babiočka komentáře u knih
Tato knížka byla nejhorší ze všeho, co jsem od autorky už četla.
Vadilo mi, že se ve zdlouhavém popisu událostí objevuje dost nesrovnalostí, a že některé myšlenkové pochody postav, včetně jejich chování, postrádají logiku.
S přihlédnutím k autorčinu úvodnímu slovu dávám aspoň jednu *.
Trochu "přitažené za vlasy", nicméně na dva večery bez otravné televize je to docela solidní rozptýlení.
Ve jménech postav románu jsem měla leckde maličko galimatyáš, ale jinak se mi kniha velmi líbila.
Až na množství chyb a nesmyslů v textu je příběh z australské perlové farmy velice poutavý. Ději nechybí patřičná dávka dobrodružného napětí, milostné vášně, ale i zajímavých informací o perlách.
Výtečné počteníčko.
Od čtení tohoto skvěle napsaného románu se prostě nedá odtrhnout.
Mám ráda tyto historické příběhy o lidech, kteří měli odvahu začít dobrovolně nový život i v extrémních podmínkách jižní polokoule.
Na základě zdejších nadšených komentářů jsem od knihy čekala víc, než jen lepší červenou knihovnu.
Vyprávění mi sice trochu připomnělo moje dávná studentská léta, ale forma podání mě jaksi neupoutala. A v tom množství jmen jsem se místy i dost těžko orientovala.
Hmmm... Za mě docela zklamání. Fantazmagorie podobná knihám S.Giacobini není zrovna můj "šálek kávy".
Opět skvělé vzrušující čtení s nadčasovým motivem od mého oblíbeného autora.
Místy zmatečné pro divné střídání přítomnosti a minulosti, příběh je velmi rozvleklý, někde i s docela kuriózním překladem - "V přízemí jejich domu LEŽELA pekárna", "...diskutovaly NA předsíni...".
Tato kniha mě celkově příliš neupoutala.
Podle anotace jsem očekávala vzrušující historický román. Námět je zajímavý, ale jeho zpracování je nudné a jednotvárné. Knize ubírá na čtivosti i spousta chyb v textu.
Jedna událost a každý z aktérů ji vnímá a chápe jinak...
Tato kniha mě moc nezaujala. Autor líčí historické události dost povrchně a nějak mi ani nesedí jeho styl psaní.
Trochu "guláš" z politikaření, korupce a zločinu naředěný rádoby romantikou mě neupoutal. Příběh je takový nějaký "nemastný-neslaný".
Paní Váňová umí výtečně pracovat jak s českým jazykem, tak s pozitivními i negativními lidskými vlastnostmi. Obojí dokáže obdivuhodně skloubit do svěžích a čtivých příběhů.
I povídky v této knize nejsou vyjímkou a proto dávám 5*.
Všechny tři knihy jsou moc krásně napsané a jejich čtení je přímo mňamka :-).
S tak těžkopádným slohovým stylem vypravování jsem se už dlouho nesetkala.
Příběh a hlavně exotika Keni v krkolomném textu téměř zaniká.
Až do strany 224 mi děj místy připadal jak z předminulého století a naprosto souhlasím s názorem čtenářek "modranka" a "DominaCZ".
Navíc název "porodní dům" ve mně jaksi podvědomě vyvolával představu chatrče kdesi v Africe nebo v Indii.
Knížku jsem po 130 stránkách definitivně zavřela.
Neustálé líčení depresivních nálad a myšlenek psychicky labilních postav pro mne vůbec nepředstavuje zajímavé čtení.
Prvních cca 50 stránek trochu nudný "guláš", ale pak až do konce skvělé čtení.