Barbra06

Tak jak už bylo několikrát řečeno, je to něco jiného, než předchozí dvě knihy. Mě dělal asi největší problém přechod mezi lety a postavami. Nebylo to úplně ono, na co jsem od autorky zvyklá, a proto jen 4 hvězdy. Ale stejně mě autorka fascinuje touhle tématikou, tak ať se jí drží.

Četla jsem již několikrát a ani jednou mě příběh neomrzel. A Dexter je super :)

Souhlasím se všemi klady ostatních komentářů. Jednoduše to bylo super a vůbec ne zbytečných víc jak 500 stránek! Hltala jsem doslova každé slovo. A konec samozřejmě skvěle nažhavil na další díl. O to víc mě těší, jak vlastně kniha vůbec vznikla a jsem ráda, že se mi dostala do rukou. A rozhodně děkuji za seznámení s The Fray, které teď několik týdnů budu denně poslouchat :)

Hodnotím jen 4 hvězdičkami a to z toho důvodu, jak si America nemůže vybrat. Dovolila bych si použít její vlastní slova, která řekla Maxonovi, ale spíš mi naprosto přesně sedí k ní samotné: "Jsi jen malý kluk, co v rukou drží hračku, kterou nechce, ale zároveň nesnese, aby ji měl někdo jiný." Takhle já vnímám její vztah k Maxonovi. Kniha se mi jinak moc líbila, ale kdyby America každou kapitolu neměnila názor, kdo je vlastně lepší, bylo by to super. Jinak jí mám jako postavu i ráda. A moc mě zaujalo, jak se to nakonec vyvinulo s Marlee a moc prosím autorku o knihu jen s jejím příběhem.

Váhala jsem s ohodnocením. Ale nakonec pět hvězdiček za příběh, který se opravdu dotkne u srdce. Už jen proto, že většina věcí z děje, se bohužel až moc podobá skutečnostem té doby. Téma války nevyhledávám, ale ta je tam v pozadí a dodává tomu všemu "jen" děsivější světlo. Moc hezky napsané a stálo to za to!

Musím přiznat, že autorka se zařadila svou sérií mezi mé oblíbené spisovatele a moc jí fandím, ať se jí stále tak daří. Jamaica Lane nezklamala, naopak byla skvělá. A opravdu asi nemá cenu říkat, který díl je nejlepší, všechny jsou úžasné !!!

Jako příjemná letní oddechovka to bylo dobré. Moc se mi zamlouvala hlavní hrdinka a její humor :) Na jednu stranu si říkám, proboha, tohle se v životě stát nemůže, je to naprosto nereálné. Ale na druhou stranu, ve světě knih je možné všechno, a proto je tak osvobozující se začíst a užívat si i tak přehnaně sladké příběhy.

Nemohla jsem se nějak začíst, souhlasím, že je to slabší kousek z prostředí Austrálie.

Mě se to překvapivě docela dost líbilo. Nutno říct, že jsem jí četla v pořadí jako třetí (po Hvězdy nám nepřály a Hledání Aljašky) a s vědomím, že je to prý Greenova nejslabší kniha . A i když se srovnávat nemá, udělám to, protože podobnost obou knížek je znatelná. Líbilo se mi to o něco víc než Aljaška. A to z toho důvodu, že Papírová města měly podle mě daleko lepší příběh. Záhada, kde Margo je, totiž byla odhalena až na posledních pár stránkách. U Aljašky to bylo v půlce a od té doby se nedělo už nic zajímavého. I když společná věc je, že Aljaška i Margo byly na ránu. Celkově mě ten příběh bavil a všechny postavy až na Margo jsem si oblíbila. Jediná negativní věc byla, že ke konci už byly myšlenky na ztracenou Margo lehce protáhlé a nudné. Nicméně konec byl fajn. A stejně tak se přidávám, že informace o existenci papírových měst byla pro mě hodně zajímavá.

Na začátku čtení jsem rozhodně netušila, že mě to tak pohltí. Příběh Grace a pana Vikrama byl neskutečný až do poslední chvíle. A musím říct, že ta část v prostředí a době, kde žila Grace a Victoria mě naprosto dostala! Rozhodně doporučuji, stojí to za to.

Začala jsem jí číst spíše ze zvědavosti a samotnou mě překvapilo, jak moc se mi to zalíbilo. Stoprocentně doporučuji! Připravovala jsem se na obyčejnou pohádku, ale upřímně to bylo víc! Zaujal mě promyšlený příběh a svět, ve kterém postavy žijí. Nemůžu jinak, než nedočkavě čekat na další díly, vážně povedené!!!

Kniha se čte víc než dobře, na tom se shodne většina. A ať už je to podle spousty lidí naprostý "odpad" a zařazují knihu do věkové kategorie náctiletých, mě špatná nepřijde. Ano, samozřejmě, existují mnohem lepší knihy. Ale na druhou stranu, existují i ještě horší knihy, které si zaslouží to slovo odpad mnohem víc, než právě Stmívání. Všechnu tuhle negativní kritiku zřejmě způsobila mánie, která kolem téhle ságy rychle vznikla. Možná k tomu dopomohlo i filmové zpracování, které podle mě není moc dobře vydařené. Film by sám o sobě možná špatný nebyl, ale kvality knihy to dosáhnout nemůže. Řadím se mezi ty, kteří mají tuhle knihu svým způsobem rádi a jsem i fanoušek Meyerové, která jako spisovatelka má určitý kouzlo. A koho tím nepřesvědčila, je to jeho smůla.

Jak už psalo více lidí, téma vypadá zajímavě, ale zápletka a závěr žádný zázrak.

Knihu dokáže ocenit asi jen opravdový pejskař, krásné a dojemné.

Tak mě to překvapilo a to mile. Nejen proto, že se to nepodobalo jiným sériím autorky (k tomu má bohužel spoustu autorů sklon), ale navíc se to vše odehrávalo v originálním prostředí. Líbila se mi myšlenka osidlování Nového světa a našla se tam všemožná škála postav a charakterů, což bylo taky fajn. Autorku mám ráda a za tohle jí docela chválím, že se vrhla zase trochu do jiných vod.

Tak taky dávám tři, zlatý střed. Věřím, že jako divadelní hra to má úplně jiný nádech a možná je to i dobrý zážitek. Ale takhle mi to přišlo takové přeplácané a souhlasím, že je vidět, že to nepsala jen Rowlingová. Celá ta věc s Delphi, vlastně vůbec její existence, mi přišla teda naprosto přitažená za vlasy. Ale chápu, že z fenoménu HP se prostě bude chtít vytřískat, co to půjde, dokud budou čtenáři ochotni to číst, což budou. Určitě by si to měl přečíst každý fanda HP, ale nezařadí se k těm zbylým knihám, ke kterým se budu vracet, když mi bude chybět kouzelnický svět.

Tak docela mi trvalo, než jsem se začetla a když mě to konečně pořádně chytlo, tak byl konec. Druhý díl si asi přečtu, ale jen ze zvědavosti, jak to dopadne. Přiznám se, že jsem čekala něco lepšího.

Tak špatná nebyla, ale bylo to takové jednoduché, takže knížka opravdu na odpočinek :) Chtěla bych dát víc, ale tak nějak to ve mě nic moc nezanechalo.

Zanechalo to ve mně určitě lepší pocit, než první díl, ale stejně to pořád nebylo úplně ono. Jak to skončí bylo tak nějak jasné, jen co jsem knihu vzala do ruky.