BaPe895

Tato kniha mi přišla od tohoto populárního autora zatím nejslabší. Zdálo se mi,jako by tu Nesbo tak trochu "vařil z vody".

Přestože filmové verze nejsou špatné, kniha je mnohem lepší,i když připouštíme,že je to spíše čtení pro muže.

Standardně kvalitní detektivka od tohoto mistra žánru tentokrát s agentkou Danceovou. Kinezická analýza v jejím podání je trochu na hranici uvěřitelnosti,ale koneckonců o to tu nejde Kniha se čte pěkně.

Styl psaní Ladislava Fuchse je měřeno optikou dnešní doby hodně specifický. V každém případě se jedná o knihu,která nezapadne,stejně jako její filmová podoba s nenapodobitelným Rudolfem Hrušínským v hlavní roli.

Musím souhlasit s předchozími komentáři.Nejvýstižněji charakterizuje tuto knihu pokus o kombinaci chandlerovské detektivky s moderním Sin City. Hvězdičku přidàvám za to,že je to tuzemský titul.

Moc hezká česká detektivka s výborným vykreslením postav i doby,ve které se děj odehrává.

V předchozích komentářích je často zmiňovàn Stephen King. Musím říci, že kniha svou atmosférou skutečně některá jeho díla připomíná. Z mého pohledu tomuto titulu trochu uškodila masivní reklama,protože jsem očekával víc,než kniha přinesla

Celkem slušná detektivka,i když u této autorky postrádám trochu svižnější tempo,které zdobí zahraniční tituly.

Bohužel nemohu sdílet nadšení z předchozích komentářů. Zápletka zajímavá,ale rozuzlení spíše dílem náhody než nějaké logické dedukce.Přesto hodnotím kladně,nečetlo se to špatně a mělo to spád.

Autorův styl nepatří k těm, které označujeme termínem "čtivý". Je vidět,že se potřebuje vypsat. Určitý potenciál tam je,ale zatím spíš průměr.Hvězdičku navíc dàvám za to, že jde o českého autora a za snahu.

Velmi dobrý thriller,jen to rozuzlení je trochu ,,Psycho" :-)

Knihy Jamese Carola mi přijdou hodně podobné tomu,co píše Chris Carter.Přesto nedosahují ani zdaleka takových hodnocení od čtenářů. Nepřišel jsem na to,proč to tak je. Dobře se dívej je hodně kvalitní thriller.

Napínavá a čtivá kniha, pěkné rozuzlení, jen to jméno hlavní postavy...nechápu

Tento druh literatury není pro mě. Nevím, proč jsem se nakonec do čtení pustil. Nebavilo mě to,ale věřím, že své čtenáře si román najde

Nechal jsem se zlákat obálkou a recenzemi na knihu Šelma. Romàn byl ale pro mě zklamáním.

Pokud to byla autorčina prvotina,tak klobouk dolů. Bylo to čtivé a napínavé. Určitě si od ní přečtu něco dalšího.

V této knize bylo té brutality opravdu hodně. Jiřina je celkem sympatický,ale jeho prokletí v podobě Jurka Waltra mi v té sérii od začátku moc nesedí. Ovšem pak by bylo po příběhu,takže ..

Velmi dobře napsaný thriller. Napínavý, čte se jedním dechem. Filmová verze se ale od děje v knize poněkud odklonila.

Skvělá klasika,jejíž napínavý děj se odehrává v zajímavém exotickém prostředí Egypta. Originální je i hlavní zápletka s rozřešením celého případu.