Awča komentáře u knih
Z knihy jsem zmatená, rozpačitá. Kriminální zápletka fajn, bavila mě. Až v půlce knihy jsem zjistila, že se děj odehrává v budoucnosti, že ty divné nahodilosti nejsou špatným překladem. Působilo to dost nepropracovaně.
Nebavila mě ta červená knihovna, celý soukromý život byl takový neuvěřitelný.
Prostě taková skládačka, která mi nesedla, ale věřím, že někoho chytne za srdce.
Obálka je opravdu povedená.
Velmi zajímavá kniha, zábavná, originální, napínavá. Dostala jsem se k ní jen náhodou, u série rozhodně vydržím.
Výborná oddychovka. Oproti Strašidelné vagině je zde méně sexu, za to více vtipu. Autor má dar bohaté, lehce ujeté fantazie. Závěrečný souboj nemá chybu, rozesmívá mě ještě teď. Úplně tu scénu vidím zfilmovanou, takový Tarantino by si smlsnul!
Obálka má rezervy, sukuba zde mohla být více sexy.
Jinak za mě super jednohubka!
Knihu resp. autora jsem si vybrala kvůli čtenářské výzvě. Moc se mi do ní nechtělo, od Mistra jsem zatím četla pouze Řbitov zvířátek, který byl super, ale poměrně drásavý. Ovšem Lunapark byl pravý opak, pohlazení po duši. Žádný horor nebo napínavá překombinovaná detektivka. Prostě letní příběh mladého kluka s jednou záhadou k vyřešení. Četla se úplně sama. Obálka je krásná, ale trochu zavádějící.
Je to spíše poetické vyprávění, někdy dost smutné. Překlad je povedený, zkusila jsem některé básně i v originále, náherné.
Krásná, smutná kniha. Svým způsobem poetická. Útlá, ale velká obsahem. Četla jsem ji na doporučení kamarádky, obě jsme nemohly uvěřit, že se takovéto věci mohly dít v poměrně nedávné době. Stojí za přečtení.
Po pár stránkach jsem zjistila, že jsem před časem knihu četla, ale z nedostatku času a trpělivosti jsem ji tehdy přeskákala. Na druhý pokus se mi kniha líbila, nápad s básněmi je zajímavý, dokonce jsem si pak některé autory dohledala. Na plný počet *to ale není.
Velmi příjemná detektivka. Stylem psaní mi autorka připomíná R. Bryndzu, možná i tím, že hlavní postava je z Polska, v případě Bryndzy/Eriky je inspektorka ze Slovenska.
Všeho je tak akorát, soukromého života, vyšetřování, politiky, jen možná napětí by mohlo být více, o žádnou z postav jsem se nestrachovala, vše tak hladce plynulo. Na druhou stranu oceňuji, že se případ neutápěl v brutalitě.
Určitě si přečtu další knihy autorky, budou-li na našem trhu k dispozici.
Ačkoli jsem \"old adult\" příběh mě nadchnul. Téma bylo originální, pro náročnějšího čtenáře zpracované poněkud ploše, ale počtení to bylo skvělé. Vývoj příběhu mě několikrát překvapil, nutil mě to dívat se na situaci z více stran. Kniha mi zůstane dlouho v paměti. Chtěla bych také pochválit povedenou obálku.
Úžasný, znepokojivý námět. Vyprávění není zbytečně drásavé, ale přesto nutí k zamyšlení. Dějové zvraty nenechaly příběh sklouznout do šedi a průměru, chytrý závěr byl perfektní, krásně příběh završil.
Dobrý námět, zajímavé postavy, kniha se četla velmi lehce. Jen ten konec byl ukvapený a vysvětlení formou rozhovoru dvou policistů bylo dost primitivní, sráží to hodnocení o hvězdu dolů.
Ale jinak pěkné počtení, další díl si přečtu ráda.
Excelentní detektivka. Výborně napsaná, sucho a beznaděj a tragédie, která nedá blízkým spát. Úplně vidím příběh zfilmovaný. Není to kriminálka nabitá akcí, na jedno shltnutí. Po dlouhé době jsem si čtení užívala a byla jsem spokojená i s koncem, vše do sebe zapadlo.
Velmi zvláštní kniha. Svým způsobem velmi znepokojující. Po dočtení o příběhu ještě hodně přemýšlím. Nemůžu jednoduše říct, zda se mi kniha líbila. Určině mi ale utkví v paměti.
Nečekala jsem žádnou hloubku, navíc mě knihy Young Adult velmi baví (ačkoli věkem tuto kategorii dost přesahuji), takže můj komentář není úplně objektivní. Kniha se mi hodně líbila, četla jsem jedním dechem, byla jsem zvědavá, jak to vše dopadne. Závěrem jsem vubec nebyla zklamaná, naopak, pěkně mi k tomu seděl.
Čtení mě dost vyčerpávalo. Řešený případ byl prostě příliš psychicky náročný. Do toho soukromé problémy vyšetřovatele a minulé případy. Takový nepěkný mišmaš. Jsem ráda, že jsem knihu vůbec dočetla, určitě se k ní nevrátím. Jinak čtu autorku ráda, ale tady jsme se nesešly.
Předchozí díl se mi líbil, ale četla jsem ho tak dávno, že se mi vybavoval jen stěží, ovšem autorka na něj částěčně navazuje, je lepší číst sérii popořadě.
Čteno velmi hltavě, popoháněla mě zvědavost, i když člověk od půlky pachatele tuší, přeci jen není jasné, jak to se všemi postavami dopadne, a témat bylo rozehraných tolik, že by to hravě stačilo na dvě knihy.
Držela jsem Cafferymu palce a Blecha je mi velmi blízká, naopak Chodící muž mi moc nesedí.
Pěkné počtení!
Celkem dobrá detektivka, Winter má opět zajímavého spolupracovníka, skládá k sobě informace jako puzzle, obrázek z toho vyjde lehce abstraktní, pěkný, ale ne všem detailům rozumím.
Opravdu povedená detektivka. Napínavá zápletka, velmi chytrý vyšetřovatel, pár zvratů, bavilo mě to od začátku do konce.
Krátké úsměvné dílko, klasika.
Děkuji za možnost stažení legálně zdarma.
Pěkný příběh, sice nejde moc do hloubky, ovšem plyne lehce a dobře se čte. Jsem sice věkově mimo cílovou kategorii, ale kniha se mi líbila, jsem ráda, že mě k ní čtenářská výzva přivedla. Obálka je krásná.