aychend

Když teď s osmiměsíčním odstupem od přečtení vzpomínám na tuto knihu, vybaví se mi jen, že byla úžasná a rozšířila velice můj okruh zájmů. Najednou jsem začala hledat knihy, filmy a dokumenty o námořních a polárních výpravách, eskymácích, typech lodí, hledání severozápadní cesty, hned jsem hledala na mapě sopky Terror a Erebus a, kdykoli se v knihách setkám s Crozierem, Rossem nebo Franklinem, mám takový pocit, že to jsou moji staří dobří známí. Nepřemýšlím o tom, jestli je to "vymyšlený nesmysl", nebo to tak skutečně bylo. To, jak podal celý příběh, kolik zajímavostí mi přinesl, to mělo pro mě hlavní váhu. Jistě brzy sáhnu po další knize od tohoto autora!

Vynikající kniha, díky které budete ještě hodně dlouho přemýšlet nad jejím obsahem a možná se budete i bezpečněji chovat v blízkosti ohně. Hlavně vám nabízí obrovskou spoustu zajímavých lidí všech možných profesí a povah s jejich osobními osudy... Nejednou mě zamrazilo v zádech a přiznejte se, komu z vás zůstalo oko suché na konci, když jeden z hasičů vešel do haly a prohlásil: "Kluci, koukejte, kdo se potuloval po pětatřicátým patře!"

Knížka se četla hodně rychle, a kdyby mě bavila, zhltla bych ji za večer. Ale to "kdyby" se bohužel nekonalo. :-( Takhle jsem ji odkládala a nutila se do pokračování. Připadalo mi to jen jako seznam nehod, které se jí staly, co se jí nelíbilo, co jí vadilo, kdy bylo blbě jí, kdy motorce a jak dlouho seděla na celnici. Holt to není moderní Evropa, tak se nemá čemu divit. Vypadá to, jako by celou cestu jen protrpěla a nic krásného ji vlastně nepotkalo (ty světlé výjimky to nezachrání).
Jen jsem si říkala, proč to vůbec dělá? Komu chce co dokazovat? Asi patřím mezi ty, kteří nikdy nepochopí, proč tito dobrodruzi si vezmou na cestu na konec světa, kde pomalu není moderní civilizace, ten největší vehikl, na který nejsou náhradní díly pomalu ani v Evropě, a proč se pak tak hrozně diví, že oprava trvá měsíc a víc?

Mimořádná kniha, kterou budu doporučovat každému! Nejde tu jen o popis násilí v táboře, ale především o vylíčení politické situace v Severní i Jižní Korei, života běžných lidí a srovnání komunismu s kapitalismem. Nemohu si pomoci, ale po přečtení se jen utvrzuji v tom, že ani jeden ze způsobů vlády není to nejlepší. Lepší příklad toho, do jakých extrémů až mohou komunismus s kapitalismem zajít, nenajdete, než právě v těchto státech.
A jen na závěr, při čtení se mi hodně často vybavovalo, když jsem četla knihu Devět let v pekle http://www.databazeknih.cz/knihy/devet-let-v-pekle-13807, kterou také velice doporučuji!

I přes komentáře, které už mě málem odradily, jsem knihu s nadšením přečetla. Dívám se teď na celý příběh úplně jinak a stále víc fandím právě onomu nešťastnému Erikovi, než všem ostatním (jako už jsem fandila v nádherném muzikálu). Pohybuji se často v zákulisích divadel a jako bych před sebou viděla celou pařížskou Operu. A operu miluji - všechny opery a árie, o kterých byla v knize řeč, znám. :-D Pro nás milovníky opery je to úžasná třešnička na dortu nádherné hudby!

Nevím, co k tomu říct. Kniha na mě zapůsobila mnohem víc, než film. Živě jsem si vybavovala Osvětim a Březinku, ve kterých jsem byla loni. Hned jsem hledala informace o Hosenfeldovi a chtěla si poslechnout Chopinovo Nocturno cis moll, když jsem našla tuto nahrávku: http://www.youtube.com/watch?v=9AFwZP_gW2A Víc slov snad ani není potřeba...

