badliar_id badliar_id komentáře u knih

Dvůr tak krutý a krásný Dvůr tak krutý a krásný Stacia Stark

"Sometimes you just need to hold on a little longer and the pain will be over."
Když jsem knihu rozečtla a prvních padesát stran se nic nedělo, trošku mě to znepokojilo, protože jsem se na knihu fakt těšila..
Naštěstí se příběh pořádně rozjel a já nedokázala přestat číst. Fantasy svět v této knize je určo zajímavý a myslím si, že toho ještě dost skrývá..
Ty jména? Stopro jsem je všechny četla blbě.
Co se týče postav, tak mi zde asi nikdo vyloženě nevadil, což jsem se divila.
Prisca byla super, líbilo se mi, že si vždy šla za svým. Snad jí to vydrží i v dalších dílech.
Lorian mi trochu připomínal Rowana ze Skleněného trůnu. Dost jsem žrala tu jeho posedlost Priscou. Kdo ve skutečnosti je mě ani moc nepřekvapilo, protože jsem to tušila..
Parta žoldáků neměla chybu.. Myslím si, že si každý jednoho nebo i klidně všechny oblíbí..
Konec skončil otevřeně, takže se rozhodně pustím do dalšího dílu a doufám, že mě nezklame..

27.02.2025 4 z 5

Správný krok Správný krok Liz Tomforde

"Sometimes the quietest love is the loudest."
Tohle bylo hrozně boží čtení!! Bavilo mě to o krapet více, než jednička. Ano, vážná témata tu nechyběla, ale jinak to bylo hrozně cute čtení. Neustále jsem se culila a ten vztah mezi Indy a Ryanem byl úžasný.
Ryan a jeho love language mě fakt dostával a to samé u Indy.. Fake dating miluju a tady to bylo prostě úplně ughhh..
Každopádně!! Opět mi přišlo, že mohla být klidně kniha o něco kratší. Ke konci se mi to už zase táhlo a už jsem chtěla epilog a konec, ale jinak jsem vážně spokojená a jsem zvědavá na třetí díl..

28.12.2024 4.5 z 5

Železný plamen Železný plamen Rebecca Yarros

4.5/5*
Na pokračování Čtvrtého křídla jsem se moc těšila a rozhodně tento díl nezklamal. Bylo to stejně čtivé a pohlcující, jako první díl.
Nejvíce mě tu asi štvala ta nekomunikace mezi Violet a Xadnem.. Ale jinak je fakt zbožňuju, hodně moc. Nesmím taky zapomenout zmínit přátelství mezi postavami, opět nezklamalo.
Akce tu rozhodně nechyběla. Občas jsem to četla se zatajeným dechem a čekala co se stane..
Brečela jsem? Rozhodně ano. První záchvat jsem měla při mučení Violet. Kdo četl, tak asi tuší proč. Druhý záchvat jsem měla úplně na konci, protože mě to totálně odrovnalo. To je snad ještě horší konec, než u jedničky..
Už se těším na další díl..

21.09.2024 4 z 5

Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Fenomenální. Bylo to naprosto fenomenální. Dlouho jsem se takhle necítila u čtení fantasy knihy (naposledy když jsem četla dvory)..
Violet jsem si zamilovala hned v první kapitole. Líbilo se mi, že i když šlo do tuhého, dala tomu všechno. Rozhodně není "křehká", jak si o ní všichni myslí, ale tak to mi přece víme, že? (a ostatní už taky)..
O Xadenovi ani nemluvím.. Byla jsem z něho úplně na větvi a to je to jenom fiktivní postava :D. Violet a Xaden mě přiváděli k šílenství, fakt že jo.. Miluju je.
Hrozně se mi líbilo to přátelství jaké mezi sebou měli ostatní postavy.. Ridoc je top strop, z něho jsem fakt nemohla :dd.
A ten konec? Asi desetkrát jsem si četla poslední stranu knihy, protože jsem tomu nemohla uvěřit a rozhodně jsem to nečekala.. Nutně potřebuji druhý díl!!

26.04.2024 5 z 5

Nové šance Nové šance Lilly Lucas

Pouhé dva dny mi trvalo tenhle skvost přečíst. Tak moc dobrá knížka to byla!! Tahle série je vážně boží. Leonie se Samem si mě okamžitě získali a ta jejich chemie byla BOMBÉZNÍ!! Maya byla zlatíčko, hned jsem si jí zamilovala.
Čtvrtý díl pro mě bude stále na prvním místě, protože Annie a Cole byli prostě něco skvělého, ale Leonie a Sam jsou hned za nimi. Vlastně je dohání
.. Bye-bye Green Valley, budeš mi chybět.. !!

