babiočka komentáře u knih
Ve jménech postav románu jsem měla leckde maličko galimatyáš, ale jinak se mi kniha velmi líbila.
Na rozdíl od většiny zdejších spokojených čtenářů mi tato kniha nějak "nesedla".
První část se ještě dala číst, ale zbytek už mi připadal jednotvárný a někde i poměrně otravný.
Až na množství chyb a nesmyslů v textu je příběh z australské perlové farmy velice poutavý. Ději nechybí patřičná dávka dobrodružného napětí, milostné vášně, ale i zajímavých informací o perlách.
Výtečné počteníčko.
Od čtení tohoto skvěle napsaného románu se prostě nedá odtrhnout.
Mám ráda tyto historické příběhy o lidech, kteří měli odvahu začít dobrovolně nový život i v extrémních podmínkách jižní polokoule.
Trocha poučení, trocha napětí, trocha romantiky - dohromady docela solidní čtení.
Od této autorky jsem však četla i lepší knihy.
Při čtení mi vadil děsný český překlad - leckdy úplně postrádajcí smysl. I proto mě poměrně kusý příběh irských emigrantů příliš nezaujal.
Mně to celé přišlo takové nějaké zmatené a dějově nedotažené.
Samá spletitá překombinovaná spiklenecká teorie; iracionální jednání a způsob myšlení většiny postav...
Pro mne tedy nezajímavé a docela únavné čtení.
Poměrně smutný příběh o tom, kam až může zajít lidská žárlivost, pokrytectví a egoismus. Emočně náročná, ale mimořádně pozoruhodná kniha.
Vynikající čtení, bezvadné střídání i propojení minulosti se současností.
Příběh, od kterého se nedalo odtrhnout dokud jsem se nedostala k poslední větě.
První, co mě při čtení napadlo, že je vlastně fajn, že nejsem ani slavná a ani bohatá. On i ten "soukromý" život těchto lidí je jistý druh exhibicionismu a ve skutečnosti moc soukromý není.
Jinak v podstatě solidní odpočinková nebo dovolenková četba. Vzhledem k objemu stránek by se také dalo dobře použít jako "uspávanka" ;-)
Docela podivný překlad a ani děj za moc nestojí.
Pro čtenáře, který je "namlsaný" libozvučnou i akční češtinou paní Váňové nebo paní Holcové, je tato knížka taková nějaká jalová.
Na základě zdejších nadšených komentářů jsem od knihy čekala víc, než jen lepší červenou knihovnu.
Vyprávění mi sice trochu připomnělo moje dávná studentská léta, ale forma podání mě jaksi neupoutala. A v tom množství jmen jsem se místy i dost těžko orientovala.
Pravdivý, mírně depresivní příběh o lidském životě. Znamenitý vypravěčský styl autorky zaručuje nevšední čtenářský zážitek.
Hmmm... Za mě docela zklamání. Fantazmagorie podobná knihám S.Giacobini není zrovna můj "šálek kávy".
Celkem pohodové odpočinkové čtení s malým virtuálním výletem po Kodani.
Kniha je sice o Angličanech, ale v českém překladu mi vadilo množství anglicismů, kterým jsem, bohužel, neporozuměla (angličtinu neovládám).
Ale to je teď holt u nás v "módě" - zejména v pracovních oblastech.
Příběh dvou povahově velmi rozdílných stárnoucích žen. Autorka úžasně popisuje radosti i strasti jejich životů i to, jak je důležité se nad sebou občas zamyslet a podívat se na své chování také očima druhých.
Trocha historie, trocha smutku, trocha humoru a romantika = příjemné odpočinkové čtení.
Opět skvělé vzrušující čtení s nadčasovým motivem od mého oblíbeného autora.
Knížka se dala číst, je však opravdu vhodná pro dospívající mládež nebo pro příznivkyně Harlekýnek. Hlavní hrdinka roní neustále potoky slz, Ridge je i při svém handicapu až neskutečně dokonalý... A já jsem už na takové citové výlevy přiliš stará.
Mnooo... Mému 10letému vnukovi by se to možná líbilo.
Mně to spíš připadalo, jako by byl popisován výlet klientů docenta Chocholouška. Škoda času stráveného nad touto "detektivkou".