Moc příjemná a vtipná kniha, ze které jsem si musela i vypisovat hlášky: Ztuhl jsem jako zmrzlé prádlo; Přesto mu rozbiju bank, případně i hubu; Neračte zastřeliti pianistu, dělá, co může; Rozšlápnu vám všechny vaše koule, které máte, nejen tu skleněnou; (při hledání Joa) prohledala dům od útrob šatníků až po košík na papír.Myslím, že zmrzlé prádlo začnu hodně rychle používat! :-DDD

Výborná knížka!!! Jsem z ní mile překvapená a vrhám se na další díl.

Dobře jsem se pobavila a knihu doslova zhltla za 1 den. Lezení po borovici a potápění do tůně nemá chybu! :-D

Právě jsem dočetla Hotel se špatnou pověstí a parádně jsem se pobavila. Kdo aspoň trošku zná Blanku osobně, musí si připadat, jako by seděla u čtení vedle něho, a vyprávěla mu to nahlas. Umí si parádně pohrát s češtinou a vytvořit slovní spojení, nad kterými musíte jen žasnout!

Myslím, že osobní život je každého věc a ostatním do toho nic není. Knížka s prominutím vyzněla jako seznam hospod, ve kterých Tomáš vysedával, a druhů cigaret. Tohle jsem opravdu vědět nepotřebovala! Jeho život nemohl skončit jinak. :-(

Po docela nudném a zdlouhavém začátku se mi to začalo opravdu líbit! I když jsem v Karibiku nikdy nebyla, viděla jsem to všechno zcela jasně před sebou a užívala si napínavý příběh. Jdu sáhnout po další knize od tohoto autora!

Ta Golonová mě zlobí! :-D Jeden díl mě nebaví, že bych to už s chutí odložila a prokousávám se jím mnooooho dní, a pak napíše tak napínavý a zajímavý, že ho mám přečtený hned. Už jsem si hned našla v encyklopedii objevitelů Champlaina a místo, kde vlastně přistáli. :-)

Jako malá jsem strašně milovala koně (to i teď) a dostat tuhle knížku k narozeninám byl úžasný dárek. Četla jsem ji stále dokola - zajímavá, čtivě napsaná, krásné obrázky... Pokud ji seženete aspoň v antikvariátě, doporučuji ji koupit dětem, které milují koně! Budou nadšené.

Začátek mě straaaašně nebavil, tak jsem knížku odložila a kroutila hlavou, co vás na ní tak hrozně moc baví? Teď jsem se rozhoupala a sáhla po ní znovu - jako vždy, skončila jsem se čtením ve chvíli, kdy se něco začínalo dít. :-D Zhltla jsem to jedním dechem a četla i do 4 do rána... Super! Lepší než film a to je co říct, protože ho mám moc ráda. Bavilo mě představovat si ty krajiny i postavy (pak jsem najednou zjistila, že je vidím úplně jinak, než byly ve filmu). Obdivuju, jak to Tolkien mohl všechno vymyslet!

Jedním slovem - úžasný!!! Jdu číst další knihy od tohoto autora!

"Veverka Zrzečka seděla na smrčku a házela na sluníčko jedlové šištičky." Myslela jsem, že u toho umřu smíchy. Toto je další kniha, která se prostě nedá číst veřejně!!! A už vůbec ne v přeplněném malém autobuse v 8 večer. :-) Dnes jsem způsobovala opět veřejné pohoršení. Vieweghu, moc díky, to je super čtení. :-D

Úžasný!!! Nemohla jsem se od ní odtrhnout (ale chyběl mi tam Langdon :-D) - hodně zajímavá

Vynikající knížka, hodně často ji používám!

Nádherná knížka, kterou jako malá hltala a četla ji několikrát! Musím ji najít a přečíst si ji znovu! Jednou jsem ji dostala jako dárek k narozeninám, protože jsme měli v čítance ukázku a moc se mi to líbilo. Měla jsem z ní obrovskou radost, když jsem knížku dostala!!!