17.02.2024 5 z 5

Mrtvá holka, dobrá holka – část druhá Mrtvá holka, dobrá holka – část druhá Holly Jackson

Tak ten konec mě tedy dostal. Úplně nevím co si mám o tom myslet :d..
První část byla za mě o něco lepší, ale pořád to bylo skvělý. Pipa a Ravi jsou moji miláčkové a vážně, vážně je zbožňuju.. Zaslouží si celý svět!! Miluju tuhle sérii celým svým srdcem!!
První díl je za mě ale top strop!!!

23.01.2024 4 z 5

Nelítostný princ Nelítostný princ Sophie Lark

Tohle bylo vážně super. Hlavní postavy jsem si hrozně oblíbila a bavila mě každá jejich scénka. Bylo zde pár mehh věcí, ale jinak to bylo super. Po delší době kniha, která mě bavila od začátku až do konce. Už se těším na další díly,..

26.11.2023 4 z 5

Ahoj, tady Sam Ahoj, tady Sam Dustin Thao

3.5/5*

Pěkný a silný příběh o ztrátě milované osoby. Četlo se mi to dobře, ale přiznám se, že na začátku jsem měla problém s orientací útržků z minulosti. Naštěstí jsem si na to pak zvykla a už to ani nevnímala.. Přátelství mezi Julie a Oliverem jsem zbožňovala!!
Líbilo se mi to, ale např. Tisíc polibků mě více rozhodilo a emočně položilo, než toto.

08.08.2023 3 z 5

Drahá Avo Drahá Avo Ilsa Madden-Mills

Už chápu proč je kniha tak populární a jsem ráda, že jsem si jí přečetla. Sice mi to trvalo delší dobu, protože jsem se vůbec nemohla pořádně začíst..
Naštěstí mě to pak pohltilo a já nedokázala dát knihu stranou. Od autorky dostaneme příběh plný emocí a lásky. V knize najdeme témata jako - znásilnění, drogy, alkohol a rodinné problémy.
Ava byla skvělá hlavní hrdinka. Odhodlaná zjistit kdo jí vlastně ublížil a ponížil. Jen jsem tedy čekala, že jí to více sebere.
Knox byl úžasný a hned mi sedl. Líbilo se mi, jak se staral o Avu a její bezpečí a taky o jeho dvojče.. A hlavně mě zajímala ta jeho jizva a tedy řeknu, že jsem toto vůbec nečekala..
Ava a Knox - jejich vyprávění jsem si užívala a jejich společné scénky byly top strop!!
Konec byl krásný a ty epilogy byly tedy něco! Už jsem se bála, že dostaneme smutný konec..
Těším se na další knihy od autorky!

08.04.2023 4 z 5

Ďábel a světice - část druhá Ďábel a světice - část druhá Amo Jones

(SPOILER) Tenhle díl byl ještě šílenější, než ten předchozí. Proto se mi i líbil o krapet více, hihi..
Já Amo vážně milujuu. Nikdy bych neřekla, že mě budou bavit dark romance, ale Amo to umí vážně skvěle napsat. Samozřejmě to není pro každého.
Nebudu tu psát, jak jsem na všechno přišla a bylo mi hned všechno jasný, protože nebylo.
Ale to už je u Amo normální. Sice jsem se snažila odhalit "pravdu", ale selhala jsem (jako vždy). Stejně mi přijde, že vím houby a je toho mnohem víc.
Achhh, já tak zbožňuju Saint a Brantleyho.. A v této části mě bavili ještě více. Ta jejich chemie byla fakt extrém. A na 100% můžu říct, že Brantley zůstává mým prvním oblíbencem.
Sourozenecký vztah mezi Saint a Bishopem je vážně srdcervoucí. Miluju je. Každá jejich scéna mi vykouzlila úsměv na tváři.
Mrzí mě, že se tu moc neobjevoval Eli (můj druhý oblíbenec), ale mám dojem, že měl na práci něco v Půlměsíčním běsnění, což bylo i zmíněno v jedné kapitole, pokud se nemýlím.
Btw na jeho knihu v Půlměsíčním běsnění se vážně těším, ale zároveň trochu bojím.
Konec mě rozplakal, hlavně zmínka Micaeli a Daemona.. Už se těším na další generaci králů!
A celkově na další knihy od Amo..

