duše Ztracené duše Lisa Jackson

Mrazivé čtení co chytne až do konce

Klan Rudé lišky Klan Rudé lišky John Flanagan

Přijde mi, že od tohoto dílu už to nestojí tolik za to. Překlad hrůza děs a děj taky - je to škoda 12 dílů super a ted .....

11.04.2022 2 z 5

Hora rabínova Hora rabínova Áron Hyrsch (p)

Trvalo mi dlouho než jsem se začetla , příběh je plný naděje, hledání, a cestou zpět ke kořenům. ( v mém vydání se navíc objevil kus v angličtině - což je chyba v tisku).

Já, rytíř Já, rytíř František Niedl

Další kniha z celé série co jsem přečetla jedním dechem.

Můj syn feťák: skutečný příběh Můj syn feťák: skutečný příběh Eva Hacalová

Kniha mazec- čekat než synovi "dojde" kam až spadnul .....a rodičům co všechno neviděli.....
Co pak každého z nich stojí najít ztracenou důvěru a zpět "svůj život" .

Diamantový trůn Diamantový trůn David Eddings

Moje první knížka kterou jsem přečetla na doporučení zde :-) A moc se mi líbila se vemi postavami, zápletkou a místem.

Dračí náhrdelník Dračí náhrdelník Vlastimil Vondruška

Nakonec jsem ji dočetla, ale měla namále - táhla se ,zasahující Ludmila co se snaží prosadit, hromada postav kdy za chvíli nevím kdo je kdo a nuda. Třeba další díl bude lepší.

11.04.2022 4 z 5

Krajina nočních jezdců Krajina nočních jezdců František Niedl

Pro mě nejhezčí díl z celé série. :-)

30.03.2022 5 z 5

S vlčí hlavou v erbu S vlčí hlavou v erbu František Niedl

Konečně se mi i tahle série začala líbit. První dva díly jsem četla bez nadšení a ke třetímu jsem se donutila, a udělala jsem dobře.

30.03.2022 5 z 5

Kouzelník z Osvětimi Kouzelník z Osvětimi José Rodrigues dos Santos

Kniha má dvě linie- zamilovaný člen legie a Židovská rodina, která se přestěhuje do Prahy a postupně i tady zažívá ovládání země. Přesouvají se do Terezína, kde se objevuje pohlednice z "arbitslager birkenau" kterou se podaří dešifrovat, přesto nerozumí, stejně tak i když odjedou do Osvětimi. Člen legie se zapíše, jako ssman aby našel svoji milovanou židovskou dívku odvezenou do Osvětimi. Kniha má dva díly,což se dozvíte na konci, co je škoda.

07.03.2022 5 z 5

Dobronínské morytáty Dobronínské morytáty Vlastimil Vondruška

Druhá knížka od autora co jsem četla. Stojí za přečtení jako odechovka :-)

07.03.2022 5 z 5

Včelařství krok za krokem Včelařství krok za krokem Kaspar Bienefeld

Pro ty co nad včelařstvím uvažuji je kniha plná názvů a věcí, které stejně musí vysvětlit včelař anebo vás rovnou odradí.

04.03.2022 5 z 5

Temná svatá noc Temná svatá noc Michael Connelly

Pěkná, čtivá odechovka na jedno odpoledne.

26.02.2022 5 z 5

Ve znamení lukostřelce Ve znamení lukostřelce Martin Nesměrák

Autor opět nezklamal, svižní děj se zajímavou zápletkou. :-) Doporučuji.

19.02.2022 5 z 5

Na zemské stezce Na zemské stezce Martin Nesměrák

Chyběla mi na začátku mapa, trochu víc rozjezd, ale pak už to šlo jedním dechem.

05.02.2022 5 z 5

Démon přichází v mlze Démon přichází v mlze Martin Nesměrák

Knížka se mi líbila celá série je moc hezká :-) - doporučuji.

01.02.2022 5 z 5

Útěk z Falaise Útěk z Falaise John Flanagan

Jak je zde několikrát uvedeno, škoda že kniha je rozdělená, navíc mám pocit že je tam spousta omáčky a nic z toho- pro mě byla tahle série krásná pouze po 12 díl. Je to škoda.

01.02.2022 2 z 5

Každému jeho hřivnu Každému jeho hřivnu Martin Nesměrák

Trošičku slabší,trochu zdlouhavá, ale dalo se to. těším se na zbytek

29.01.2022 4 z 5