Azizi komentáře u knih
Pár viet (myslené doslova) s peknou myšlienkou. Asi som po Čajke, ktorá na mňa zapôsobila mimoriadne výrazne, čakala niečo viac.
Aká škoda, že kniha nie je inšpirovaná skutočnosťou (aj keď podobné životné osudy sa už určite odohrali). Tieto príbehy (niektoré celkom pútavé a zaujímavé, iné menej) približujú život v Číne, ako aj život Číňaniek v americkej čínskej štvrti. Napätie v tom však určite nehľadajte, je to skôr akési rozprávanie zo života, ktorý nebol vždy ľahký. Orientálne, miestami dojemné (záver ma dostal).
Fantasy v rúšku nie veľmi zaujímavej detektívky? Tak to vážne nie je nič pre mňa... Naviac takmer všetky postavy z hliadky považujem oproti ostatným zeměplošským postavám iba za podpriemerné. Avšak nájde sa tu aj zopár vtipných momentov a preto napriek všetkému si myslím, že kniha stojí za prečítanie.
Hawai a dokonalá nuda. Čo viac? Nič. Tento román ani zďaleka nedosahuje kvality predchádzajúcich dielov a chce to mať veľmi pevné nervy dočítať ho do až konca. Aloha!
Taký slovník 2000 anglických slov. Len by som trocha polemizovala nad tým, či naozaj najfrekventovanejších. Ja používam mnoho iných anglických slov častejšie a tie tu zas uvedené nie sú. Ale inak je to veľmi dobrý nápad.
Som trochu háklivá na vydavateľstvo Reader´s Digest Výber, z nejakého dôvodu nemám rada ich knihy. Ale táto je jednoducho tak jedinečná a podivuhodná. Síce by ju už bolo treba trocha zaktualizovať, ale stále má veľa čo ponúknuť. Opisuje spôsob výroby a fungovania všetkých možných aj nemožných vecí vytvorených človekom v našom najbežnejšom, ale aj v tom nie celkom bežnom živote. Niektoré na pohľad úplne banálne a jednoduché, iné záhadné a zložité, ale v konečnom dôsledku všetky totálne fascinujúce.
Akčné, napínavé a... Vlastne to je všetko. Len napínavé a akčné. Odkedy som čítala svoju prvú Kingovu knihu, ktorá ma doslova nadchla, stále sa snažím čakať od jeho diel niečo viac, no zatiaľ som sa nedočkala. Jednoduchý dej a zápletka s rýchlim spádom, no chýbali pocity, ktoré by som pri čítaní prežívala. Pocit napätia jednoducho nestačí na to, aby si ma kniha získala. Zas na druhej strane ani dobrých napínavých románov nie je zas tak veľa, preto knihu hodnotím v podstate kladne. V každom prípade je to určite jedna z tých lepších, ktoré som od S. Kinga čítala. Je to síce sci-fi, ale bez akýchkoľvek mysterióznych prvkov a to sa mi páči. Aj keď nemôžem si pomôcť, celkovo na mňa tá kniha zapôsobila až príliš jednoducho a povrchne.
Viem, že na tohto autora ide okrem iného aj vcelku veľká kritika (nekvalitné knihy o výcviku, zlé rady pre začiatočníkov, opakovanie toho istého dookola vo viacerých knihách...). Zvlášť viem si predstaviť, že túto útlu brožúrku by mohol niekto veľmi ľahko zvoziť pod čiernu zem. Zas na druhej strane, ak sa chcete aktívne venovať výcviku poslušnosti, súťažiam, obedience, profesionálnej kynológii ako takej, tak si zoženie aj tomu primeranú literatúru, budete navštevovať kurzy. Táto knižka je určená pre ľudí ktorí sa výcviku psa až tak nevenujú a hlavne slúži ako doplnková literatúra. Je naozaj v mini formáte, skvelá do terénu, cviky sú tu zobrazené veľmi stručne a jednoducho. Naviac knižka je založená výhradne na metóde pochvál, odmien a motivácie, čo mne ideálne vyhovuje. Nikto nevycvičí psa z tejto knižky, to je snáď jasné. Na to je tu celkom iná literatúra, ale najmä vlastné skúsenosti, rady od skúsenejších cvičiteľov... Takže to zhrniem - ako rýchly a stručný zdroj informácií je táto knižka super, ak sa však človek neriadi iba podľa nej. Tí skúsenejší v tejto oblasti tu však určite nič nové nenájdu.
Túto knihu som si kedysi kúpila, pretože ma veľmi zaujala témou. Ale ten dej teda vážne nič moc, nedokázala som to dočítať aj keď som sa niekoľko krát veľmi snažila. Snáď niekomu sa ale môže páčiť, úplne by som ju zas neodsudzovala.
Tak toto je jedna z tých úplne prvých knižiek v mojom živote, na ktoré si spomínam. Mám ju však s inou obálkou. A myslím, že bola dokonca aj moja úplne najobľúbenejšia. Pri všetkých tých dávnych silných spomienkach sa mi tlačia slzy do očí. Poznala som ju odzadu dopredu celú celučkú, texty aj nádherné obrázky. Pri takýchto knihách si jednoducho dieťa v útlom veku musí zamilovať všetky zvieratká už navždy. Aspoň u mňa to tak fungovalo.
Najlepšia kniha o čaji akú poznám a som veľmi rada, že ju mám doma :) Síce to nezvyknem písať o náučnej literatúre, ale táto knižka má úžasnú atmosféru...
Z tejto knihy som sa učila na skúšku a vlastne stále ju využívam, obrázky sú veľké, prehľadne spracované a podrobné, i keď niektoré veci som tu nenašla a musela som si pomáhať aj inými zdrojmi. Atlas však celkovo hodnotím veľmi kladne.
Túto knihu som čítala ešte ako dieťa (čo môže skresliť hodnotenie), ale páčila sa mi, bola veľmi napínavá a vcelku desivá. Z celej edície je určite najlepšia.
Skutočne vydarená kniha, miestami sa nedala prestať čítať... Skvelé zo všetkých ohľadov (humor, dej, atmosféra...). Pre mňa asi najlepšia kniha zo série s čarodějkami.
Samozrejme veľmi dobrá knižka, aj keď nie celkom moja šálka kávy. Napriek tomu sa mi ale páčila a môžem ju bez váhania doporučiť.