13.01.2023 5 z 5

Nové sny Nové sny Lilly Lucas

Krásné, milé a zábavné čtení. Třetí díl série Green Valley Love byl rozhodně lepší, než druhý, který mě moc nebavil.
Četlo se to samo a hlavně rychle. Hlavní postavy si hned zamilujete a budete s nimi všechno prožívat.. Kniha byla sice dost předvídatelná, ale nějak extra mi to nevadilo, jen mi občas chyběl moment překvapení ;)..
Noah byl úžasný, hned jsem si ho zamilovala a jeho láska ke hvězdám.. ughhh.
Rebecca byla skvělá!! :d Bylo by fajn si někdy přečíst i její příběh.
Konec dopadl dobře, žádná velká hádka a ani nějaké velké drama se nedělo.
Určitě bylo fajn se znovu ponořit do této série, která se dobře čte a má skvělé prostředí a postavy. Už se těším na další díl a musím si zjistit o kom bude tentokrát.

01.12.2022 4 z 5

Návod na vraždu pro hodné holky Návod na vraždu pro hodné holky Holly Jackson

Už mám za sebou pár YA thrillerů, konkrétně tři + jeden NA thriller a tenhle teda staví laťku hodně vysoko, hned po Pravda, nebo lež od Colleen Hoover.
Bylo to napínavé, nebezpečné a taky vtipné. Vůbec nic jsem netušila a ani se nesnažila na to přijít, protože mi bylo jasný, že na to nepřijdu :D. Vždy jsem měla jen takový špatný pocit, že se něco pokazí nebo stane, ale jinak jsem nic netušila.
Pipa byla naprosto úžasná hlavní hrdinka. Nebyla chvíle kde by mi vadila. Její humor a zapálení do vyšetřování mě neskutečně bavilo. Ravi si mě okamžitě získal. Jeho chování k Pipě bylo úžasný.. A oba jsem samozřejmě shipovala hned od první kapitoly :D..
Kamarádi Pipy byli skvělý, hlavně Cara!! Doufám, že v druhé knize dostanou více prostoru..
Zpracování knihy bylo úžasný. Čtení pracovních protokolů mě neskutečně bavilo.
Kniha se četla rychle a dobře. Autorka vás vtáhne do děje a pustí až na konci.
Už se těším na druhý díl a co mě v něm čeká..

21.01.2022 5 z 5

Zlodějská přísaha Zlodějská přísaha Mary E. Pearson

Tohle bylo úžasný!! Jednička byla skvělá, ale dvojka měla něco víc, co mě dokázalo hned uchvátit..
Už od začátku se tam neustále něco dělo a já nedokázala přestat číst. Ano, tady se hlavní postavy rozdělily a vy jste čekali půlku knihy až se setkají, ale právě to mě na tom bavilo :D. Což je fakt padlí na hlavu, protože přesně tohle na fantasy knihách nesnáším, ale tady mě to zázračným způsobem bavilo.
Děj plynul velice rychle a všechno do sebe zapadalo. Zvraty tu samozřejmě byly, některé jsem tušila, jiné jsem vůbec nečekala.
Vzhledem k tomu, že jsem první díl četla loni, tak jsem se v dost věcech ztrácela, ale to už je můj problém a ne autorky :) ..
Kazi a Jase miluju ještě více, než předtím. Jase je prostě husband materiál (*mrkmrk*)..
Paxtona jsem si naprosto zamilovala. Nejdříve jsem měla chuť mu jednu ubalit, ale pak už jsem ho chtěla spíše obejmout :D..
Hodně postav si oblíbíte nebo konečně pochopíte.. a nebo začnete nenávidět :D..
Konec nebyl pro mě tolik uspokojující, co se týče konečného "boje", ale jinak jsem byla vážně spokojená.
Tahle duologie je skvělá a určitě se k ní ještě jednou (někdy) vrátím..

