Awča komentáře u knih
Napínavý příběh, přečetla jsem jedním dechem. Ještě k tomu ráda běhám, takže mi kniha opravdu sedla. Nic hlubokého, ale parádní oddychovka, spíše pro ženy.
Prvotina? V tom případě klobouk dolů, opravdu smekám. Četlo se to velmi pěkně, příběh byl zajímavě vystavěný. Také mě štvala submisivnost Julie, zvláště v kontrastu se schopnou vyšetřovatelkou. Otevřené konce nemám ráda, ale zde k příběhu pasoval.
Skvělé. Hlavní hrdina je správný drsňák. Zajímavá zápletka. Drsná akce. Férový závěr. Oceňuji, že se autor nešťourá v hrdinově soukromí. Prostě to bere, jak to je. Četla jsem napřed druhý díl, oba jsou super. A ty hlášky: "Určitě to byl sportovec. A nekuřák. Možná i vegetarián. Začínalo mi být líto, že jsem ho nestřelil". Už aby vyšel třetí díl!
Již jsem četla Kukačku, ze které jsem byla nadšená a Hedvábníka, který mě nebavil vůbec, o další díl jsem již neměla zájem. Nyní jsem se náhodou dostala ke Smrtící bílé a nadšení se mi vrátilo, brilantně napsané, zajímavý případ, charaktery postav dobře vykreslené a v neposlední řadě jiskření mezi Cormoranem a Robin, já jsem nečetla, přímo jsem hltala stránku za stránkou. Hned jdu na předchozí díl :-)
Kniha mi zpříjemnila dlouhé chvíle rekonvalescence.
Příběh mi přišel napínavý, ztracené dítě-noční můra všech rodičů, téměř žádné stopy, byla jsem zvědavá na rozuzlení.
Vyprávění střídalo osoby podle hlavních aktérů, což neubíralo plynulosti příběhu, nemohla jsem se od knihy odtrhnout.
Chápu, že konec může někomu připadat až moc, ale mě k příbehu seděl.
Přečteno jedním dechem. Fakt mě Erika baví. Oblíbila jsem si i ostatní postavy kolem ní. Styl autora mi vyhovuje.
Krásná fantasy, možná spíše pohádka.
Není moc dlouhá, pěkně se čte a dobře skončí.
Kniha se mi moc líbila, i když nejsem cílová skupina, nalákala mě povedená obálka.
Čtivé a napínavé, jak to Yrsa umí.
Všechny dějové linky byly zajímavé a přiměly mě číst dál a dál, nejvíce mě ale zaujala výprava do divočiny, která mi hodně připomínala skutečnou Djatlovu výpravu.
Duchařina mi přišla zbytečná, ale i tak super počtení.
Kniha byla v nabídce na Bazaru, hodila se mi tudíž do výzvy. Jinak bych si k ní asi cestu nenašla, podle anotace mi přišla jako romantická sladkost.
První stránky mě v tom lehce utvrzovaly, navíc k Monique si, vzhledem k její pasivitě, bylo těžké vytvořit sympatie.
Ovšem Evelyn, to byla jiná káva. Jakmile se dostalo na vyprávění o jejím životě, nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Silná osobnost, využívající toho, co jí bylo dáno do vínku. Přátelství, ambice, intriky.
Příběh pěkně dokreslovaly úryvky z "dobového" tisku. Bylo to tak uvěřitelné, že bych nejradši googlila filmy, Oscary, šaty...
Takže nakonec za 5*
Pěkná kniha. Téma je samo o sobě povšechně známé, autorka ho podává poutavě, s mnoha detaily. Přiznám, že někdy jich na mě bylo až moc, zvláště v případě "legalizace" vztahu s Annou, to se opravdu vleklo. Ovšem chápu, že si autorka dala práci se získáním podrobností a faktů, které je pak člověku líto nepoužít.
Byla jsem ráda, že jsem nedávno četla sérii knih C. J. Sansoma, která se tomuto období věnuje, všechno mi to hezky zapadalo. I když ani tak někdy nebylo jednoduché se orientovat v časových přesunech, jménech a funkcích.
Celkově hezké čtení o velmi zajímavé době a výrazných osobnostech se všemi jejich klady i zápory.
Pěkné počtení, opravdu připomíná mé oblíbené Vraždy v Midsomeru.
Pozvolné tempo, popis krajiny, různé postavy venkovského života.
