Awča komentáře u knih
Jsem velkou milovnicí knih Agathy Christie. Tento příběh jsem již viděla zfilmovaný, ale na první podívání jsem se trochu ztrácela v postavách a motivech.
V knize mi přišel příběh přehlednější a navíc vyprávěný Hastingsem, to skvělé špičkování mezi ním a Poirotem!
Je to taková skvělá odpočinková jednohubka.
Úžasná příručka pro začínající amatérské hvězdáře.
Je zde shrnuto vše potřebné, jasně a přehledně.
Používám jednu z aplikací hvězdné oblohy pro mobilní telefon, ale i tak se mi kniha hodila, je k ní výborným doplňkem. Anebo spíše je aplikace doplňkem k této výborné knize!
Souhlasím s anotací, příběhy jsou opravdu fascinující.
Nečetla jsem naráz, ale po čase vždy případ po případu.
Co mě opravdu zaujalo byl přístup k pacientovi. Přišlo mi, že měl na pacienty dost času a trpělivosti.
V každém případě pozoruhodná kniha.
Skvěle napsaná kniha. Detailní prolog. Pěkně vykreslené postavy, včetně těch vedlejších. Nelíbily se mi některé až nechutné pasáže, nemám pocit, že by byly ku prospěchu věci/příběhu. Ale jinak prostě paráda, napínavé a čtivé. Posloucháno jako audiokniha. Pan Kanyza i pan Písařovic jsou skvělí.
Autorku mám ráda, její styl vyprávění z pohledu hlavní postavy chytne a nepustí. Zločin a rozplétání nitek bylo zajímavé a originální. Na mě trošku moc košaté, přiznám, že kapitoly s Dinou jsem přeskakovala. A přes všechny řádky a písmenka se nám na některé věci nedostalo odpovědi (souhlasím s Wooloong). Závěrečná část knihy byla temná a nechala ve mě dost chmurné pocity.
Zajímavý námět, Lovci stínů, runy a démoni, vše v New Yorku, kdy se světy tak nějak prolínají. Bavily mě hlášky, hlavně Simon mi přišel velmi vtipný a přála bych mu větší roli. Zpracování bylo místy trošku kostrbaté, a závěrečný souboj mohl mít více akce a méně slov, ale i tak prima čtení.
Také jsem knihu objevila náhodou a byla pro mě příjemným překvapením.
Něco mezi detektivkou a románem, vykreslení postav mi připomnělo Párala v jeho nejlepších letech.
Opravdu vydařená prvotina, rozhodně si přečtu i Děti hněvu.
Děkuji za možnost legálního stažení zdarma.
Knihu jsem přečetla snad na jeden nádech.
Příběh plynule navázal na první díl, vůbec neztratil dech, postavy měly svůj vývoj, i když štěstí možná přálo Amrovi více než dost.
Opravdu dobře se tu prolíná svět reálný a virtuální.
Zkusím i třetí díl nebo mám přestat v nejlepším?
Magnifique!
Vražda v Orient Expresu je klasika klasik svého žánru. Bravurně napsané a úžasně zkombinované.
Četla jsem ji několikrát, viděla jsem snad všechny zfilmované verze (David Suchet forever!) a nyní jsem "četla" jako audiu knihu, která byla skvěle namluvena Lukášem Hlavicou.
Až se mi příčí napsat "namluvena", protože byla spíše zahrána, byla jsem vtažena do děje, užívala si komfort cestování Orient Expresu, dívala jsem se Poirotovi přes rameno, s ním jsem prohlížela kapesníček, zkoumala skvrnu v diplomatickém pasu a snažila se nebýt moc pozadu za jeho dedukcemi. K tomu skvělé hudební předěly.
Vřele doporučuji.
Ačkoli nejsem hráč a věkově ani cílová skupina, LitRPG mě neskutečně baví.
Temný bylinkář má klasický příběh outsidera s nejasnou budoucnoustí. S pomocí přátel, svou šikovností a z části možná díky šťastným náhodám se mu daří a postupuje hrou. Má smysl pro férovou hru, dobré srdce a sympatie krásných dívek.
