babystar babystar komentáře u knih

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Až na ten šok, že hlavní hrdina zemře hned na začátku, velice příjemné i trochu detektivní čtení. Čekala jsem větší hrůzy a propletence, ale nebylo to tak strašné. Tentokrát byl hlavním hrdinou muž Václav a jeho široká rodina, na jejímž životě se ukázalo, že překážky jsou od toho, aby se překonávaly a kdo si počká, ten se dočká, ale i náhoda je prevít a ani velká láska někdy hory nepřenese.

05.03.2018 5 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Velice čtivá kniha, jejíž obsah mohu stručně vyjádřit slovy: "Historie Československa prostřednictvím osudu tří žen". Je to druhá autorčina kniha, kterou jsem přečetla a občas jsem měla pocit, že zná historii naší rodiny (česko-německá manželství). Svět zkrátka není černobílý a snad každý máme ve skříni svého kostlivce.

05.03.2018 5 z 5

Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Zábavné čtení plné sexu, kdy ztrácíte přehled o tom, kdo s kým, abyste zjistili, že každý s každým. Musím ale říci, že v porovnání s některými historickým romancemi amerických autorek je to téměř čtení pro "dívčí školy" (až na ta občasná sprostá slova).

05.03.2018 4 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Mrazivá četba, která mi přivodila divoké sny. Jsem starší ročník a dovedu se vžít do situace člověka, kterým je manipulováno, ví, že ho čeká něco zlého a snaží se zachránit alespoň své děti. Přiznám se, že Haniny kapitoly z Terezína a koncentráku jsem přeskočila. Neměla jsem odvahu je číst. Trochu mne potěšilo, že se přece jen našel někdo, kdo pomohl, i když třeba z donucení okolnostmi, nebo z nečistého svědomí. Ten konec v duchu rčení "Hoď kamenem, jsi-li bez viny", mne ale uzemnil.

24.02.2018 5 z 5

Tři dámy na zhubnutí Tři dámy na zhubnutí Lucy Diamond (p)

Příjemná oddechovka, i když autorčina kniha "Bude to dobrý rok" se mi líbila víc. Knihu bych doporučila ženám, které chtějí zhubnout, protože motivace a podpora je velmi důležitá. Řekla bych, že námět knihy není až tak vymyšlený, jak se některým z komentujících zdá. Z vlastní zkušenosti vím, že odstranění pár kil, může úplně změnit život.

21.02.2018 4 z 5

Bude to dobrý rok Bude to dobrý rok Lucy Diamond (p)

Optimistická kniha o síle přátelství. Tři ženy, které se náhodou seznámí na silvestrovském večírku, postihnou v následujícím roce životní kotrmelce, s nimiž se musí "poprat". První hrdinka se musí vyhrabat z dluhové pasti, druhá se musí vyrovnat s nechtěným těhotenstvím a třetí s osamělostí. Díky osobní síle i vzájemné pomoci své osobní problémy zvládnou podle mne na jedničku. Knihy Lucy Diamond pohladí na duši. Zatím se mi nejvíce líbila Já a pan Jones. Ještě mi zbývají Tři dámy na zhubnutí.

19.02.2018 5 z 5

Já a pan Jones Já a pan Jones Lucy Diamond (p)

Čtivá kniha zlepšující náladu. Zjistíte, že životní trable lze překonat. Lze se "vypořádat" se zlou tchýní, s nezkrotnou touhou po miminku, s krizí středního věku i s domácím násilím. A nakonec zjistíte, jak krásné je mít kolem sebe lidi, kteří vás mají rádi a v nouzi vám pomohou.

16.02.2018 5 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Kniha se mi opravdu líbila. Je pravda, že příběhy jsou poněkud depresivní, ale četla jsem celou noc a nemohla jsem přestat. Fascinovalo mne, jak jsou lidské osudy propleteny a s napětím jsem čekala, kdy se kruh uzavře. Ten neuzavřený konec mne nemile překvapil, a protože jsem ji četla jako e-knihu, byla jsem se v knihovně přesvědčit, že je ten konec opravdu takový, že se třeba nějak ve čtečce nevymazal. Už mám nachystány další knihy paní Třeštíkové.

13.02.2018 5 z 5