Vyšetřovatelé jsou sympatičtí, nebabrají se příliš ve svém soukromí či závislostech, což je osvěžující.
Prostředí jeskyní zajímavé a nezvyklé.
Líbil se mi i závěr, zcela jistě si nenechám ujít další díl.
Přečteno jedním dechem, však je také Cara mou oblíbenou autorkou.
Příběh, na základě skutečné události, je dobře vystavěn, proložen přepisy TV pořadu a věrohodnými diskuzemi z internetu.
Soukromí vyšetřovatelů je zmíněno jen okrajově, navíc je v předmluvě souhrn postav, takže není třeba znát všechny předchozí díly. A jméno jedné z nových postav má zajímavé pozadí, což je vzpomenuto v doslovu, milé.
Těším se, už zase, na další díl.
Četla jsem téměř všechny díly "Dokonalé série", autorku jsem si oblíbila, psala čtivě, díly byly napínavé, příběhy hlavních vyšetřovatelů také.
Možná proto jsem měla velká očekávání.
Začátek knihy byl velmi kostrbatý, z části díky překladu:
"...najednou jí došlo, že ženu selhalo vlastní tělo..."
"...poskytl obrovskou digitální pokladnici s fotkami...".
Posléze se příběh rozběhl, ale nezaujal. Bylo to takové poslepované a težce uvěřitelné.
Mrzí mě to, ale více než 3* dát nemohu. Pochválím alespoň obálku.
Divnokniha. Postavy zajímavé, příběh zvláštní. Místy až absurdní. Přesto jsem četla a četla.
Po slabších posledních kouscích je Sharon Bolton zpět ve skvělé formě.
Jsem ráda, že jsem nečetla anotaci, protože vyzrazuje pro mě nejzajímavější část knihy.
Četlo se samo, jen konec mohl méně spěchat.
Knihu jsem četla těsně po Sedmilhářkách.
Byla o něco temnější, nejvíce jsem přemýšlela o osudu Rachel. Celkově zajímavé ženské čtení.
Čteno bezprostředně po prvním díle, protože mě prostě příběh Hugha moc baví a byla jsem zvědavá, jak si povede nadále.
Zklamaná jsem nebyla, místy sice vyšetřování docházel dech, ale bavily mě popisy tehdejšího stylu života, jídel, neduhů a lékařských zákroků.
A ještě náznak romance! Snad si Hugh půjde za svým.
Líbilo se mi i poděkování a šikovný Glosář.
A závěr nedal jinak než že jdu rychle na další díl.
Zajímavá kniha, ke které jsem se dostala díky čtenářské výzvě.
Ke včelám a včelařům cítím respekt, med mám moc ráda, ale detailněji jsem se o včelaření nikdy nezajímala. Vlastně mě nikdy ani nenapadlo, že i konstrukce včelích úlů prošla určitým vývojem, kterému se první příběh věnuje.
Všechny tři příběhy byly pozoruhodné, mrzelo mě vykreslení mužských postav, to si chlapi opravdu nezaslouží. Nebo to byla alegorie a já ji (ne)chápu až zpětně?
Pokukuji po dalším díle, Kůň Převalského by možná sednul do čtenářské výzvy lépe.
Skvělé pokračování série.
Zasadit příběh do příprav a průběhu královské vizitace byl výborný nápad.
Než se rozjede případ a jeho vyšetřování, je čtenáři představen York, tolik odlišný od Londýna. Popis příprav mě bavil, jednalo se o velmi náročnou logistickou akci, která na dlouho ovlivnila život města a okolí.
Matthew Shardlakovi je usilováno o život, dlouho jsem netušila, kdo by za tím mohl být, a pak už jsem tušila a bylo mi to líto.
Byla to těžká a komplikovaná doba, přežívat mezi intrikami se ctí a v souladu se svým svědomím (a nepřijít přitom o život) muselo být velmi obtížné.
Nemůžu si pomoci a mířím plynule za dalším dílem.
Pěkně vystavěný příběh, který je vyprávěný vždy z úhlu jiného aktéra. Ač kniha začíná až po první (sebe)vraždě, můžeme si udělat představu ze vzpomínek svědků události, kteří se s tím každý vyrovnali po svém, život plyne dál, je to takové poklidné tušení další katastrofy.
Brilantně napsané, čtení mě moc bavilo.