Atlantis komentáře u knih
Narozdíl od minulého dílu jsem byl spokojenější. Děj se nám opět o kousek posunul, zase víme více z historie světa i postav. Nic to ale nemění na tom, že hlavní postavy kůstků mi nepřilnuly k srdci a scény z vesnice/hospody mi vyloženě lezly na nervy.
Slabý Asterixův komiks, a to z jednoho prostého důvodu - nepsal jej Goscinny, takže by neměl teoreticky být ani umístěn pod tímto autorem. Tentokrát si na starost vzal Asterixe pouze sám Underzo a ten vtip prostě chybí. Velká škoda.
Pokud jste viděli Asterixe a překvapení pro Cézara, znáte tento komiks. Film byl ještě o některé části prodloužen, ale mně osobně více sedlo komiksové zakončení. Výborný výpravný komiks plný humoru s detailní kresbou.
Naprosto netuším proč, ale bavil jsem se. Vtipy jsou hloupoučké, děj nedává smysl, hra mě vždy po pár kolech přestala bavit, ale možná právě proto šlo o velice dobrou oddechovku, která si na nic nehraje.
Se samostatnými komiksy není problém, když se neodkazují k předchozím částem. Tento to bohužel dělá v hojné míře, takže nejen že nevíte nic o hlavních postavách, ale neznáte ani nic z Spirouského světa.
Ve spojení s celkem nezajímavým námětem, který jak rychle přišel, tak rychle odejde, je Paříž pod vodou rychle zapomenutelným počinem.
Já jsem se tedy na rozdíl od ostatních nijak bravurně nebavil.
Ano, příběh se valí přímo dostavníkovým tempem, takže příliš možností k nudě mít nebudete, ale vtipy mi přišly jaksi na sílu. Jasně je vidět, kde jsem se měl smát, který panel je nachystaný jako pointa vtipu a to možná pro mě byl kámen úrazu.
Dostavník rozhodně není špatný komiks, vůbec ne, ale výkvět literatury taky nečekejte.
Největším problémem tohoto dílu je, že každý průměrný fanoušek Asterixe již podle názvu ví, jak to celé dopadne.
Jinak mi nezbude, než se opakovat - výborná detailní kresba, skvělý humor a tentokrát i lehce výpravný příběh. Paráda.
Od Goscinnyho má přece jen raději Asterixe. Moderní vsuvky jako ambasadoři a podobně se mi v podobně laděném komiksu nepozdávají.
To ale nic nemění na tom, že jsem se u Tortill poměrně bavil. Daltonovi jsou správně ujetí, přímo úměrně svojí výšce a jazyková bariéra byla vyřešena na jedničku. Lucky Luke mě jako postava neoslňuje, ale to se může s dalšími díly obrátit.
Nenechte se zmást stejně jako já, kdy jsem si zkombinoval Překvapení pro Caesara a Dárek od Caesara. S jedním z nejslabších Asterixových filmů nemá tento komiks prakticky nic společného.
Příběh je sice minimalistický, ale rozhodně nenudí, standardně úžasná kresba a výborný vtip. Co víc od komiksu chtít? Přečteno jedním dechem.
A mimochodem, zde to bylo poprvé, co jsem viděl Asterixe bojovat s jeho mečem. Zajímavé.
Meh. Prostě a jednoduše meh. Příběh nijaký (dočteno před dvěma dny a už teď horko těžko doluji vzpomínky), zábava chybějící, vtip občasný. Tuctový, šedý a nezapamatovatelný komiks. Pokud to šlo s Meteorem takhle dál, tak mě ani nemrzí, že další díly česky neseženu.
Skvělý komiks. Humor je lehký a osvěžující a vůbec nevadí, že část tohoto komiksu znáte jako svoje boty díky filmům (mám pocit, že konkrétně jde o Asterix a velký boj).
Mám jen malou výtku a to, že v mém vydání byly časté chyby v kolorování, ale ani to nebránilo skvělému pocitu ze čtení.
Tento díl se úplně nevydařil. Tradičně skvělá kresba je narušována téměř experimentální prací s panely, kvůli čemuž jsem se občas lehce ztrácel.
Nejslabším článkem Atentátu je ale jeho příběh, který naprosto nikam nevede. Možná jde o začátek většího arku a celá linka se později rozjede, ale tady to působí nedotaženě. Alespoň jsme se dozvěděli další info o fungování Meteoru.
Atentát je pro mě určitě nejslabší díl Meteoru, ale možná je to jen proto, že mě tématika terorismu už prostě unavuje.
Příšerná sbírka komiksů. To, že Simpsonovi nejsou vtipní, je bohužel v posledních letech jasná realita. Budiž, seriál, stejně jako komiksy, sleduje člověk spíše ze setrvačnosti. Ale ty výpotky, které jsou v Bžundě, jsou naprosto ohavné. Nudné, stupidní, hnusně nakreslené a hlavně téměř nikdy nedávající smysl. Nekupujte si tuto knihu a i v knihovně se nad výpůjčkou raději zamyslete. Fuj.
Velice slušný díl, který silně připomíná jinou francouzskou klasickou sci-fi sérii - Mark Stone. Zástupci vyspělé rasy musí infiltrovat zaostalou planetu, na které se podezřele rozjela technologie.
Poměrně klasická zápletka, ale za mě určitě lepší než předchozí díl.
Půlnoční slunce funguje jen a pouze jako jednohubka. Nečekejte komplikované zvraty ani pomalé odhalování zápletky, tady se vše jaksi rychle proletí a hotovo. Což nemusí být vždy na škodu.
Ne, Harry Hole to opravdu není, ale ruku na srdce, ani u něj není vždy posvícení.
Celou dobu jsem si při čtení třetího Meteoru říkal, že je tohle rozhodně nejslabší díl z první trojice. Na konci mi ale došlo, že nakonec nešlo o takové klišé, jak to celou dobu vypadalo. Revoluci proti establishmentu jsme viděli už stokrát, ale tady nakonec zjistíte, že zloduši nebyli možná tak špatní a hrdinové asi neměli tak úplně pravdu.
Nenechte se odradit tuctovým příběhem, závěr jej naprosto postaví na hlavu.
Druhý díl Meteoru nezaujal tolik jako jednička, ale pořád jde o velice slušný komiks, jen toho zlouna poznáte už na první pohled.
Jestli vás bude Mouriosn bavit lehce zjistíte. Přijdou vám vtipné následující hlášky? "Ty se pořád živíš. Máš vůbec živnostenský list?" "Rozeznám romadúr od Roma, i když to bývá obtížné." "Mňau do you do?"
Mně moc nepobavily.
Nudná a ukecaná slátanina, která si myslí, že když bude mít téma smrti, tak je automaticky hrozně kchůl, gotik a macabre.
Kniha na svou dobu působí velice staromódně, něco jako Kalibův zločin nebo Kříž u potoka. Sledujeme klasicky rok na vesnici, kdy i ta nejmenší ptákovina znamená vzrušující dobrodružství (vyhánění dobytka na pastvu - zív, krádež dvou, DVOU!!, pytlů soli - zív, zív), a ploché postavy. Slaboučké.