Žádná velká literatura, ale v téhle době ideální čtení pro uchování dobré mysli. A to je hodno plného počtu*.
Kniha se četla dobře, o úplně strhující čtení se sice nejedná, ale byla jsem zvědavá, jak se případy vyřeší.
Hlubší pouto s hlavními postavami se mi moc nepodařilo navázat, ač jsem je znala z předchozího dílu a těšila se na ně, ani o tetování se čtenář moc nedozvěděl. Celé to šlo tak nějak po povrchu.
Ovšem závěr byl napínavý, za ten přidávám hvězdičku.
Zprvu jsem nechápala nadšené recenze, knihu jsem asi 3x odložila, nemohla jsem se dostat přes začátek. Ale pak to byla jízda, moc se mi líbily všechny postavy, jejich osudy, vykreslení hrozby jadrnců. Rýsovalo se setkání všech postav, těšila jsem se, zda to bude ještě v tomto díle.
Možná trochu young adult, ale velmi mě to bavilo.
Oceňuji i překlad. A těším se na další díl.
Bylo zábavné číst tento díl. Postavy jsem již znala, a těšila jsem se na ně, vůbec mě nezklamaly, ani Stinky :-)
Tím, že se nepátralo po deskách, ale řešila se vražda, pro mě bylo čtení zajímavější. Vinyly přitom stále hrály svou roli, a jedné z koček se dostalo důležité funkce, to mě pobavilo.
Obálka je pěkná, název vtipný.
Líbilo se mi o hvězdu více než předchozí díl.
Není to strhující detektivka, je to vyprávění jazzového a vinylového nadšence s krimi prvky, trochou humoru, kočkami a přátely, mix, který mě bavil.
Začátek byl klopotný, spousta informací a děje, ke konci se zasekla drážka a jako by se jelo odznovu.
I tak mě čtení bavilo, a kniha mi zůstane v paměti.
A navíc jsem zjistila, že už vyšel druhý díl!
Pohlazení po duši. Milé čtivé, s prvky hororu a dobrým koncem.
Ač již dlouho dospělá, u knihy jsem se bavila a zkusím i druhý díl.
Děkuji za možnost legálního stažení zdarma.
Velmi pozoruhodné sci-fi. Bavilo mě úplně všechno, technické detaily, politické záležitosti, osobní životy. Navíc je Saturn má oblíbená planeta.
Překvapivě tu byla spousta ženských hrdinek na vysokých pozicích.
Jen překlad byl místy trochu divný, a také mě moc neoslovila obálka.
Ačkoli byl případ velmi zajímavý, škodilo mu příliš mnoho postav, vyšetřování se dostalo do několika slepých uliček, kombinace vršila kombinaci, inspektor Fowley působil jako jedna z vedlejších figurek, hlavní postava zde vlastně nefigurovala žádná, nebyl zde nikdo, komu věřit, fandit a držet palce.
Snaha šokovat zvratem na závěr byla až moc urputná.
Kniha nebyla až tak špatná, ale první díl byl přehlednější a čtivější.
Pěkné počtení. Žádná šokující brutalita, spíše jde o psychologii postav, vyšetřování sestává z pomalého zjišťování faktů a skládání obrazu kritického dne. Hlavní vyšetřovatel má své trápení, naštěstí se v něm neutápí.
Konec je překvapivý, trochu nadsazený, ale mě k příběhu seděl, líbil se mi.
Napínavý a čtivý příběh. Trochu nadsazený a možná více brutální, než je potřeba. Je tam více nelogičtostí/náhod a věcí, co mě štvaly, ale bylo tak napínavé, že jsem prostě četla a četla, až byl najednou konec :-) Po dočtení přišlo trochu vystřízlivění...
Dobře napsaná dobrodružná pohádka pro dospělé.
Úvodní kapitoly rychle vtáhly do příběhu, vysvětlení historických souvislostí a runového písma bylo tak akorát.
Některé věci byly hodně nadsazené, ale miluju béčkové akční filmy a tento příběh, pokud by byl zfilmovaný, by patřil k jedním z nich.
Četlo se to dobře, ale není to úplně můj šálek čaje.