18.01.2022 5 z 5

9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Když jsem naposledy četla knihu od CoHo, tak mě skoro dostala do čtecí krize a já se bála, že další kniha od ní bude úžasná nebo mě dostane do stejné pozice, jako To nejlepší v nás..
Colleen je u mě na prvním místě top autorů. To psaní má prostě v sobě a dokáže vás vtáhnout do děje ani nemrknete..
Na 9. listopad jsem se těšila a vůbec mě kniha nezklamala. Byl to úžasný, srdcervoucí a nervy drásající příběh.
Asi stokrát mi vystřelil tep do nebeských výšin, jak jsem byla ze všeho ve stresu. Absolutně jsem netušila, jaké zvraty by tu mohly být. Vážně. Možná to někdo předvídal, možná někdo něco málo tušil, ale já prostě měla černo. Nic.
Všechny zvraty mě dostaly a já si musela dát chvíli pauzu, než budu zase pokračovat. Ano, až tak mě dostaly..
Fallon byla úžasná. Silná a nádherná žena, která si prošla peklem a neměla to jednoduchý.
Ben mi přirostl k srdci hned na začátku a je to skvělý muž, i přes jeho chyby. Zbožňovala jsem jeho chování k Fallon a jak jí dodával sebedůvěru.
Kniha je plná nádherných, smutných ale i vtipných momentů a člověku to vykouzlí úsměv na tváři.
Už se těším na další knihy od CoHo..

27.11.2021 5 z 5

Milovaný soused Milovaný soused Penelope Ward

Milovaný soused byla fajn oddechovka. Dost věcí tu bylo předvídatelných, ale jinak se mi všechno líbilo. Jak dopadne konec jsem přesně věděla, takže mě to nijak nerozhodilo.
Chelsea byla sympatická a mrzelo mě, že se musela potýkat s takovým velkým stresem. Myslím si, že by jsme si obě rozuměly..
Damiena jsem žrala už od začátku a přesně jsem věděla kam to bude všechno směřovat. A ještě ke všemu měl tetování!! To je pro mě konečná!
Rvalo mi srdce, že se takhle trápil. Proto jsem byla za ten konec ráda, že oba dostali šťastný konec.
Bavilo mě jejich hašteření a ta chemie mezi nimi byla neuvěřitelná!!
Jade a Tyi… nutně potřebuju jejich příběh, protože to co mezi nimi proběhlo ve 25. kapitole bylo JISKŘENÍ!! Takže, Penelope, dej nám vědět co to mělo sakra znamenat..
Pokud si chcete odpočinout, zasmát se, cítit se zamilovaně nebo si pobrečet, Milovaný soused je to pravé ořechové!! Určitě doporučuju a už se těším na další knihu od této autorky..
18+ - Sexuální scény

03.10.2021 4 z 5

Život jedna báseň Život jedna báseň Colleen Hoover

Colleen je skvělá autorka a nikdy mě nepřestane překvapovat. Její knihy mají prostě šmrnc a hlavně ten styl psaní! Ten je nejlepší.
I když CoHo naprosto miluju, nejvíce z celého srdce, tak jsem měla z touhle knihou problémy.
Asi mi nejvíce vadilo, že zde byla insta love (ale to se dá přežít). A pak jsem měla občas problémy s hlavními hrdiny.
Lake se občas chovala vážně mimo. Já chápala, že měla vztek na všechny ve své blízkosti, ale nedávalo jí to právo se takhle k nim chovat. Ale jinak byla celkem fajn, až na to chování.
Will byl super. Líbilo se mi, že se snažil držet si odstup od Lake a udržet si čistou hlavu (i když zbytečně :D). Taky bylo hezký, jak se staral o svého brášku a bráchu Lake.
Eddie byla skvělá kámoška! Takovou by chtěl mít každý.
Vztah mezi Lake a Willem byl hezký, ale i srdcervoucí. Colleen jejich vztah popsala vážně dobře. Konec byl smutný, ale ňuňu!! :D
Kniha opět nese hlubší témata, jako každá CoHo kniha :) .. Bylo to velice rychlé čtení a já si ho užila.
Kniha nepatří mezi mé oblíbence, ale jsem ráda, že jsem si jí přečetla. Další CoHo kniha na mém seznamu. Doporučuju!!

