babiočka komentáře u knih
Trochu "guláš" z politikaření, korupce a zločinu naředěný rádoby romantikou mě neupoutal. Příběh je takový nějaký "nemastný-neslaný".
Škoda, že v knihovně neměli originální vydání ve slovenštině, možná by se mi tato pohádka pro ženy i líbila.
V českém překladu Hedviky Mojžíšové jsou některé slovní obraty nesmyslné a čeština je takto ani nepoužívá - viz složila ruce do lůna (místo do klína), přistrčil si ji k sobě blíž (místo přitáhl si ji...) atd.
Ale na druhou stranu jsem se aspoň dozvěděla něco o zvycích a mentalitě obyvatel Pákistánu.
Paní Váňová umí výtečně pracovat jak s českým jazykem, tak s pozitivními i negativními lidskými vlastnostmi. Obojí dokáže obdivuhodně skloubit do svěžích a čtivých příběhů.
I povídky v této knize nejsou vyjímkou a proto dávám 5*.
Knihu jsem dlouho odkládala v domnění, že se jedná o klasickou "červenou knihovnu" - název i obálka.
Je to však pěkný čtivý spíše detektivní příběh.
Příběh sice zajímavý, ale dost pochmurný a hlavně hrozně rozvleklý.
Knihy této autorky čtu ráda a se zaujetím, ale román Oheň a déšť mi nějak nesedl. Možná je na vině překlad a spousta chyb v textu. Opakovaně uvedená masektomie, místo mastektomie, mě totálně "uzemnila".
Všechny tři knihy jsou moc krásně napsané a jejich čtení je přímo mňamka :-).
Tak tuto nudnou zpatlaninu jsem nezvládla dočíst ani na druhý pokus.
No, nic moc. Děj je takový nějaký mdlý.
Australské příběhy "z pera" Petera Watta jsou daleko zajímavější.
Zajímavé čtení o historických událostech, až na ten, místy příšerný, překlad.
Dlouho mi trvalo, než jsem se začetla. Na tohle musí být opravdu ta správná nálada a čas.
Nekonečná změť rozporuplných emocí Dominika...
No, ale podařilo se mi těch 608 stran zvládnout a jsem ráda. Skvělý psychologický román.
Tohle někoho baví číst? Já se horko-těžko "prokousala" k 63. stránce, než jsem knížku znechuceně odložila. Za mě teda jen ztráta času.
Ale proti gustu...
Fajn čtení o mezilidských vztazích.
Celkem reálný příběh ze života, kde neschází humor, srdečnost, romantika i trochu napětí.
Tento román se mi moc nelíbil. Dvě třetiny knihy jsou celkem nezajímavé podrobné popisy různých studentských voleb, v nichž se příběh bratrů Nata a Fletchera téměř ztrácí. Spád a čtivý děj má až poslední třetina knihy.
V knize je místy dost divně odřádkována přímá řeč, z čehož není zcela jasné, který z účastníků rozhovoru právě mluví. A na straně 443 v 5. řádku textu je závažná chyba tisku (nebo překladu?) - republikáni v Madisonu totiž NEprohráli!
Moje druhá knížka od této autorky a musím říct, že mě opravdu nadchla.
Krásný, poutavě napsaný příběh i přes to, že mi Riley někdy přišla "jako slon v porcelánu". Ale její zvídavostí a všetečností se postupně odhalí všechna dávná rodinná tajemství.
Moje první kniha od tohoto autora. Skutečně škoda papíru a nejen na ty volné stránky.