babicka_amalka babicka_amalka komentáře u knih

Slovník odborných výrazů ve výstavbě Slovník odborných výrazů ve výstavbě Josef Procházka

velmi užitečná pomůcka; byla vytvořena téměř na koleně, ale byli jsme za ni vděčni;

04.03.2017 5 z 5

Spolek pro ochranu zvířat Spolek pro ochranu zvířat Jiří Robert Pick

smutná, ale zároveň úchvatná knížka; četla jsem ji před lety a dodnes na ni vzpomínám jako na silný čtenářský zážitek;

27.02.2017 5 z 5

Bombi Bitt a já Bombi Bitt a já Fritiof Nilsson Piraten

knížku jsem měla moc ráda, četla jsem ji několikrát a vždycky znovu s chutí

26.02.2017 5 z 5

Omítky historických staveb Omítky historických staveb Jan Muk

skvělá pomůcka od skvělého odborníka; mnohokrát využito v praxi ;-)

26.02.2017 5 z 5

Bazilika Bazilika William D. Montalbano

vynikající

25.02.2017 5 z 5

My od divadla My od divadla Adolf Branald

Branaldovy knížky mám ráda a i tahle mi udělala radost. Milé čtení a k tomu spousta informací.

25.02.2017 5 z 5

Čítanka výkresů ve stavebnictví Čítanka výkresů ve stavebnictví Antonín Doseděl

hm, ano - užitečná knížka v dobách školních a studijních ;-)

24.02.2017 5 z 5

Abstrakcia a kreslenie architektonického priestoru Abstrakcia a kreslenie architektonického priestoru Ján Antal

čtec přesně vystihl mé vzpomínky i zkušenosti - nebylo snad studenta, který by knihu nevyužíval; i zbytek jeho komentáře je beze zbytku pravdivý (a jeho komentář mě potěšil stejně, jako kdysi ta relativně útlá čtvercová kniha);

24.02.2017

Všeobecný slovník rad pro každého Všeobecný slovník rad pro každého Václav Fuchs

někdy praktické, někdy úsměvné - v každém případě zajímavé; kdysi jsem knihu "uchvátila" v antikvariát - a nelituju;

Inspiromat Inspiromat Břetislav Hartl

ano, není to román - je to "jen" sbírka výroků; přesto jsou mnohé nejen k zamyšlení, ale mnohé i k úsměvu; a zamyšlení bývá často zdrojem další inspirace - proto "inspiromat"; rozhodně nemohu souhlasit s hodnocením "nelcisko", je to rozhodně smysluplnější počin vydat takovou knížku, než kdejaký brak (a že by se ho tu našlo!);

Encyklopedie českých hradů Encyklopedie českých hradů Tomáš Durdík

jen velká škoda, že už nic nenapíše.....

Stručný slovník památkové péče Stručný slovník památkové péče Vlastimil Vinter

vynikající pomůcka pro rychlé hledání základních informací

Pražské arény Pražské arény Alfred Javorin

úžasná kniha plná nepříliš známých informací a zajímavostí; rozhodně stojí za přečtení (a úplně nejlepší je ji vlastnit, takže se k obsahu člověk může kdykoli vrátit ;-) )

Procházky Prahou Procházky Prahou Václav Vilém Štech

v době vydání knihy pan profesor ještě žil a kromě knihy nám zprostředkovával všechny své vzpomínky a znalosti osobně - tak alespoň vzpomínka na ty krásné časy a jeho osobu;

Hrady a zámky Hrady a zámky Jiří Hilmera

bývala jednou z našich inspirací před cestami po vlastech českých a jejich památkách, kdykoli ji vidím a zalistuju v ní, vyvolává to ve mně spoustu příjemných vzpomínek;

22.02.2017 4 z 5

Pražské figurky Pražské figurky Václav Cibula

potěšení ze čtení umocňují půvabné Cibulovy ilustrace;

Dějiny Prahy v datech Dějiny Prahy v datech Zdeněk Míka

užitečná příručka; zejména v době, kdy ještě nebyl tak všeobecně rozšířený a dostupný internet

22.02.2017 5 z 5

Podivuhodné příběhy ze staré Prahy Podivuhodné příběhy ze staré Prahy * antologie

příjemná připomínka starých časů

Ze staré Prahy Ze staré Prahy Ignát Herrmann

Herrmanna a jeho povídání o staré Praze a jejích postavičkách mám ráda; čte se dobře;

Uprostřed století Uprostřed století * antologie

půvabná knížečka v neméně půvabném zpracování a formátu