Barča21 Barča21 komentáře u knih

Jelení vršek Jelení vršek Hana Marie Körnerová (p)

Knížky od paní Körnerové mám moc ráda, ale do této jsem se ze začátku nemohla začíst. I jsem si říkala, jestli jí vůbec dočtu. Ale přibližně od poloviny knížky se příběh rozjel a můžu říct, že nakonec hodnotím jako hezký, napínavý a zamilovaný román.

01.01.2023 4 z 5

Z Paříže do Paříže Z Paříže do Paříže Joseph Joffo

Pěkně napsaná knížka pohledem malého chlapce. Bráškové byli šíkovní a měli i v této smutné době docela štěstí na hodné lidi. Doporučuju přečíst a určitě se kouknu na film.

12.07.2020 5 z 5

Prosím vás, sestřičko Prosím vás, sestřičko Hana Marie Körnerová (p)

Moc pěkně napsaný příběh s otevřeným koncem. Líbilo se mi popisování té doby nejen co se týkalo zdravotnictví. Je to vzpomínka i na mé začátky. Doporučuji číst oba díly najednou.

02.07.2019 5 z 5

Zahrada mého života Zahrada mého života Jitka Závodná

Pěkný čtivý příběh jedné obyčejné ženy v nelehké době. Paní Marie to neměla v životě lehké, ale svou laskavostí a moudrostí si vždy dokázala poradit. Doporučuji přečíst. Toto je druhá knížka od paní Závodné a opět nádherná.

08.05.2024 5 z 5

Než vybledne den Než vybledne den Kristína Hušeková

Děkuji autorce za tuto knížku. Byla krásná, smutná a bohužel hodně pravdivá. Nic tam nechybělo, nic tam nepřebývalo. Pracuji v sociálních službách s těmito klienty. Je to práce těžká, ale jedno vím určitě, tito lidé, i když nepoznávají své blízké, neumí se vyjádřit, potřebují lásku naší a hlavně svých nejbližších. Proto mě trochu zarazil příspěvek jedné čtenářky, která se diví, proč dcera za maminkou chodí každý týden, když jí stejně nepozná. Smutný názor. Jediný, nad čím jsem se dost podivila, bylo špatné zabezpečení, aby klienti neutíkali. Doporučuji přečíst.

19.05.2023 5 z 5

Děkuji, sestřičko... Děkuji, sestřičko... Hana Marie Körnerová (p)

I druhý díl je moc pěkně napsaný a opět nechyběla vzpomínka a dobrý popis té doby. Třeba se ještě dočkáme třetího dílu....

02.07.2019 5 z 5

Andělé v mých vlasech Andělé v mých vlasech Lorna Byrne

Hezká knížka psaná srdcem a z lásky, ale věřim, že tato knížka není určená pro každého čtenáře. Musíme aspoň trochu věřit, že něco mezi nebem a zemí existuje.

24.01.2019 4 z 5

Ztracené Ztracené Eva Urbaníková

Pěkně napsaná a čtivá kniha. Jak již níže píší čtenářky, doporučila bych ji jako povinnou četbu pro dospívající dívky. Také by si ji měly přečíst ženy, které se chystají žít v muslimském světě. Škoda, že nevíme, jak některé příběhy dopadly.

21.10.2018

Dalajlamova kočka a umění příst Dalajlamova kočka a umění příst David Michie

Nádherná kniha, hezké poslání a spousta věcí k zamyšlení. Druhý díl se mi četl určitě lépe než první. Ale je také možné, že jsem začala lépe chápat poslání těchto knih. Už se těším na třetí díl.

26.06.2017 5 z 5

Ještě jsem to já Ještě jsem to já Lisa Genova

Knihu jsem četla před několika lety v době, kdy jsem nastoupila pracovat na oddělení, kde máme 20 klientů s touto nemocí. Kniha ukazuje postup Alzheimerovy nemoci a často to není nic hezkého. Určitě doporučuji všem přečíst a zamyslet se nad tím, co je pro nás důlezité a neřešit "hlouposti".

08.06.2017 5 z 5

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Jednoduchá kniha plná dobrých myšlenek, která vás donutí přemýšlet o životě.

08.06.2017 4 z 5

Panenky z ráje Panenky z ráje Barbara Wood

Krásný a napínavý příběh o egyptských dívkách. Je smutné, že stále o jejich budoucnosti rozhoduje někdo jiný.

06.06.2019 5 z 5

Skleněný pokoj Skleněný pokoj Simon Mawer

Krásně napsaná kniha, která něco zanechá k přemýšlení. Každý si musí přebrat a dohledat co je skutečnost a co je fikce. Sám autor v úvodu píše, že kniha je fikce, ale dům i místo skutečně existují. Moc se těším na březen, kdy v kinech bude film podle této knihy. A ještě víc se těším na prohlídku vily Tugendhat.

20.02.2019 4 z 5

Jednou snad Jednou snad Debbie Johnson

Krásná a dojemná knížka. Prostě život někdy není lehký. Doporučuji přečíst.

08.02.2024 5 z 5

Božidara Božidara Veronika Hájek Hurdová

Božidara je to kniha o porozumění mezi třemi generacemi. Bylo v ní hodně životních moudrostí a myslím si, že do této knihy musí člověk dorůst. Doporučuji číst pomalu a vnímat, co nám Božidara chce předat, jak vnímat život, co je důležité a pro co je zbytečné se trápit.

24.03.2023 5 z 5

Co se stane dál Co se stane dál * antologie

Toto jsou povídky od mých oblíbených autorek. Povídky se mi líbily, některé víc některé míň, ale jinak hodnotím jako povedené a doporučuji přečíst.

01.01.2023 4 z 5

Cítit rozumem, myslet srdcem aneb Příběh karmy Cítit rozumem, myslet srdcem aneb Příběh karmy Petr Casanova

Je to kniha o přemýšlení a zamyšlení.... V některých okamžicích mi hodně otevřela oči. Je to pomalé a někdy i těžké čtení, ale určitě doporučuju přečíst.

08.01.2021 5 z 5

Pod africkým sluncem Pod africkým sluncem Barbara Wood

Pěkná kniha a doporučuji přečíst. Moc pěkné vyprávění o historii Keni, o britské kolonizaci, o domorodých obyvatelích, o nenaplněných láskách.... Měla jsem ale problém s velkým množstvím postav a konec mě taky malinko zklamal.

22.02.2020 4 z 5

Muslimské peklo – Skutečný příběh české ženy a její dcerky Muslimské peklo – Skutečný příběh české ženy a její dcerky Iva Karlíková

Kniha je pěkně a čtivě napsaná. Přečetla jsem jí za dva dny. Je to smutný příběh, ale jsem moc ráda, že vše dobře dopadlo. Hodně čtu knihy na toto téma a opravdu všechny příběhy jsou jak přes kopírák…. I když už je to 20 let starý příběh, děkuji za něj. Možná, že by paní Iva se svým talentem pro psaní mohla napsat další knihy.

10.02.2018 5 z 5

Kniha vzpomínek Kniha vzpomínek Rowan Coleman

Úžasná a krásně napsaná kniha. Emotivní, strhující příběh a dobře popsané jak tato nemoc působí na nemocného a jeho okolí.
Celá kniha je velmi silná a poutavě napsaná. Mohu jen doporučit.

08.06.2017 5 z 5