Atara16 komentáře u knih
Knížka má krásnou obálku a od začátku předvídatelný děj, neurazí nenadchla aspon mě ne.
Mě to přišlo strašně táhlé, nemohla jsme se vůbec začíst a jsem ráda, že jsem ji dočetla. Druhý díl mě vůbec neláká.
Přijde mi, že od tohoto dílu už to nestojí tolik za to. Překlad hrůza děs a děj taky - je to škoda 12 dílů super a ted .....
Trvalo mi dlouho než jsem se začetla , příběh je plný naděje, hledání, a cestou zpět ke kořenům. ( v mém vydání se navíc objevil kus v angličtině - což je chyba v tisku).
Kniha mazec- čekat než synovi "dojde" kam až spadnul .....a rodičům co všechno neviděli.....
Co pak každého z nich stojí najít ztracenou důvěru a zpět "svůj život" .
Moje první knížka kterou jsem přečetla na doporučení zde :-) A moc se mi líbila se vemi postavami, zápletkou a místem.
Nakonec jsem ji dočetla, ale měla namále - táhla se ,zasahující Ludmila co se snaží prosadit, hromada postav kdy za chvíli nevím kdo je kdo a nuda. Třeba další díl bude lepší.
Konečně se mi i tahle série začala líbit. První dva díly jsem četla bez nadšení a ke třetímu jsem se donutila, a udělala jsem dobře.
Kniha má dvě linie- zamilovaný člen legie a Židovská rodina, která se přestěhuje do Prahy a postupně i tady zažívá ovládání země. Přesouvají se do Terezína, kde se objevuje pohlednice z "arbitslager birkenau" kterou se podaří dešifrovat, přesto nerozumí, stejně tak i když odjedou do Osvětimi. Člen legie se zapíše, jako ssman aby našel svoji milovanou židovskou dívku odvezenou do Osvětimi. Kniha má dva díly,což se dozvíte na konci, co je škoda.
Druhá knížka od autora co jsem četla. Stojí za přečtení jako odechovka :-)
Pro ty co nad včelařstvím uvažuji je kniha plná názvů a věcí, které stejně musí vysvětlit včelař anebo vás rovnou odradí.
Autor opět nezklamal, svižní děj se zajímavou zápletkou. :-) Doporučuji.
Chyběla mi na začátku mapa, trochu víc rozjezd, ale pak už to šlo jedním dechem.
Knížka se mi líbila celá série je moc hezká :-) - doporučuji.
Jak je zde několikrát uvedeno, škoda že kniha je rozdělená, navíc mám pocit že je tam spousta omáčky a nic z toho- pro mě byla tahle série krásná pouze po 12 díl. Je to škoda.
Trošičku slabší,trochu zdlouhavá, ale dalo se to. těším se na zbytek