29.09.2021 4 z 5

Rozmazlená princezna Rozmazlená princezna L. J. Shen

Na tuhle sérii jsem se hodně těšila a první díl nezklamal.. Původně jsem si myslela, že to bude nic moc díl, protože jsem Dariu neměla ráda, ale pane jo! Rozhodně bylo super číst její pocity a už ji mnohem lépe rozumím.
Ano, na začátku se chovala vážně hrozně, ale postupně jsme mohli vidět její obrovskou změnu.
Jamie je skvělý otec a mám ho snad ještě radši, než když jsem četla jeho díl (Defy: Nebezpečná láska - 0.5). O Melody to bohužel říct nemůžu.. Jsem ráda, že se na konci knihy její a Dariin vztah zlepšil, ale stejně to nemění nic na tom, že jí přehlížela a věnovala se cizím dětem..
Penn… božínku! Štval mě, ale zároveň jsem ho zbožňovala. Takže jsem vlastně jako Daria :D..
Miluju co pro ní udělal na konci knihy..
Knight a Vaughn, jo, tak na jejich knihy se extrémně těším. A na Lunu (a hlavně na jejího taťuldu :Dd).. K Vie se raději ani nebudu vyjadřovat.
Konec byl typický klišé a dost předvídatelný, ale já tyhle konce miluju (jak už píšu po několikáte).
Už aby tu byl další díl..
18+ - Sexuální scény, násilí

26.09.2021 4 z 5

Výpověď Výpověď Whitney G. (p)

Whitney G. píše vážně dobře a její styl psaní mě baví. Proto když jsem dočetla její dvě knihy, které jsem od ní poprvé četla, jsem neváhala a pustila se do její další knihy.
Kniha byla oddechová, rychlá a hlavně čtivá. Neskutečně rychle mi to čtení uteklo, takže to máte přečtené za den či dva.
Postavy byly super. Tara byla skvělá, ten její sarkasmus a celkově všechno na ní :) .. Preston si mě získal hned. Sice se vážně choval, jako kretén a asi bych to u něho v práci psychicky nezvládla, ale co už :D. Hlavně že je k sežrání!!
Docela by se mi líbilo více scén s Violet, protože mi příběh jako celek přišel takový "suchý"..
Souhlasím se všemi, že konec byl uspěchaný, ale nijak extra mi to nevadilo.
A samozřejmě nechyběl ani humor! Za mě vážně super kniha na relax, taková jednohubka :).. 3.5/5*
18+ - Sexuální scény

15.09.2021 3 z 5

Nelituju ničeho Nelituju ničeho Colleen Hoover

Colleen je vážně skvělá autorka a dokazuje mi to pokaždé, co se pustím do její knihy a zanechá mě totálně rozpolcenou.
Tahle kniha mě neskutečně stresovala, ale jakože extrémně moc! To napětí mezi hlavními hrdiny mě totálně zabíjelo. Samozřejmě mluvím o Morgan a Claře. Bože! Obě mě fakt štvaly a já už si myslela, že knihu zahodím a nedočtu jí, což jsem vážně nechtěla udělat, protože je to zatraceně Colleen!!
Clara byla vážně příšerná. Neskutečně mě vytáčela svým chováním vůči její mámě (Morgan) a ostatním. Já jí chápu, vážně jo, ale tohle bylo na mě moc. Jsem ráda, že si na konci knihy uvědomila svoje chyby a štvalo jí, jak se chovala.
Morgan byla skvělá matka, ale rozhodně měla svoje chyby. Ne pokaždé se chovala vhodně a občas mě taky naštvala. Jinak jsem jí ale měla ráda, protože si vůbec nezasloužila tohle všechno, co jí postihlo.
Miller a Jonah... bože, oba jsem si je hned zamilovala a pokaždé se na ně těšila. Zlatíčka to jsou!!
Kniha je stejně skvělá jako předchozí kousky, jen mě tedy vážně vystresovala :Dd.. Colleen umí vážně skvěle psát, zbožňuju jí..

03.08.2021 4 z 5

Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

Já Colleen Hoover zbožňuju a její knihy jsou prostě boží. Možná jednou nebylo výjimkou. Knížka byla skvělá, čtivá, s úžasným příběhem a krásnou love story.
Sydney a Ridge jsem měla ráda od začátku, ale vůbec jsem netušila, jak to Colleen mezi nimi vyřeší. Maggie mi bylo většinu knihy líto, protože si to všechno nezasloužila a to samé Sydney. Ridge se občas choval vážně mimo mísu a trochu mě štval. Vážně jsem netušila, jak to mezi nimi sakra dopadne a hrozně mě to vytáčelo :Dd..
Warren byl naprosto bombézní (nemám ponětí, co jsem to vymyslela za slovo :D). Takhle občas mě vytočil, ale jinak byl super. Třeba to, jak se staral o Sydney bylo strašně hezký :) .. Konec byl hezký a takový ňuňu.. Btw tím že byl Ridge neslyšící, byly ty scény mezi ním a Sydney o to intimnější. Stále u mě vede Odvrácená tvář lásky, ale tohle bylo taky fajn..

25.06.2021 4 z 5