Bar16 Bar16 komentáře u knih

Nejlepší americké krimipovídky Nejlepší americké krimipovídky Jeffery Deaver

Velmi povedená sbírka povídek. Musím říct, že je to první povídková kniha, u které mě zaujala většina děl pro mě neznámých autorů. Díla těch známých byla také kvalitní, k tomu není co dodat. Čtyři hvězdy proto, že ne všechny povídky jsem hltala. Doporučuji :-)

09.02.2017 4 z 5

Proč muži lžou a ženy pláčou Proč muži lžou a ženy pláčou Allan Pease

Knihu jsem četla asi před šesti lety... A skončila jsem na stránce 120 s tím, že ji budu číst souběžně s jinou knihou... Teď jsem ji otevřela znovu s přesvědčením, že ji dočtu. Nevím, většinu času jsem se nudila a dvě hvězdy dávám hlavně proto, že některé vtipy byly opravdu vtipné a některé pasáže pravdivé - ze života. Jinak mi kniha nic moc nedala.

11.12.2016 2 z 5

Sběratel polibků Sběratel polibků James Patterson

Četla jsem knihu znova po téměř deseti letech, kdy jsem se touto knihou s autorem takřka seznamovala. Můj první dojem z knihy byl strašné nadšení - proto patří mezi mé oblíbené knihy a v rámci výzvy jsem se k ní právě z tohoto důvodu vracela. Při čtení prvních kapitol jsem trošku nepoznávala autorův styl, až jsem se lekla, že budu zklamaná. Ale ne, jakmile se to rozjelo, bylo to starý dobrý Patterson, jeden z nejlepších. Určitě se k této knize minimálně ještě jednou vrátím.

12.10.2016 5 z 5

Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Perfektní oddechové čtení, které vás aspoň trochu zasvětí do pohádek kouzelnického světa. Knížka, kterou si přečtu aspoň stokrát :-)

20.09.2016 5 z 5

Líbáš jako ďábel Líbáš jako ďábel Marie Poledňáková

Tři hvězdy dávám jen proto, že Bohunka je prostě super postava :-) Jinak za mě slabší průměr, často jsem se trochu nutila knihu číst...

20.05.2016 3 z 5

Nejsem sériový vrah Nejsem sériový vrah Dan Wells

Ze začátku mě kniha hodně vtáhla do děje, ale nadšení mě trochu upustilo ve chvíli, kdy bylo známo, kdo je vrah. Po zbytek knihy jsem přemýšlela, jaké hodnocení ji dám a kdyby to šlo, přidám ji ještě půl hvězdičku za poslední čtyři věty. Protože ty se mi líbily z celé knihy snad nejvíce :-)

10.04.2016 3 z 5

SE7DM SE7DM David Seidman

Za mě pět hvězd - perfektní doplnění filmu...

03.04.2016 5 z 5

Prázdné křeslo Prázdné křeslo Jeffery Deaver

Má druhá kniha s Lincolnem Rhymem a musím říct, že se mi líbila mnohem více a docela mě navnadila na další díly :-)

03.04.2016 4 z 5

Kalvárie Kalvárie Petra Braunová

Knihu jsem četla převážně kvůli čtenářské výzvě, ale na druhou stranu mě zajímalo, jak může být napsaná kniha z homosexuálního pohledu. Příběh zajímavý, ale pro mě zklamání. Připadalo mi, že čtu milostný příběh od Lenky Lanczové...

27.02.2016 2 z 5

Smečka Smečka James Patterson

Úplně jiný Patterson, než na jakého jsem zvyklá. Vlastně mi ani nepřišlo, že to psal on. Ale musím dát pět hvězdiček - nápad se mi hodně líbil!

21.02.2016 5 z 5

Pád Pád Michael Connelly

Knihu jsem četla jako doporučení na skvělého autora. Bylo mi řečeno, že Pád patří mezi slabší příběhy - mě se však velmi líbil. Trošku mě mrzel konec - příběh zůstal vlastně trochu otevřený. Ale jinak jen plusové body :-)

18.01.2016 4 z 5

Půlnoční slunce Půlnoční slunce Jo Nesbø

Ale jo... Rozhodně čtivější a lepší děj než první díl. Ale na série s HH nebo na Syna to nemá. Za mě zlatý střed.

23.12.2015 3 z 5

Richard Krajčo Richard Krajčo Dana Čermáková

Moc pěkně napsáno. Líbilo se mi rozdělení kapitol, popis rolí, rozhovory, recenze. Za mě plný počet :-)

09.12.2015 5 z 5

Dostihová čítanka Dostihová čítanka Antonín Jelínek

Překrásná knížka pro všechny milovníky turfu. :-)

29.11.2015 5 z 5

Občanský průkaz Občanský průkaz Petr Šabach

Pro mne příjemné zpestření - občas trochu nudnější, občas mě kniha bavila hodně - zlatý střed :-)

12.11.2015 3 z 5

Zapomenuté vzpomínky Zapomenuté vzpomínky Eva Kročáková

Tři hvězdičky dávám proto, že jsem knihu začala hltat asi padesát stran před koncem. Nápad výborný, knihu celkově hodnotím moc kladně, jen mi z toho konce bylo trochu úzko...

09.10.2015 3 z 5

V plamenech V plamenech Rosamund Lupton

Nemám slov. Kniha mě naprosto dostala. Po celou dobu, co jsem ji četla, jsem měla pocit úzkosti - a na konci jsem měla slzy na krajíčku. Tato autorka je opravdu skvělá - i její Sestra byla úžasná. Jednoduše - doporučuji.

31.08.2015 5 z 5

Krev na sněhu Krev na sněhu Jo Nesbø

Začátek knihy mě moc nevzal, jelikož jsem jí protla sérii s Harrym. Přepadlo mě zklamání, ale konec mě (klasicky) chytil a dočetla jsem ji jedním dechem. Jo mě zatím nezklamal :-)

06.07.2015 3 z 5

Devátý soud Devátý soud James Patterson

James Patterson je můj oblíbený autor a i když ještě před nedávnem u mě vedla série s Alexem (hlavně díky Sběrateli polibků), čím dál tím víc přicházím na chuť Ženskému vyšetřovacímu klubu a samostatným titulům. Tato knížka byla skvělá - jedna z nejlepších, co jsem od něj zatím četla :-)

13.05.2015 4 z 5

Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Super - dokonce o kapku lepší, než první díl :-)

10.05.2015 4 z 5