babicka_amalka komentáře u knih
mám z antikvariátu původní vydání z r. 1903, později jsem doplnila nově vydaný dodatek z 90. let; naprosto excelentní, pro mě zdroj cenných informací dodnes;
obdivuhodná žena, obdivuhodný život - a skvělá knížka, která přiblíží nejen Marii Sklodowskou-Curie, ale i jejího muže, děti a fascinující svět vědy
hltala jsem příběh stejně jako jiné dobrodružné knížky, v ničem si s nimi nezadal, byť byl ze zcela jiné doby;
Zapadlí vlastenci, Západ, Pantáta Bezoušek a další - všechno mé oblíbené knihy. Až se člověku při jejich čtení někdy zasteskne po té neuspěchané době, i když život byl tehdy nelehký a radostí tak ne vždy dost.
rozhodně žádná idyla, chamtivost a zloba provázejí lidstvo odjakživa; přesto je knížka úžasně čtivá a má co říct i dnes;
půvabné, ať už čtete jako dítě či dospělý;
život neměli rozhodně lehký, ale kde se povedly rodinné vztahy, byla to taková neuspěchaná pohoda;
jedna z mých nejmilejších dětských knížek;
díky ní jsem pak objevila další Baarovy knihy a Baar je tím pádem také můj favorit v oblíbených autorech;
nádherná kniha, skvělý překlad a přebásnění a jako třešnička na dortu půvabné Sklenářovy ilustrace
odhlédnu-li od jeho politického smýšlení, jeho poezie je úžasná
sebráno u popelnice, těžili jsme z něj všichni i po škole; vynikající, v "moderních" učebnicích a skriptech nebylo;
nezbytná pomůcka pro všechny, kdo se zabývají architekturou a dějinami umění; holt nám mnohým chybí "hodiny náboženství" a máme deficit v symbolech, atributech ap.
těžko se sháněla, byla drahá...ale byla to jednoznačně jedna z nejlepších učebnic typologie tehdy dostupná
no jo - sladká doba studií a nostalgická vzpomínka; ale ta učebnice nebyla vůbec špatná, zejména pro gymnasisty ;-)
naprosto vynikající kniha, široký rozsah, bohatý doprovodný materiál
stručné, ale výborné ilustrace; používala jsem jako částečnou náhradu skript, která v době mých studií moc nebyla k mání ;-)
jako první jsem četla Nezbedného mistra balad od Johna Erskine; obě knihy jsou skvělé, každá jiným způsobem; a obě stojí za přečtení;
no, dnes by bylo podstatně složitější absolvovat stejnou cestu - asi by zrovna v téhle oblasti už tak bezstarostně neputovali; ale četlo se to velmi dobře: kdysi se zájmem, dnes navíc s nostalgií;