bábuška bábuška komentáře u knih

Osamělý mrtvý muž Osamělý mrtvý muž Václav Erben

Tato detektivka poprvé vycházela na pokračování, tuším v Mladé frontě, pod názvem Kopyta osla Kiang, pečlivě jsem si ji vystřihovala. Od té doby jsem všechny Erbenovy detektivky kupovala, pokud tedy nebyly z pultů hned pryč.

Vražda neviňátek Vražda neviňátek Stanislav Češka

Jsem dost zklamaná. Chybí mi postava soukromého vyšetřovatele Stanislava Berky s pěkným detektivním případem. V této knize zůstal plukovník Motl se svým týmem, pachatelka se přiznala už na stránce 48. a pak až do konce knihy se prověřují svědci, kteří stejně nic neví, sepisují se hlášení a upřesňují paragrafy. Dočetla jsem se sebezapřením. Asi tomu, co můj oblíbený pan Češka tentokrát napsal, nerozumím.

28.02.2017 2 z 5

Případ antrax Případ antrax Pavel Hejcman

Měla jsem ještě vystříhané z novin a slepované. Ale dobrá detektivka.

28.02.2017 4 z 5

Zlatá kadeř Zlatá kadeř James Oliver Curwood

Vzpomínka na mládí, kdy jsem litovala, že nejsem klukem.

Čisté radosti mého života Čisté radosti mého života Jan Šmíd

Báječně jsem se při čtení bavila, ten další díl se mi už tolik nelíbil.

28.02.2017 5 z 5

Stříbrná oblaka I Stříbrná oblaka I Petr Plavec (p)

Tento román vycházel ve čtyřicátých letech na pokračování v časopise Hvězda paní a dívek.

28.02.2017 2 z 5

Vlastencové z Boudy Vlastencové z Boudy Josef Jiří Stankovský

K této prastaré knížce jsem se dostala dědictvím po jedné staré paní, nechala jsem si ji vyvázat a hodně posloužila i mé dceři ve škole. Koho zajímá historie divadelnictví, může se dočíst i mnoho zajímavého od hereckého kočování až k Boudě.

Díky za každé nové ráno Díky za každé nové ráno Halina Pawlowská

Tahle knížka se dá číst opakovaně, TATÍNEK je nedostižný, i když doma by ho nikdo chtít nechtěl. A ty NÁVŠTĚVY - to je kapitola sama pro sebe. Na takové NÁJEZDY si leckdo může pamatovat. Báječné počteníčko.

Máte ráda ananas? Máte ráda ananas? Danielle Dušková

Mezi ty nudné, rádoby budovatelské knihy, vpadla tato jako meteor. Románek napsaný svižnou formou, půjčoval se na čestné slovo. V Mladém světě vycházel na pokračování román Neobyčejná třída, taky prima počtení.

27.02.2017 4 z 5

Půlnoční kolona Půlnoční kolona Karel Štorkán

Lehčí formou jak se v sedmdesátých létech vojančilo.

27.02.2017 3 z 5

Nepřítel z Atlantidy Nepřítel z Atlantidy Alexej Pludek

Překrásná kniha.

Jedenácté přikázání Jedenácté přikázání Ján Jonáš

V jaké době byly tyto knihy psány, o takové době vypovídají.

Jihočeské jaro Jihočeské jaro František Podlaha

Všechny knihy tohoto autora se pěkně četly, ale už byly přizpůsobeny tehdejší době. Na čtivosti jim to ale neubírá.

Robinsonka Robinsonka Marie Majerová

Knížka mého mládí.

Chlapák Chlapák Karel Ptáčník

Svého času hodně populární kniha, v době normalizace pravděpodobně zakázaná, i dnes by byla jistě čtivá.

26.02.2017 5 z 5

Ta maličká,ta je má Ta maličká,ta je má Karel Ptáčník

Krásné ilustrace Heleny Zmatlíkové a trampoty novopečeného tatínka.

Zuzanka objevuje svět Zuzanka objevuje svět Helena Chvojková

Jako malá jsem tuto knihu milovala, překrásné ilutrace.

Život je příležitost k lásce Život je příležitost k lásce Helena Chvojková

Roztomilá knížečka.

Vietor od západu Vietor od západu Pearl S. Buck

Kniha patří mezi ty, které popisují vlivy západních kultur na čínskou společnost minulého století.

26.02.2017 5 z 5

Dítě soumraku Dítě soumraku Virginia Cleo Andrews

Přečetla jsem celou pentalogii, potom uložila do zadní části knihovny, ale asi hodně
dlouho po ní nesáhnu znovu. Sice jsou popisovány včechny smutky, překážky a trápení, ale připadá mi to celé hodně vyumělkované a neskutečné.